Tabea To je nádherné místo teda. S těma dětma máš pravdu. Jak se tady nedávno řešilo, že se s dětmi nedá využít ten potenciál dovolených, tak to já nemám, jako nemívám nějaký stihomam, že chci tolik ujít a tohle všechno vidět atd... Jediný co, když už někde sem, tam bych tam chtěla trochu vědomě být:D:D:D, jakože zastavit se a fakt to nasát, to se ne vždy povede no.
Postřehy z Japonska
Karja jo, přesně. Oni už dost ujdou, takže to je v pohodě. Na hic si začali stěžovat, až když teploty klesly na 32. ![]()
Ale třeba v těch zahradách bych si ráda sedla a rozhlížela se a nasávala, aniž by mi někdo říkal, že ať jdeme, že už má zahrad plný zuby, kde je voda, kdy bude zmrzlina, ať ho ten druhej nechá, ...
Tabea japonske zahrady vseho druhu, to je nadhera. Hrad jsme videli jen zvenku, zrovna ho opravovali, pry se mu taky rika Bila volavka.
Kokoska myslím, že jste o nic nepřišli. Uvnitř nic není, kromě schodů, z nichž některý jsou spíš jak žebřík, nahoru a dolů. Zvenku vypadá slibněji. ![]()
Na moji žádost jít do těch zahrad se nikdo napřed netvářil, ale byly fakt super.
Tabea mne se docela libily i ty suche, nekde tak meli upravenou treba cast, nebo u nekterych chramu jeden dvur byla sucha zahrada . Pisek nebo drobny sterk uhrabany do ruznych obrazcu, mezi tim podle nejakych prisnych pravidel umistene dreviny a nekde i vetsi kameny. Ale zive zahrady, vcetne potucku a nadrzi s rybickama, mustkama, takova ruznorodost a pritom bud viditelna, nebo jakoby nenasilna, nenapadna pece, to nema chybu.
Kokoska Je to jak říká continuity, jen my, prasátka, se koupeme ve vlastní špíně. :-) To Japonci nemůžou pochopit, oni jdou do vany absolutně čistí.
Dočítám, třeba už mezitím dotaz padnul, ale proč jdou teda do vany, když už jsou čistí?
Lenka22 relaxovat třeba
Evaeva aha, no možný to je, i když asi ne pro běžné denní použití...? Já jsem ráda, když mám z krku umytí sprchou a abych se pak ještě hrabala do vany a pak zase z vany:-)
Tabea a ještě mám na tebe dotaz - postřehla jsem, že jste se do Japonska rozhodli jet v podstatě na poslední chvíli , jak jste dali tak narychlo dohromady tak bohatý program? To vymyslíte za pochodu cestou tam? Já bych z toho měla hlavu v pejru nejmíň rok předem, já vůbec neumím pořádně vymyslet program ať jedem kamkoliv, natož do Japonska.
Lenka22 já myslím, že nechceš nějaký přechody v divočině, nebo tak, tak je plánování celkem jednoduchý. Zadáš do googlu "what to see in Kyoto" nebo "Tokyo with kids" a máš naplánováno. Mně na tomhle říct pic plánování chybí to těšení. Dřív jsem koupila Lonely planet a pak v tom nějakou dobu ležela a pak to pročítala i během cesty. Teď je na internetu všechno, včetně toho, v kolik bude v Myiajimě nejvyšší hladina vody. Což je na jednu stranu jednoduchý, na druhou ale zas menší dobrodružství.
Evaeva aha, no možný to je, i když asi ne pro běžné denní použití...? Já jsem ráda, když mám z krku umytí sprchou a abych se pak ještě hrabala do vany a pak zase z vany:-)
jo tak nejak. ale jsou lidi, co se v te vane vydrzi hodiny macet, tak asi puvodne japonci![]()
Tabea no jo, takhle to vypadá jednoduše, ale do toho ještě ty přesuny, odkud kde a kam a už se mi to komplikuje, plus ještě nějaký ubytování. Jímá mě děs to dát dohromady. I když vlastně dobře vím, že pro mě nejhorší je to rozhodování všech těch možností. Já se tak dlouho rozhoduju, až nejedeme nikam.
viktorka_od splavu ta představa bejt hodiny namočená mnou otřásá
.
Lenka22 ja jsem si kdysi davno bravala do vany knizku. ale je to tak davno, ze uz si vubec nemuzu vzpomenout, co me k tomu vedlo![]()
Lenka22 me ani tak nejima des jako jsem lina vsechno zarizovat. Takze kdyz mame vyzkousenou cestovku, kde pro skupinu sedmi lidi je super program, zajistene letenky a spani, tak hura. Navic kolikrat kdyz jedem nekam sami, tak neco planuju, i se domluvime, a pak je to vsechno jinak, protoze neznama varianta B se najednou zda byt nutna misto planovane varianty A. A to me obcas dost rozciluje.
Kokoska ten váš způsob cestování mi přijde super.
Lenka22 já myslím, že když hodíš vybranou destinaci do vlákna Cestování, tak to budeš mít naplánovaný raz dva. ![]()
Tabea Přesně tak, Lenka22 třeba Japonsko už tu dá každý levou zadní!!!
Jinak s tím koupáním je to prostě o relaxu. Jim zase přijde úplně na hlavu, že do vany lezeme špinaví a pak se tam rochníme ve vlastní špíně...
Kokoska Ano, Himeji je bílá volavka, Matsumoto černá. :-) Ty japonské hrady jsou krásné na pohled, ale uvnitř fakt nic není, je to úplně jiné než u nás. Některé jsou už úplně přestavěné na různá muzea a podobně, tak aspoň je na co koukat. Ale zrovna Himeji je teda úplně prázdný (nebo aspoň byl, když jsem tam byla já). O těch suchých zahradách už jsme spolu myslím mluvily? Jak se dá hodiny sedět v Roanji v Kyotu a tupě koukat....:-)
Tabea :-) Tys mě tak nalákala, že jsem si dnes taky dala úhoře. Nevypadá to, ale je to sushi! ![]()

Právěže plánování zrovna Japonska díky tobě už snadný nebude nikdy, jak tady prezentuješ ty extrašpeky mimo turistický trasy.
My dorazili v Tokiu do Ginzy (jeden nablejskanej mrakodrap vedle druhýho) a já si říkala, že tohle vůbec nechci, že to nemá žádnou jiskru. Mě by moc zajímaly spíš ty chrámy a příroda, ale to snad někdy příště.
Znáš někoho, kdo šel pěšky na Fujisan?
Proc se cpát rejží, když můžeš jíst úhoře?! ![]()
Lenka22 ja japonce chapu. Ja taky lezu do prazdne vany, osprchuju se, umyju si vlasy a pak cista si napoustim vodu a beru ctecku. Na ocistu je ta sprcha, vana je na relax.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje