Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 01:52

Fleur continuity Moje paměť je úplně milostrdá, já to tolálně vytěsnila! 

Sweet Potato Tabea Já tady tenhle typ naší hrušky viděla přesně jednou (a pekelně drahou!), takže jsem tipla, že to bude plakát převzatý ze zahraničí....ale teď jsem se koukala a vypadá to, že je to japonská limitka...tak to bude asi nějaký asijský komplex.

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 02:28
Reakce na Sweet Potato:

GarfieTeda ten státní svátek mne dostal. 

​Je to hezké, viď? Oni mají jako státní svátek třeba i Den hor, nebo Den zeleně...a je prostě volno. 

Offline Sweet Potato
39919 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 09:17

Garfie To je krásné. Kdy to je?

Offline Garfie
28233 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 10:47

Sweet Potato Den zeleně je 4. května, Den hor je 11. srpna, pamatuju že první rok jsme den hor slavili na horách nějakým výstupem. :-)

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 15:22
Reakce na Černá kočka:

Mne by se libilo, kdyby se ten japonsky zvyk, ze se prvni umyju a potom se jdu koupat dodrzoval u nas aspon ve verejnych bazenech a wellness.

​Tady v USA to je povinne, ale v realu to samozrejme nikdo nekontroluje. Ale stejne mi přijde, ze se to tady dodrzuje vic nez si pamatuju z Ceska. 

Offline Černá kočka
1744 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 19:35

MP Marge U ČR to bývá napsané u sprch, že před vstupem do bazénu a sauny se mají lidi osprchovat, ale respektuje to spíš míň lidí, bohužel.Já mám zkušenost většinou z bazénů na Moravě, v Praze je třeba situace lepší.

Offline viktorka_od splavu
49101 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 19:55

ja se priznavam, ze se pred plavanim nesprchuju. jsem hrozne zimomriva a vetsinou mi je kdyz jdu namocena jen tak hrozna zima. pak mam uplny blok rozklepana zimou vlezt do te chladne vody. vlastne je to jeden z duvodu, proc plavat do krytych bazenu skoro nikdy nechodim, takze muzete byt v klidu

Offline Kokoska
34400 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 20:05

Garfie to je hezke, ty svatky. Nekde jsem cetla, ze Japonci si moc neberou dovolenou, tak zas maji aspon to svatkove volno.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 20:15
Reakce na MP Marge:

​Tady v USA to je povinne, ale v realu to samozrejme nikdo nekontroluje. Ale stejne mi přijde, ze se to tady dodrzuje vic nez si pamatuju z Ceska. 

​Já teda chodím hodně do wellnes zon a nevím jak muži, ale ženy se myjí. U nás je i ten mycí gel v dávkovači, že nemusíš nosit svoje. Co ale pozoruji za poslední dobu, tak do bezplavkové zony chodí lidi v plavkách a co nechápu už vůbec, tak těhotné ženy, které nejdou do sauny. V Orea resortu si na recepci  někdo stěžoval a personál jen pokrčil rameny.

Offline Karja
44177 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 20:39

MP MargeOno jak kde, přijde mi, že když jsme chodila do sportovních bazénu, tak se to dodržovalo hodně, včetně toho sprchování bez plavek...ale teda málokdo se myl mýdlem, přišlo mi, že jej vodou.. V těch rekreačních mi přijde to dodržuje už skutečně minimum lidí, ale nevím, jako nesleduju je, jestli si šli do skříňky pro svačinu nebo zrovna přišli:-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2025 20:44

viktorka_od splavu já se sice sprchuju, ale v klidu jsem stejně, protože si fakt nedělám iluze, že se například do té vody 95% dětí a minimálně 20% dospělých nevyčůrá Nemyjí se zdaleka všichni, natož bez plavek. (To teda mají někde tak blbě udělané, že to prakticky nejde.) Ale tak jednak je tam vody dost, tak se to "vstřebá" a pak to beru tak, že se prostě umeju potom.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2025 20:45

Karja v rekreačních se nemyje skoro nikdo, bych řekla

49101 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 20:51

Evaeva

jako jo, umyju se potom uz kvuli chloru, myslim ze to narizeni je spis kvuli mastnote? takova ta telova mleka apod? skoro bych tipla ze clovek s odporem k hygiene do bazenu nechodi

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2025 20:55

viktorka_od splavu hele nevím, jako ty akvaparky, to je takový výluh z lidí, mi přijde Já mám radši přírodní vody, jednak tam bývá nižší koncentrace lidí a pak mají přirozenou samočistící schopnost (na mastnoty teda asi úplně ne)

49101 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 21:04

Evaeva co nemam maly deti tak akvaparky nenavstevuju, nastesti:-)) jj prirodni voda mi vyhovuje, si rikam zijou tam ryby tak to musi byt zdravy:-)bahno a rasy jsou ok

ale ty plavecke bazeny nebo treba sauny, mi fakt prijde ze je to desinfikovany kdyz uz, pokud by slo o cistotu vody bude tam vadit to mastny, to se nevychloruje. ja se nematlam, tak to beru ze nemam co oplachovat, ten den uz jsem se minimalne jednou myla:-) nosim teda ale zabky. pokud ma navstevnik nejakou plisen tak to ve sprse neumyje

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2025 22:00

viktorka_od splavu to je v návštěvním řádu, že nesmíš mít plíseň, bradavice... ale v reálu to samozřejmě nikdo nekontroluje. 

K tomu je jedna zajímavost, dle hygienických norem si v brouzdališti pro děti nesmí dospělý sednout do vody.

Offline continuity
42314 příspěvků moje polička 14. zaří 2025 22:39

Evaeva no tak logicky se do dětských bazénu sedat nemá, protože fekalni bakterie. Ono se to sice vychloruje, ale musí se toho chloru dávat podstatně víc. 

viktorka_od splavu tu plíseň chytneš spíš ve sprše. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 14. zaří 2025 22:51

continuity já proti tomu nic nemám. Ale jednak ty bakterie mají i děti, a pak ty děti stejně vezmeš do normálního bazénu. Takže trochu opatření pro opatření.

Offline MP Marge
6809 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 00:50

Evaeva

jako jo, umyju se potom uz kvuli chloru, myslim ze to narizeni je spis kvuli mastnote? takova ta telova mleka apod? 

​Jo, mne to takhle vysvetlovala majitelka fitness centra kdysi davno v Rockfordu. Ze pry kdyz se lidi nesprchuji, tak pot a kosmeticke pripravky (zejmena ty mastne) ucpavaji filtry. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 15. zaří 2025 07:51

MP Marge Tak ono ani do přírodních bys neměla jít namazaná třeba opalovákem. To je specialita Čechů, přijedou k moři, vodě, natřou děcka a : běžte do moře.