MP Margekdyz si to tady pekne predchystas, budes mit uz zpuli hotovo
Garfie ma taky v japonskym vlakne vpodstate celou knizku
jednoutenjaponskykalendarurcitevyda Garfie ![]()
Postřehy z Japonska
viktorka_od splavu Možná i dvě! ![]()
Ale hele, v pátek jsem měla tematický den, viděla jsem hejna medúz v jokohamském přístavu, poprvé v životě. Napřed jsem myslela, že je to igelitový pytlík! Ale bylo to úžasné, byly jich mraky a neskutečně veliké, viděla jsem něco takového poprvé v životě, navíc takhle ve městě....no a pak jsem vzala neteř na oběd do Chinatownu a co tam neměli v nabídce? Medúzy! No nemohly jsme odolat, jedla jsem je poprvé a zařadila mezi nejoblíbenější pochutiny!

Vůbec, celý to bylo dobrý!

Garfie ty jo, to se dá jíst? Jak to chutnalo?
Evaeva Bylo to udělané jako takový studený křehký salát s okurkou a zálivkou ze sojovky, ta medúza byla křupavá, lehounká, no chutnalo nám to oběma moc.
Garfie zajímavý, to by mně v životě nenapadlo, že se to dá chutně upravit
Garfie Ochutnala jsem už leccos mořského, ale že se dají jíst i medúzy mne nenapadlo.
Evaeva Sweet Potato Taky jsem to netušila, ale pokud na ně narazíte, tak doporučuju!
Garfie tyo, meduzu bych ochutnala!
Garfie Tak to při příští návštěvě Japonska musíme ochutnat. V některých asijských obchodech prý mají mražený medúzový salát, tak se podívám v Sapě, jestli ho tam najdu.
Garfie zajímavý, to by mně v životě nenapadlo, že se to dá chutně upravit
Mne taky ne. Ja snim vsechny "potvory z more vytazeny", ale meduza mi vzdycky pripadala takova nejedla. Mozna proto, ze mi pripomina zele nebo sulc!? (Ani jedno nejim.)
V Chicagu je v Chinatownu prodavaji susene, to uz vubec nechapu.
Tak ona asi jak ktera meduza, ne? Nepredpokladam, ze se daji jist vsechny druhy?
Kokoska Taky myslím, že ne každý druh je jedlý, rozhodně nedoporučuju testovat to na první medúze na kterou narazíte!
Ony i ten jed, kterým žahají mají různě jedovatý, ne?
Garfie nektere smrtelne!
GarfieZírám, medůzy se jí! A ještě ke všemu se dají tepelně upravit. Jak jsou takové gelovité, myslela jsem si, že se teplem prostě téměř celé odpaří.
notna No ony byly po studenu, ale tak nějak automaticky předpokládám, že byly před tím nějak tepelně upravené, ale možná ne! :-)
Děti dostaly včera vysvědčení a jak jsme tu probíraly Garfika a jeho budoucnost, tak jsem se trochu uklidnila. Vysvědčení nebylo nejlepší, jedničku nemá ani jedinou, ale slovní hodnocení má dobré, učitelé mu vytýkají hlavně psaní a kolísavou pozornost, což je věc, se kterou bojujeme od 1. třídy.
Co mě ale mile potěšilo jsou srovnávací testy z matiky a jazyku (zahrnuje slovní zásobu a schopnost porozumět textu), které píšou každý podzim a jaro. Naše škola je v obou parametrech nadpůrměrná a Garfik je nad průměrem školy, to jsem vzhledem k jeho známkám vůbec nečekala.
Mimochodem, k hodnocení školních výsledků-třeba v matice je v 98 percentilu, přestože má z matiky dvojku...
Garfie to je borec, ten se neztratí. Ta vaše škola musí být strašně náročná, to nejde vůbec srovnávat s místními poměry. A musím se přiznat, že mi to povídání o té škole bude hodně chybět, hrozně mě to zajímalo a bavilo číst:))
Garfiejá nevím jestli jsem to už psala nebo jsem jen chtěla, ale můj současný šéf má 100% ADHD nebo nějakou jinou poruchu pozornosti.
No a doktorát z univerzity a manažer na evropské úrovni. Nic není ztraceno. Myslela jsem speciálně na tebe, když jsem ho potkala. A Garfik ma k tomu určitě vysší empatii než on, jak ho tady popisuješ, což je vlastně ta největší vyzva pro okolí.
continuity myslim, ze empatie je ve vysokém managementu spíš na škodu (toho onoho vysokého manažera). Jinak s tebou souhlasím naprosto, ze adhd sám o sobě show stopper není.
Nedavno mi nás personální povídal, jak byl na callu s nějakým dost vysoko postaveným manažerem (nadnárodní koncern) a ten něco povídal a pak říká: "tohle jsem vlastně ani říkat neměl, to byl ten můj adhd."
Přišlo mi to zábavný, ale i prospěšný, že o tom takhle mluví na callu s x lidma.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články