Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 09:24

Kokoska my máme doma taky teplo, mívám studené končetiny a sedět u počítače v tom vůbec nemůžu. Ale myslím si, že bych si zvykla, kdyby všude bylo chladněji.

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 09:32

Evaeva Je to právě zvláštní. Já chodím ráno do školy většinou kolem osmé. Jsem tak normálně zimě, ale nepřehnaně oblečená-chodím většinou bez čepice, v kabátu, žádný spacák jako v ČR. Potkávám nabalené Japonky, vedle toho děti jenom v mikině, chlapy v košili a saku...fakt rozptyl obrovský. Fakt je, že oni mají strašně vymakané finty, speciální teplé prádlo, různá ohřívátka, třeba do kapsy nebo do ponožek, návleky, speciální náplasti, které hřejí....zrovna nedávno jsem si koupila punčocháče, které vypadají úplně tence, ale včera jsem se v nich málem uvařila, fakt jsem myslela, že si je někde na záchodcích sundám a půjdu raději s holýma nohama! Takže fakt těžko odhadnout, jaká je jim zima. Teď mi posílala kamarádka fotku z noční Jokohamy, vyrazila na nějakou akci, zrovna byla nejmrazivější noc, co jsme tu měli, cca šest pod nulou. Holky mají holé nohy, nejsou to žádné punčocháče. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2023 10:27

Garfie hm, zvláštní. Já při normální chůzi spacák nepotřebuju ani v ČR:) Ale ty ohřívací věci zní užitečně. Jaká je tam v zimě vlhkost?

Offline Lenka22
2675 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 10:56

Garfie já jsem se šla teď podívat na mapy na ten Kazachstán, a je to teda opravdu ohromně velký. A opět mě vyděsil ten obr Rusko, vedle kterého je celá Evropa jako nic, a jim to přitom pořád nestačí...

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 11:01

baltik Kočka a generál teď čtu taky

Offline Kokoska
35193 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 11:27

Lenka22 když ono za Uralem je to o ničem. A před ním to není o moc lepší :( Oni by se mohli mít jak prase v žitě, nerostného bohatství hafo, lidí mraky. A nejsou to samí blbci a zaostalí mužici, např. programátory prý mají/ měli? excelentní. Jenže to by museli sami něco dělat a nekoukat, kde u sousedů je zelenější tráva, kterou by mohli sežrat bez práce.

Offline Lenka22
2675 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:16

Kokoska no právě!

Offline baltik
4993 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 12:30

Fakirka jsme teda velmi mimo tema, ale jak se libi? Ja jsem v pulce a porad mi to prijde nejak moc lidi a pribehu, abych z toho mela nejaky prozitek

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:05

Kokoska tam je jiný spolecensky fenomem, vysvětloval to kdysi jeden rus vystěhovány tuším do Ameriky. Ve zkratce:

Ruská oligarchie ovládá průmysl s nejmenší přidanou hodnotou - především nerostné suroviny. ti průmyslníci ve vrstvě pod tím jsou šikovní, mají i firmy, které by mohli být veleúspěšné s větší přidanou hodnotou, ale právě lepšímu podnikatelskému a obecně společenskému prostředí brání oligarchie napojená na politiku, která se boji, že ji tito menší podnikatele přeskočí. Když někdo začne moc vyčnívat, prostě ho zničí. A tak je tam hranice přes kterou nejede vlak. 

Není to teda úplne tím, že by lidi v Rusku obecně byli líní. 

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 13:45

baltik tak nějak to vnímám taky. Ale zároveň jsem zvědavá, jak to bude dál. 

Offline Kokoska
35193 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 15:05

continuity no prostě všechno na levačku

Offline Lenka22
2675 příspěvků moje polička 27. ledna 2023 19:50

Teď zrovna byl ve zprávách na naše poměry celkem dlouhý příspěvek o Japonsku, resp. o jeho zvýšených výdajích na zbrojení. I záběry z běžné ulici, úplně jsem to poznávala

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 04:46

Evaeva Vlhkost je asi menší, než během roku. Dokonce mi schnou kytky! Ale teda uvnitř se nám pořád sráží pára, okna mám každý ráno úplně zamlžený. :-/ 

Lenka22 Tady teď vládne z té Severní Koreji dost obava, dokonce přepracovávají bezpečnostní doktrínu, tak aby mohli zničit cizí zbraně ještě před útokem. To je v Japonsku naprosto převratné, oni mají od války přísně mírovou ústavu, která výslovně zakazuje být agresorem. 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:06

Dnešní ranní cesta na trénink s dcerou se mi vyplatila! 

Offline Fakirka
2228 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:29

Garfie to je krása

Offline brrr
12392 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 11:46

Garfie Ach!

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 13:20

Garfie Nádhera! Ale co dcera vlastně trénuje? 

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 13:25

Karja Chodí na volejbal, nejdřív v rámci školy, ale teď v zimě netrénují, tak jsme jim domluvili tréninky v tom slavném Country clubu, to je od vchodu, dobrý, ne? Ona se málokdy ukáže takhle krásná...

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 13:52

Garfie Vyplatila!

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 28. ledna 2023 14:05

Garfie Ty jo, jako úplně parádní všechno, volejbal i sopka! Jako jak jsi tu sopku popisovala, tak jsem myslela že bude vidět mnohem mnohem menší! 

My jsme na střední hrávali volejbal, mně to strašne nebavilo a tělocvikářka mj furt říkala ,,hrej, v dospělosti jako když to najdeš, všichni hrajou volejbal, budeš spolecensky mimo,,. No v práci samé volejbalové turnaje, teď mi psala taky jedna známá s fakt dobrou partou, že shání někoho jen tak na pohodové hraní, ségra má dokonce tři druzstva, jedno musela odmítnout, s kým chodí hrát. No a já jsem mimo!:-D