A aby toho nebylo málo, Fuji se taky povedla!

A aby toho nebylo málo, Fuji se taky povedla!

Garfie no ta Fuji je teda parádní.
Garfie No ty kraso, jaká pěkná silnice, bez děr, rovná a žádné zúžení, omezení a ,,Musíme to opravit,, stylem: 1km za 3 roky. :D
Garfie To je dobrá fotka (Fuji). A jak máte čisté přední sklo!
Garfie krásná expozice!
Garfie parádny výlet, expozícia je úžasná. Vy teda viete si vybrať čas aj ta hora sa vám odmenila ![]()
Janulik03 To víš, to je tak, když organizuju já....
Dnešek (další den státního svátku a děti ve škole) měl na starosti muž, od rána leje a nakonec jsme skončili v Ikea!
brrr Ty jo, víš co je zajímavé? Tady je prostě čistěji, uvědomila jsem si to, když jsem s telefonovala s mámou a nějak došlo na umývání oken...já je tady ještě nemyla, vůbec to nepotřebují! I auto máme pořád čisté, ani netuším, kde je tady nejbližší myčka.
Garfie máš talent proste.
Garfiečím to je, že děti chodí do školy ve svátek? Ale teda možná by dva dny v roce mohly být takové i u nás ![]()
Evaeva Nedokážu se rozhodnout, jestli je to naprd, nebo výhoda. ![]()
Naše mezinárodní škola se neřídí japonským kalendářem, upozorňovali nás na to hned na začátku, to znamená, že děti nutně nemusí mít volno ve stejné dny jako rodiče. V květnu je v Japonsku několik státních svátků za sebou, v podstatě skoro týden volna a děti chodí do školy.
Garfie aha. A drží jiné státní svátky? Nebo vůbec? Týden je naprd, ale ten den dva za půl roku by si člověk užil ![]()
Evaeva Ono je to spíš tak, že jsou tam čtyři státní svátky během sedmi dní, takže se to dá hezky spojit, ale není to úplný týden. Škola většinou, aspoň v případě těch menších dětí, organizuje třeba sportovní den nebo tak, prostě něco, aby se rodiče mohli přijít podívat. První z těch státních svátků míváme už tradičně ten Food fair. Vzhledem k tomu, že volno má celé Japonsko, je to týden, kdy jsou všude davy lidí, je draho a tak, není vlastně o co stát, ale i tak je dost lidí naštvaných, to je jasné. Během roku jsou to takové osamělé dny, to mívají děti většinou studijní volno, ale jsou třeba třídní schůzky, nebo nějaké jiné akce pro rodiče (třeba schůzky kvůli IB diplomu a podobně).
Volno máme na Vánoce a Velký pátek, na japonské svátky vůbec, ale kromě těch květnových jsou ty největší stejně během letních nebo zimních prázdnin.
Garfie krasne jsi to zorganizovala, moc krasna fotka s Fuji.
Zítra začíná další období, ale protože budu mimo domov a zřejmě nebudu mít vůbec čas, napíšu vám o něm něco už teď. Mimizu izuru neboli "vylézají žížaly". Žížalám se ve starém Japonsku říkalo "utajo", zpívající dívka. Mělo se za to, že vydávají jakýsi bzučivý zvuk.
Kosatce, které se minulý týden přidávaly do koupele, začínají kvést ve velkém. Významným svátkem v tomto období, i když importovaným, je svátek matek. V Japonsku existuje zvyk dávat maminkám červené karafiáty, zesnulým se pak nosí bílé. Rodiny obvykle vyráží na jídlo do restaurace, typickým pokrmem je cokoli s vejci. Například oyakodon, tedy rýže s kuřetem, tamagoyaki-vaječná omeleta, případně chawanmushi, což je jakýsi slaný vaječný pudink.
Další velkou událostí tohoto období je Ukai, zahájení lovu ryb pomocí kormoránů na řece Nagara. Je to den, kdy se řeka otevírá pro lov. Jde o tradiční slavnost, která se koná každý rok 11. května už více než 1300 let! Lov potom pokračuje každou noc až do 15. října. Uprostřed noci vyjíždí rybáři s kormorány na lodích, osvětlených planoucími pochodněmi. Jde o obřad tak známý a poetický, že ho ve svých básních zachytil známý japonský básník Basho a Charli Chaplin se kvůli tomuto zážitku vrátil dokonce dvakrát. :-)
Fotky pro ilustraci jsem našla na netu:
"moře kosatců" ve svatyni Ota jinja v Kyotu

Oyakodon

tamagoyaki

chawanmushi

Nagaragawa no Ukai

Garfie kosatce jsou krasne, ale teda chudaci kormorani :(
Kokoska No jsou to takové cvičené opičky...:-(
Garfie Aha,onimají ty kormorányna šňůrach? Myslela jsem, že je to něco jako sokolnictví.
brrr To je ještě dobrý, já když jsem si to četla poprvý, tak jsem pochopila, že loví "na kormorána":D:D
Garfie parádní fotky i popis období.
U nás je v neděli japonský festival. Dva měsíce číhám, kdy se začnou prodávat lístky do fast line, abych to ten den prošvihla. Tak snad letos nebudu stát frontu 45 minut. Už se těšíme, co všechno tam sníme. ![]()
Užij si víkend!
Garfie vrtá mi hlavou ta čistota. Zrovna dneska koukám, jak je auto zadělaný hlavně žlutým pylem, ale nejen jím. Okna to samý. Čím to, že je tam tak čisto a ani pyl nelítá?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
© 2014 - 2026 parfumanie.cz
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.