continuity ten náš spolucestovatel říkal, že to doma sestříhá, přidává hudbu a pouští to po návratu rodinám svých dětí, že to chtějí vidět. A s manželkou že na to pak ještě občas znovu koukají.
Postřehy z Japonska
Kokoska no to je ta podmínka, že to musí někdo sestříhat na rozumnou délku. U nás stačí ukázat fotky, občas děláme promítání pro kamarády. Ale těch fotek stačí 20-30 z celeho týdne, jinak ty lidi spíš otravis.
Jinak u památky uhnu, když to jde, abych nezavazela, ale taky chci mít fotku bez lidi a nemolestuji kvůli tomu okoli. Všichni jsme tam na tom stejně. Někdy se to nepovede, ono se to nezblázni.
Karja Já myslím, že pěkné fotky má buď ten, kdo má oko na dobrý záběr, nebo potom ten, kdo ho pomocí té stovky fotek hledá ;o) Já se teda kompozičně docela dokážu trefit, ale vzhledem k tomu, že fotím víceméně jenom děti, které mají sedmý smysl, kdy se začít tvářit nepublikovatelně(nebo alespoň kdy zavřít oči), tak to vždycky cvaknu desetkrát a pak hledám, kde se tvářej příčetně ;o)
Tabea Teda!
Naši jsou už zvyklí, že jim říkám, at mi zmizí ze záběru ![]()
Na pár cizích fotek se podívám, ale na video byť sebekratší ne. A když naši v 80.a 90. cestovali, tak pak u příležitosti narozenin bývalo i promitání diáků. Třeba Čínu jsem už potom uměla nazpaměť. Myslím, že to skončilo až přechodem na digitalní foťák.
DruI jo, my teď máme fotky dětí buď s kyselýma xichtama, nebo cool pózy, normální výzvě aby pohledal. V tom bambusovým háji si syn stoupnul a ze bude dělat instáčový pózy a ať ho muž fotí. Kousek stála starší Japonka s asi dcerou a ta se začala tak srdečně smát, že ho to rychle přešlo. ![]()
continuity ja vetsinou par fotek vyberu a nahraju to na rajce, kamaradkam poslu odkaz, protoze vzdycky chteji videt, kudy jsme jezdili. Rodine to posilam nejak prubezne z cesty, jako tady na cestovani, takze neupravene, obcas u tech zaberu sirokacem se smejou padajicim zdem apod.
Tabea to je taková krása ![]()
Tabea Kyoto
Jsem ráda, že jsem ho zažila ještě před tím turistickým boomem.
Jinak dneska jsem si díky tomu, že si muž pokusil objednat ústřice a v hospodě se mu vysmáli
na tebe vzpomněla a uvědomila si, že jsem úplně přeskočila tu Fuji. Jak jsi to myslela, kdo tam šel pěšky? Jako úplně z dola? Obvykle se chodí z páté stanice, ta je zhruba ve dvou tisíci metrech.
Garfie To víš, turisti tam dojedou už namasírovaní videem z lodi, kde ukazují ty pěstírny, okolo kterých se jede, a mluví o obrovských množstvích, co se tam vyprodukují. Tak se pak nikdo nediví tomu, že ústřice pečou na každým rohu.
Koukám, že fracouzský pravidlo, že ústřice se jedí v měsících s "r" má v JP o dva měsíce zkrácenou verzi. Asi kvůli hicu, co?
Jojo, Fuji jsem myslela z těch ca. 2000 m n. m..
Tabea Jasně že znám...záleží na trase. Podle toho co jsem slyšela je to trochu jako na Václaváku, prostě jdeš v davu.
Mimochodem sezóna je dost krátká, stezky se zavírají tuším tento víkend.
Garfie jo, právě ty fotky tomu dost nasvědčují. I když ten Václavák je asi na horách leckde, v Alpách jsou leckterý místa taky super exponovaný. A každej turista by nejradši byl na tom místě jedinej. Asi kromě fotbalovejch fanoušků, co jedou na zápas svého týmu "venku". ![]()
Tabea Já teda myslím, že jsou v Japonsku daleko lepší hory ke zdolání....:-) jo a zavírá se už zítra!
Tabea když jsem viděla, jak to vypadá na tre cime
před lety jsme tam byli a už tenkrát tam bylo lidí dost. A teď prý v sedm musíš být na parkovišti, ...to už absolutně nemá kouzlo
Garfie jojo, koukala jsem. My se rozhodně nechystáme, ale když jsem jednomu kolegovi řekla, že jedeme do JP, tak mu zasvítily oči a hned mi bylo jasný, že by chtěl vyjít na Fuji. To je ten, jak šel se ženou ten pochod 100 km. ![]()
Tabea Haha, tak pro takové typy asi ano.
I když třeba přechody na Hokkaidu jsou podle mě daleko lepší. Na Fuji prostě platí to staré japonské přísloví "blázen kdo na Fuji nevystoupí, ještě větší blázen, kdo na ni jde podruhé". :-)
Mimochodem, připomnělo mi to takový trochu střet s jednou lékařkou, co jsem u ní byla v ČR. Nějak jsme se zapovídaly a vypadlo z ní, že se chystá v listopadu do Japonska, jedou dvě rodiny s dětmi na základce, chtěla nějak poradit a když mi pak napsala, že prakticky nechtějí nic vidět, ale letí cíleně na Kyushu a Yakushimu (to je japonský "zelený ostrov" s velmi speciálními podmínkami, prakticky celý je jedna velká rezervace a je zapsaný v UNESCO) chodit po horách a spát na divoko, tak jsem ji upozornila (ale fakt velmi velmi opatrně, dala jsem si práci s formulací), že jistě vědí, že v Japonsku je spaní na divoko zakázané, nedodržuje se stoprocentně, ale právě na Yakushimě speciálně před tím všude varují, takže by se toho měli vyvarovat a zajistit si kemp nebo aspoň shelter (i na ty se tam je většinou třeba zapsat předem), tak už mi neodpověděla.
Je mi jasné jak to dopadne a jsem úplně naštvaná předem.
Jo a včera jsem byla konečně zase jednou na pořádné večeři, s bývalým šéfem od muže, je hrozně fajn a pozval nás právě do "Kyushu restaurace" (specialitou je syrové koňské maso, ehm). Mám to tam ráda, majitel mi kdysi věnoval víno s etiketou od Muchy, muž s exšéfem tam mají i vlastní lahev, prostě jako doma. :-)

absolutně tě chápu, že tě to štve, bylo by mi stejně. Pro mě bylo už hodně nekomfortní jet místenkovým vagonem bez místenky, ačkoliv jsme lístky s místenkou měli a taky bysme je využili, kdyby nám ovšem nezrušili ten vlak.
Tabea No to si ale vůbec neber, to byla fakt naprosto mimořádná situace!
Tajfun jste zažili a co zemětřesení? Včera jsme jedno měli, byla to jen čtyřka, ale epicentrum bylo v Čibě (blízko letiště), takže jsme to docela pocítili. :-)
Garfie prosím tě, co je na tom horním talíři?
A kde se kupujou vesty/bundy s větrákem? V pracovních oděvech? Myslim, že by se mi šikla. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje