Garfie já před tím taky ne. Ani nevím, proč mi to jméno utkvělo, moc dlouho jsme ho neprobíhali.
Postřehy z Japonska
Garfie Ad Ant. Raymond, podívej se na českou wiki, tam je dost odkazů na literaturu. Napsal snad dokonce i vlastní životopis (anglicky), věnuje se mu dost i David Vávra. A já mám pocit, že na Radiožurnálu o něm měl vyprávění na pokračování i Gebrian.
brrr Super, díky moc.
Garfie V angličtině (a japonštině
) je dostupná tahle publikace: https://karolinum.cz/en/events/helena-capkova-antonin-raymond,
v češtině pak katalog výstavy, která byla před několika lety v Brně, rozšířený o vzpomínkové eseje:
https://www.nejlevnejsi-knihy.cz/kniha/antonin-raymond-7x.html
Na té výstavě jsem byla, ale Tvou otázku zodpovědět nedokážu, publikace doma nemám.
Fleur Děkuji moc, ve volné chvíli to prostuduju!
Garfieříkali dneska ve zprávičkách:) že lyžování do Japonska přinesl Lerch z Rakousko Uherska, narodil se v Bratislavě a působil i v Praze. Kdybys chtěla propátrat další československou stopu
(Ale teda zpráva o ukrajinských prvňáčcích v podzemní škole mně rozbrečela)
Tento?
https://en.wikipedia.org/wiki/Theodor_von_Lerch
Jeeee....idem skúmať...
Wooohoo
Garfie kam to ide syn lyžovať? Že by sa pochválil.
A teda tie fúzy na soche toho japonského generála sú vskutku impozantné!!!
A toto som ešte našla
slnieckoCool!
V těch místech byli loni! Teď tam bylo na začátku roku to velké zemětřesení. :-(
Jdu si to pořádně prostudovat!
A šťastný Nový lunární rok, nebo jak říkají Čiňani "Spring festival". Slaví se tak průběžně asi měsíc, ale dnes v noci je odpočítávání...:-) (ale Číňani prý sedí doma a koukají na televizní estrádu).

Garfie přeji si do nového čínského roku, aby byl o něco klidnější než ten konec loňského (a zároveň začátek našeho) ![]()
Garfie tak všechno nejlepší ![]()
Garfie Co se píše na té poslední fotce?
Sweet Potato Naštěstí dnes bylo školní představení, takže mi to přeložila spolužačka od dcery. :-) Den před Lunárním novým rokem je v Číně speciální svátek, ona mi to přeložila jako New Year's Eve, ale prý to není úplně přesné. Takže nahoře je název toho festivalu a dole ta kandži-v pravo je něco jako "vítej doma" a vlevo název toho festivalu a Nový rok.
Garfie Děkuju. ❤️
A co se tak přeje k čínskému novému roku?
Sweet Potato aby pokud možno zůstali Číňani doma a nepřepadali sousedy
Torrah Nejen oni.
Sweet Potato tak tak
Sweet Potato Podobně jako u nás štěstí a zdraví a k tomu taky peníze a prosperitu, to v těch čínských přáních nikdy nechybí!
Torrah Já tady s těmi Číňany nikdy nevím, co jsou zač...jestli jsou na straně režimu a proto můžou volně cestovat a být tady, nebo se tu naopak schovávají. Myslím, že je to tak půl na půl. Vím, že nějaký spolužák od dcery jim ve třídě říkal, že se nemůžou vrátit do Číny, protože už by je nepustili zpátky. Ale někteří létají prakticky každý měsíc, vím, že někdo z rodičů má v Číně i vlastní business. Tchajwanci s Číňany tady normálně fungují, v místním Chinatownu jsou dvě školy, jedna je čínská, druhá tchajwanská.
A včera jsem byla v místním obchoďáku, nedávno tam byla módní přehlídka a zůstaly tam vystavené některé modely, vyfotila jsem vám ty, co mě zaujaly....

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje