Garfie Super úlovky!
Postřehy z Japonska
andulka01 Já myslím že je to jen design, co se někomu líbil (je to normální obchod, těch tašek tam mají hromadu).
Kan Tak mám ještě jeden do třetice, zázračná lampička dnes v hospodě. ![]()

Garfiedíky za ten popis těch školních problémů. V japonskumsectedy maturuje o rok dřív? Já si myslím, že známky nebudou zas takový problém, zvlášť v takto rozdílném prostředí. Někteří ředitele spíš chtějí udělat nějaké rozdílové zkoušky.
Garfie Aladinova? Otřelas ji? V té pohádce byla tedy tvarem jinčejší. :D
Kan Svítí bez šňůry v zásuvce! ![]()
continuity Ano, mají 8 let základky+čtyři roky střední. Uvidíme, pokud mu vůbec dovolil přestup, na rozdíl od základky ho vzít nemusí. Moje ségra teda řediteluje učňáku, tak ho v nejhorším upíchneme tam :-), ale to bych fakt nerada.
Garfiepřestupy na středních jsou zcela běžné, hledala jsem to kvůli dceři a devět tisíc studentů ročně.
Navíc lze přestoupit z lycea nebo odborné školy na gymnázium, což jsem vůbec netušila. to půjde. Spíš bude muset udělat nějaké rozdílové zkoušky. Nedělala bych si teď hlavu, on je šikovný a uvidíte jak se budete vracet, podle toho budeš hledat řešeni.
continuity Jj, děkuju. Ono to nějak dopadne. Víš jak, on je takový specifický, já jsem zvyklá na tu bezproblémovou starší šprtku. ![]()
Garfie ja mám sice méně, ale nějak mimo normu obě děti. To, že mu to samotnému neva a nestresuje ho to a zároveň to nefláká, je výborné. A ten zbytek se už nějak poddá.
Můj muž měl na základce kvůli těm všem poruchám strašné známky, fakt příšerné a navíc ho jeho rodiče vůbec nepodpořili. Když o tom mluvila jeho máma, nejraději bych ji k tomu něco řekla ještě i dnes. A dopadlo to nakonec dobře. Má práci, kterou má rád a která ho uživí. Co víc si přát.
continuity Máš samozřejmě pravdu! Díky za podporu. Někdy je to náročné, ale naštěstí je hrozně fajn, to ho zachraňuje! ![]()
Jsme na víkend v Karuizawě v pref. Nagano a cestou jsme se stavili u zajímavé turistické stezky, která vede po trase dávno opuštěné železniční tratě. Většinu doby prochází lesem, včetně deseti tunelů a taky přes nádherný most z dvou milionů cihel. Je to dost opuštěné a trochu strašidelné, ale krásné místo. My si prošli jen malý kousek, protože začalo hustě sněžit, ale určitě bych se sem chtěla vrátit, ideálně na podzimní listí. Potkali jsme tady saraua, už jsem se s ním chlubila v radostném vlákně, ale dám ho i sem, protože jsem z toho úplně v extázi!
A dodám, že se často objevuje v japonské mytologii, kde je považovaný za podivné a strašidelné zvíře, které ale přináší štěstí. A taky že posloužil jako předloha pro lesního ducha v Princezně Mononoke.

Garfie To vypadá úplně skvěle, původně jsem chtěla napsat pohádkově, ale tohle s tím sněhem by byla tak nějaká pohádka od Juraje Herze. Každopádně atmosféra by se dala krájet. Díky za sdílení.
Garfie Fotky krásně atmosférické, ale lesní duch serau je nejlepší! :o)
Garfie ty objevujes tak krasna a zajimava mista! To zvire je fakt divna koza, asi bych se lekla. To tmave na hlave mezi usima je jen zbarveni nebo neco jako rohy? Vypada to jak nasazena celenka ![]()
Edit - uz jsem si to nasla, rohata koza to je!
Kokoska Jo, vypadá jako taková ošklivá kouza, co si hraje na princeznu, viď! ![]()
No k tomu objevování teda musím dodat hotýlek, kde jsme bydleli. Vás to neohromí, ale děti, hlavně dcera, milovice Sherlocka a Harryho Potera, byly nadšené! Majitelé jsou Britové, celá atmosféra je silně Britská, včetně hořícího krbu, což jsem zažila v Japonsku poprvé! :-) Hotel s whisky na baru, Beatles a Dire Straits v přehrávači, anglickou snídaní, horou dvd na pokoji, zásobou společenských her a majiteli neustále konverzujícími s hosty. Což teda může být i otravné, ale snažili se moc a nejvtipnější lekci dostal syn, když se ho obsluhující zeptal, jaký sport má nejraději a když se začal poctivě zamýšlet a vážit slova, tak mu říká, "Come on, je to jen small talk, můžeš klidně lhát!" ![]()

Venkovni terasa

Ona celá ta Karuizawa má dost atmosféru, možná už jsem o ní psala na podzim, kdy jsme tu byli s kamarádkou, ale je to město prakticky posazené v lese, nádherné vily, které skoro nevidíte, sjezdovka je hned u vlakové stanice, je tu jeden z nejlepších outletů v Japonsku, do velkého města to není daleko, zkrátka hezké místo k životu.

No a to nelepší na závěr víkendu, hádejte, kde nám selhala navigace? ![]()

Garfie Da se tomu propletenci rikat jeste krizovatka? A odkud pises? ![]()
Garfie Tak si lámu hlavu, jak na vás mluví navigace? Mě rozhodí i tříproudý kruháč. :D
Garfie Jako tím, že je to kousek od domu si mě teprve dostala:-D:-D.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje