Garfie votivni desticky lepsi jak votivni dary. V kostele sv anunciaty ve florencii, kdyz doslo misto na podlaze, vesely se dary na stropni tramy. Obcas se nejakej zritil a ucastnika mse zabil :)) (nezridka ty dary byly podobizny z vosku a lepenky v zivotni velikosti, oblecene do satu, na koni a v plne zbroji)
Postřehy z Japonska
moora Často byly ty votivní dary keramické. Teď se občas během výzkumů narazí na hromady keramických ručiček, nožiček. Teda ne u nás, ale v Německu, Švýcarsku,....
Garfie Kanály
To by se mi strašně líbilo, kdyby se začalo dělat v Praze. Na Vyšehradě by třeba mohly být kanály se Šemíkem, kolem Hradu bych rozmístila korunovační klenoty a u nás na Kavčích horách by se zase hodila třeba večerníčková série :o)
Garfie No tak už jen musíme najít někoho, kdo za to začne lobovat na správných místech ;o)
DruI bože jen to ne, mame v pribuzenstvu starsiho pana, ktery foti vsude kanaly a kazda navsteva je cire utrpeni, protoze se kupodivu mluvi jen o kanalech:D
rasaNoriAlespoň by ty fotky nebyly jednotvárné ;o) Ale pošli ho do Japonska, že je to pro kanálomily země zaslíbená a třeba tam přesídlí ;o)
DruI to radsi ne. u nas se ty kanalove poklopy kradou do sberu.
viktorka_od splavu No je fakt, že ty krásné by se kradly jako umělecké dílo na stěnu ;o) Ale měla jsem teda dojem, že teď už se ty poklopy snaží dělat z něčeho, co se ve sběru nevykupuje.
moora Au.
Plánujete vypravit se na Expo?
Ginevra Chtěli bychom, ideálně co nejdřív. Problém je, že nemáme žádné volno, jen víkend, takže to bude dost náročné (máme to víc než 6 hodin cesty, nebo 3 a půl shinkansenem, ale to je ve čtyřech už slušná pálka).
A jak jsem tak hledala s dětmi náhradní program místo sakur, vzpomněla jsem si na místo, kam jsem se vždycky chtěla podívat a mohlo by se jim líbit. ![]()
A připadala jsem si jako pitomec, protože když jsme se blížili, najednou jsem měla neodbytný pocit, že to okolí znám a uvědomila jsem si, že jsem kdysi bydlela poblíž!! ![]()

Po cestě jsme objevili čtvrť plnou antikvariátů a dokonce jsme navštívili i jeden, ve kterém si Anne Hathaway koupila tričko
(my ne).

Garfie zadratovany Kong
A panenky! "Tvoje" Japonsko me strasne bavi.
Garfie a na odaiba v muzeu vědy jste někdy byli?
mitford sister A víš že ne? To je docela dobrý tip. Já tu Odaibu mám tak mimo zájem v poslední době...ale tentokrát to byl moc hezký den, takový z těch prvních jarních a asi bych nešla někam do muzea, teda na dlouho, protože nakonec jsme skončili v muzeu origami, ale to je maličké.
Garfie Muzeum origami!
Nemáš nějaké fotky? Tam bych se šla podívat hned![]()
Len Jasně, mám to tady pro vás nachystané! :-)
Jednak tam prodávali krásné králíčky v papírových oblečcích a kulisách....

Taky krásné obrazy z origami, některé si můžeš i koupit a vyrobit podle návodu, dva jsme koupili jako dárek. Tady ty jeřáby jsem říkala dceři, že může začít prodávat (už vyráběla řetězy z jeřábů neteři na svatbu) zvlášť když jsem viděla cenu. :-)

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje