Garfie Krásné modely. Ty malé černé s kloboučkem! A asi ty dlouhé nad tím.
A tu první flaffy mikinu bych brala. ![]()
Lví tanec včera o půlnoci v Chinatownu. :-)
Něco málo z dneška, i když je jen "odpočinkový" den a program je naplánovaný až od zítřka.

Garfie Juuu, Rayquaza!
Sweet Potato Příští týden má jít China townem průvod draka a Pokemonů, tak snad ho potkám! ![]()
A ještě něco málo z dnešních oslav Lunárního nového roku...

Garfie Jak a kdy vlastně slaví Nový rok Japonci? (Jestli už jsi to psala, omlouvám se)
Letos jsem nepotkala skoro žádné malé dětičky oblečené v tradičních šatech, ale zato jsem potkala novoročně oblečené pejsky! :-)

A taky králičí kapelu hrající Beatles! ![]()

Sweet Potato Společně s námi, je to vlastně (společně se srpnovým O-bonem, svátkem mrtvých) asi největší událost v roce, podobně jako pro nás Vánoce. Celé Japonsko má kolem Silvestra týden volno, jezdí se domů k rodičům, jedí se tradiční jídla jako nudle soba pro dlouhověkost, doma a před domem nebo na dveřích se dělá tradiční výzdoba z origami a borovice (symbol dlouhověkosti) a o půlnoci se chodí do chrámů poslouchat 108 úderů zvonu, které je mají oprostit od neřestí.
Zvyky se liší různě od severu k jihu, třeba na severu, na poloostrově Oga chodí po domech muži v převelku za démony a straší děti, aby byly příští rok poslušné a lenochy ženou do práce. :-) V Kyotu zase chodí do svatyně pro uhlíky z posvátného ohně a odnáší si je domů, aby jim hořely na Nový rok.
2. ledna se tradičně otevírají císařské zahrady a pořádá se novoroční básnická soutěž. Své poddané také zdraví císař z celou rodinou z terasy paláce v Tokyu. Jinak se tradičně pouští draci a hrají různé společenské hry, třeba něco jako badminton, ale s ozdobnými dřevěnými pálkami. Taky jsem si jednou zapinkala. :-) A na ulicích se vyrábí mochi, ale to uvidíš už jen někde na vesnicích. Ten Lunární rok slaví také, ale ne tak moc.
Tady je pinkání s těmi pálkami, můžeš si je na místě i půjčit a nikdy jindy než na Nový rok jsem to neviděla....

Ad tulipány, dva týdny staré. Dnes mám ikebanu, takže jsem chtěla přestěhovat tulipány do vázy, v ikebaně vypadají pořád hezky, i když je vidět, že mají lehce okoralé špičky. Jakmile jsem se jich ale dotkla, všechny opadaly. ![]()
Tak aspoň jahodový festival, uvnitř jsem nebyla, platilo se vstupné a my šli na sousední kluziště.

Dnešní ikebana, speciální Valentýnská :-) Je to vazba, která se tradičně dělá na Hina matsuri (tedy hlavně to použití broskvoně), což je svátek děvčátek, už jsem tady o něm kdysi psala. Slaví se 3. března a už měsíc předem se v domácnostech vystavují oltáříky v císařským párem a dvořany z období Heian. Obvykle se přestávají vystavovat kolem desátých narozenin, ale do té doby se slaví s kamarádkami, pije se sladké amazake (nápoj z rýže) a jí různé typické pokrmy. :-)
Měla jsem teda tentokrát dost smůlu na kytky, kolegyně dostaly krásné rozvětvené broskvoně a já takové hubené tyčky, dobré tak akorát na navázání rajčat! ![]()

A když jsem zmíňila Hina matsuri, byla jsem teď v obchodě se sklem, kde prodávali krásnou výzdobu, taky pěkně drahou! ![]()

Garfie to je perfektní, ty skleněné postavičky i květináče jsou roztomilé.
Malvin Já to mám hrozně ráda! :-) Škoda, že je už dcera velká, ale stejně uvažuju, že bych si nějaké koupila. Tyhle jsou zrovna dost drahé, ale zase v Japonsku jde často o rodinný poklad a dědí se z generace na generaci.
A dlouho už tu nebylo žádné jídlo! :-)

Garfie Ty jo, co je v tom hrnci?
brrrPečený bůček, výborný!
Garfie To věřím, vypadá to moc dobře
Dobrou chuť!
Garfie - Pokiaľ som nezačala čítať vaše príspevky, žila som v domnení, že Japonci v podstate nepoznajú odpočinok , že je to iba práca a práca, niekde som čítala, že aj zákonnú dovolenku si mnohí nevyberajú apod. Asi to nebude také strašné, keď majú toľko sviatkov v priebehu roka a zrejme sa vedia aj zabaviť ? ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.