Tak jsem nakoukla na ty japonské dny (jsou až od pondělí!
Makara Karja ) a mochi je pochopitelně z Taiwanu, takže kdo se to po nich pídil (mám dojem, že Kan) má zase smůlu, ale co mě dostalo je Ramune limonáda, absolutní japonská legenda, vlastně už jsem si několikrát (naposledy když jsem si ji objednala asi před měsícem v kavárně a musel mi ji otevřít pán od vedlejšího stolu
) říkala, že vám tady o ní musím napsat! Je to asi nejznámější japonská limonáda, s více než 150 let starou historií. Legenda dokonce říká, že ji do Japonska přivesl kapitán Perry (který donutil Japonce otavřít hranice a začít obchodovat s USA).
Milují ji všechny děti a prarodiče ochotně kupují, protože i pro ně je to vzpomínka na dětství. Chuť je teda nic moc, v podstatě je to soda, buď samotná nebo s nějakou příchutí, ale balení má krásný design, pod víčkem je skleněná kulička, která je držená tlakem oxidu uhličitého a otevírá se tak, že tu kuličku musíte protlačit dolů do lahve. Což všechny děti ovládají, ale já většinou z nějakého důvodu ztroskotám, takže viz výše, musím žádat o pomoc náhodné kolemjdoucí!