brrr Haha, tak to už by bylo trochu moc i na mě. ![]()
Postřehy z Japonska
Garfie krasna cajovna a vis, ze vcera bylo sv patrika? to k tomu zelenemu zakusku :)
moora Vidíš, to mi úplně uniklo. Přitom o víkendu tady byl i průvod! :-)
Prodejny v Kamakuře....skoro vedle sebe, ty rozdíly mě baví!

Chtěla jsem se zastavit do mého oblíbeného obchodu s kabelkami a oni tam udělali kavárnu s prasátky! ![]()

No nic, držte mi pěsti, dneska máme vystoupení Eisa dance, náš taiko tým trénoval včera celý den (pro mě poprvé po dvou týdnech, takže jsem všechno zapomněla) a dnes mě bolí celé tělo, doufám, že uzvednu buben! ![]()
Garfie budou fotky? Ze to zvladnete za 1*, nepochybuju!
Garfie kaviaren s prasiatkami....jeeeee![]()
Nastává období jarní rovnodennosti, jeho první mikrosezona se nazývá Suzume hajimete sukuu, neboli "vrabci začínají hnízdit".
Znamená to čas, kdy vrabci začínají sbírat suchou trávu a stavět hnízda. Vrabci se často objevují v haiku a klasických pohádkách. Považují se za zlomyslené, protože jedí rýži z rýžových polí, ale zároveň jsou neodmyslitelnou součástí života. O jejich důležitosti svědčí také to, že se v Japonsku vrabec používá pro srovnání velikosti ostatních ptáků, říká se mu "měřící pták". :-)
Jarní rovnodennosi je v Japonsku státní svátek, stejně jako podzimní rovnodennost. Z hlediska historie jde o velmi důležité dny, kdy se v minulosti konalo spoustu rituálů spojených s císařským dvorem a dříve se nazýval "jarní (nebo podzimní) festival císařských předků". Je to také období, kdy se lidé vrací domů a navštěvují hroby svých zemřelých předků. Svátek rovnodennosti v Japonsku trvá týden, tři dny před a tři dny po rovnodennosti. Ten jarní se označuje jako den, kdy máme chválit přírodu a vážit si živých věcí.
Oblíbenou sladkostí v tomto období je bota mochi, pojmenované po květu pivoňky. Původní funkce byla oběť předkům, měla chránit od neštěstí a zaručit dobrou úrodu. Jde v podstatě o to nejtradičnější mochi plněné sladkými fazolemi. Zvláštní ale je, že se občas fazolovou pastou i obaluje, víc tak připomíná pivoňku, kterou má v názvu. Existuje přísloví Tana kara botamochi, doslova "botamochi spadne z police" a znamená to něco jako neočekává výhra. :-)

Garfie tak statni svatky rikas? Hezky
a merici ptak - to je moc vtipny
vcera jsem diteti na prochazce vypravela, co vsechno bude na jare, jako nezaujalo, furt se dozadoval snehulaka. Ja se tesim moc, ted je to nejlepsi, vsechno to mame tesne pred sebou. Neco jako posledni tyden ve skole pred prazdninami
Garfie To je ale hezká kavárna! A krásně se odrážíte ve výloze.
Garfie to nevypada moc lakave, nez jsem zacala cist, myslela jsem, ze je to nejake syrove maso. Merici ptak me pobavil - je to veeelike, 10x vetsi nez vrabec!
Ta kavárna vypadá opravdu nádherně. I ty obchody jsou krásné. Mně teda na Japonsku všechno připadá krásné, jen teda až na to jídlo, já bych tam asi umřela hlady, nebo byla na rýži. Mořské plody nejím, ryby jen z donucení... nevím, jak bych tam přežila. Takže díky za fotky!
Garfie ja mam uplne blby dotaz ohledne japonskeho jidla :) hubne se z toho ? Nebo alespon nejaponci ? Mne by ryby a zelenina vyhovovaly maximalne
Garfie tohle je moje oblíbená sezóna. Já mám ráda svátky nejak spřažené s astronomickymi úkazy.
Pivoňky dobré, ale to vám už teď kvetou?
Kan Vidíš, to jsem si ani nevšimla! ![]()
Torrah Víš co, já už to tu psala mockrát....ony ty rybí věci jsou asi nejfotogeničtější, proto je tu hodně sdílím. Ale třeba moje děti nejí ryby ani mořské plody vůbec a taky žijí. A blízká kamarádka (Italka-a nejí ryby!
) taky, v životě neochutnala ani sushi s vajíčkem. A minulý týden tady byla ségra s kamarádkou, rybí jí, ale syrové vůbec, nechtěly ani ochutnat a ani ti nebudu říkat, co tady po týdnu všechno jedly, dokonce už se v polovině ptaly, kdy zase půjdeme na nějakou syrovou rybu.
V Tokyu a Jokohamě navíc přežiješ úplně bez problémů, je tu spousta nejaponských restaurací.
Mini Vlastně nevím. Já třeba nezhubla vůbec, možná spíš naopak, ale já tady hodně jím a zkouším i sladké, zatímco doma jsem spíš na zelenině a ovoci, to tady skoro nejím. Spíš všichni říkají, že zhubli třeba na začátku a po dvou kilech se to stabilizovalo. Ale Japonky jedí hodně vyváženě, teď jsme třeba celý den trénovaly na nějaké vystoupení a vzaly si jídlo s sebou a ony vytáhly fakt malé obědy dělané doma, třeba osm malých miniporcí úplně jiného jídla. Trochu nudlí, trochu rýže, trochu zeleniny, něco naloženého...Oni jí i třeba hodně smaženého, ale vždycky to doplní i něčím jiným.
continuity Nekvetou a vůbec nevím, proč se to jméno používá zrovna teď!
Náš Eisa tým. Udělala jsem drobnou chybku, teda spíš takové zaváhání, na videu to je vidět!!!
Ale žádná tragédie. Měla jsem jiný buben, než jsem zvyklá, uvázaný vysoko, navíc na podiu jsem byla poprvé až na vystoupení. Ale moje superkritická teen dcera řekla, že to bylo super a sranda, takže to považuju za povedené!
(ano, vypadám tam jako idiot, ale to se nedá nic dělat, taiko vždycky vystupují s hadrem na hlavě)

Garfie Bomba a sluší ti to moc.
Garfie hadr nehadr, vypadate vsechny skvele! Hlavne to asi byla zabava. Kolik vazi ten buben? A na tech "kytarach" (šamisen?) je hadi kuze??
Garfie tak to jsem ráda, že se vám to povedlo. Nebud na sebe moc přísná. ![]()
Mini Syn po pěti měsících v Japonsku zhubl 15 kilo, já po třech týdnech 2 kila, při druhém pobytu pouze 1 kilo a zatím jsem to nepřibrala zpátky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje