Garfie tyo!![]()
Postřehy z Japonska
Garfiegratuluji k povýšení ![]()
Garfie
Gratuluju, to je velké ocenění. A taky motivace.
viktorka_od splavu continuity jerry Děkuju, já se na to teda vůbec necítím, ale je to od ní milé! :-)
Garfie prošla jsem poslední stránky, gratuluji k "povýšení"! Kimona jsou krásná, davy mě děsí a drak je ťuťu! A že má syn trojku... on bude tak daleko jinde od našich studentů, že bych to vůbec neřešila...
Garfie Certifikát super. Bude japonským písmem? To by totiž bylo dost dobrý.
Bude japonským písmem?
A když ne, tak ho malá Garfie vyrobí - píše znaky jak vytištěné.![]()
Torrah On se tím právě nestresuje vůbec, minule jsem na něco říkala, že z toho mohl mít jedničku a on vytřeštil oči a že "Jedničku? Mami, ty ses zbláznila to je za výjimečně dobrou práci"
Já vím, že oni to tam tak berou, mě spíš stresuje přechod na českou školu, pokud by se vracel v průběhu střední, mám strach, že ho nemusí přijmout na základě známek.
Kan jerry Certifikát je celý v japonštině, dokonce si sensei přepisovala i moje jméno do hiragany. :-) Ale pak ji napadlo se mě zeptat, původně jsem řekla, že je mi to fuk, ale pak jsem si to rozmyslela, přece jen mít tam jméno je asi lepší, třeba ho někdy použiju. :-) Sensei říkala, že to zkusí, tak uvidím, vůbec nemám potuchy, jak to bude vypadat, ale pochlubím se!
Garfie Když si to tady čtu a prohlížím, tak musím říct, že si tam žiješ můj sen :-).
Garfie jsi proste dobra, sensei jiste vi, proc to dela!
Garfievidíš, to vlastně vůbec nevím, jak je to pro přestupu k nám. Ale oni jsou tam ekvivalent gymnázia, ne?
Jinak co se týče známek, tak u nás je teď započítávaji k přijímačkám dve školy z těch třech, co máme a snad to ještě povolí.
Je to kritérium úplně o ničem.
continuity No víš co, je to komplikované, kdybychom se vraceli za rok, dceru by čekal přestup do druháku na gympl, ale vzhledem k tomu, že když dělala přijímačky na šestiletý, skončila první v pořadí na obou gymplech, kam se hlásila, neočekávám velké potíže. Se synem by to bylo horší, ten by se vrátil na základku, nastoupil by do osmé třídy, buď by musel dělat zkoušky, nebo by si ho škola zařadila, kam chce (to ale u naší kmenové školy nečekám) a normálně by pokračoval. Nebo by se mohl vrátit jako "cizinec" (což mám v úmyslu) a měl by tím pádem dva roky úlevy v češtině a historii. Jenomže to by mu skončilo přesně na přijímačky, takže ty by zřejmě dělal i z češtiny i z matiky.
Pokud zůstaneme další tři roky (což bychom rádi), dcera tu odmaturuje a syn by přesně nastoupil na střední. Můj záměr je, udělat to jako přestup z gymplu na gympl, protože on už tady bude mít za sebou první ročník, vyčetla jsem, že to jde, v podstatě je to na řediteli. Takže ty dobré výsledky by se pochopitelně hodily.
Garfie budu držet palce, ať to vyjde. V každém případě tvoje děti budou do života připraveny naprosto jinak a mnohem lépe, než ty místní tady u nás. Už jen znalost japonštiny, umění pohybovat se v prostředí, kde se mluví různými jazyky, poznání různých kultur... Budou super vybavení do života.
Garfie to známkování je teda drsné. Mají taky 5 stupňů nebo víc? Omlouvám se, jestli jsi už o tom psala.
Torrah Děkuju, já jim závidím! :-) Ale je to náročné, hlavně když ani jeden z těch dvou hlavních jazyků není tvůj rodný...i ti Číňani, kterých tu je hromada, aspoň rozumí písmu.
Kokoska Oni mají stupnici na písmena, při běžném hodnocení hodnotí většina učitelů od A+ až po C a potom už jsi neprospěla, ale na vysvědčení je ta stupnice ještě trochu širší, ofotila jsem ti jí. Doufám že to bude k přečtení. :-) Rozdíl od nás je hlavně ten, že se opravdu drží toho slovního hodnocení, takže "dobrý" znamená skutečně, že je dobrý.

Garfie dik, zajimavy.
Dnes se mi v China townu podařily dva skvělé úlovky, první bohužel nemůžu sdílet, ale zněla tam písnička ve slovenštině, skoro jsem tomu nemohla uvěřit a musela se soustředit, jestli se nepletu!
A druhý úlovek byla tato taška!

Ještě má jeden dobrý úlovek, i když není japinský. Ve škole dnes byl mezinárodní den, děti (i učitelé) mohli přijít v národním oblečení a takhle si to přihasila učitelka computer science, je někde z jižní Ameriky. Škoda že nemám celou postavu, protože byla impozantní!!!

Garfie moc by mě zajímala cesta té tašky do Japonska, její příběh...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje