Kokoska Z mladé generace....občas i jo, i když už ne úplně často. Pochopitelně na vesnicích asi ano, vždyť často i zdědí nebo koupí nějaký starší dům. Ve městech spíš ne. Ale i v novostavbách bývá často minimálně jedna tatami místnost. Jako celkově je to pořád velká část kultury, vem si všechny ty ryokany (tradiční hotely), onseny, často i restaurace...
Postřehy z Japonska
No a já tady mám ještě nějakou Fuji za poslední měsíc, než úplně zmizí v mracích, léto není její nejoblíbenější sezóna. :-)

Všechny fotky jsou moc pěkný, ale ta třetí!!! Ta je bombastická!
Garfie mne se libi ta posledni, jak si hovi v perince :)
Tabea Ta je taky hrozně vtipná, teď když na ni koukám, vypadá úplně jako obraz, až jako fejkově, ale je to skutečný záběr, u toho jezera jsem byla mockrát a vůbec jsem netušila, že z tama jde vůbec vidět!!
Až teď tu byla neteř, odněkud jsme se vraceli a ona prý "můžu si ještě vyfotit tu bránu u jezera?" a takový úlovek!!! Ten den přitom nebyla skoro vůbec vidět.
Garfie fakt hustý. Ta by měla určitě dobrý šance v nějaký soutěži.
A ještě přihodím nějaké jídlo z poslední doby....:-) To první je z hotelového bufetu. ![]()

Garfie Fuji jsem zrovna dneska videla na insta vypadlo to ze vylozene roste z paty te ulice, husty!
A krasny jidlo!!! Musim sem lozit casteji.
Garfie jeden hack, myslím teda, že to znáš ptz rozhlas se tady probírá... poslouchám na tel český rozhlas. Ráno zprávy, když se chystám do práce. Je to fajn a hlavně jiná perspektiva, což je zajímavý, když teď trochu vidím do BC vládní politiky. Super, že to jde. TV myslím nejde.
Teda to jídlo je jak z Michelinské.
Kokoska No jezdíme...tak sporadicky. Já ne moc ráda, protože nás tam pokaždé čeká totálně zarostlá zahrada....Potřebovala bych tam pobýt aspoň týden, abych se tak nějak sžila s okolím a neměla pocit, že jsem jen na návštěvě. Ale teď o víkendu zrovna pojedeme, je tu neteř s přítelem, studenti, tak jim ušetříme peníze za cestu i za bydlení, je to kousek do Kyota, Nary i Osaky, takže to bude dobrá základna na cestu po jihu.
Garfie Tak to jsem zvědavá, kam vás vítr zavane, jak to dopadne...od přemýšlení, že by muž jel do Jap. sám až po budu tam sama s dětmi, je to neuvěřitelný teda posun;)
Garfie ty jseš fakt hustá, že tam zvažuješ zůstat sama. Ať to klapne jak si přeješ
Vzpomněla jsem si na jednu Korejskou nájemníci, která se přistěhovala na Slovensko za neteří, které tragicky umřeli rodiče, aby ona mohla tady zmaturovat. S dvěma malinkými dětma a neuměla slovo anglicky. Ty osudy jsou fakt různé.
continuity No víš co, já už tady v podstatě sama jsem. Dostali jsme rok navíc s podmínkou, že muž bude trávit každé dva měsíce tři týdny v Evropě....a do toho mu většinou vychází i týden v Číně. Mám tady i jednu kamarádku, která to taky tak udělala, zůstala s dcerou, aby odmaturovala (ovšem ta mluví plynně japonsky, to je pochopitelně velká výhoda). Mě právě trochu stresuje ten přechod domů, protože mladej se vrátí po deváté třídě, tedy s ukončenou základkou, ale nepřijatej na žádnou školu. Ale celý je to zatím jen mlhavá myšlenka, spíš možnost....
Makara V drtivé většině levné hospody. ![]()
No a my tu máme sezónu hortenzií ![]()

To je úplné hortenziové nebe na zemi.
Garfie ty hortenzie ![]()
Garfie Ó sezóna hortenzií ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my