Postřehy z Japonska
MP Marge Děkuju, tady se to fotí samo! :-)
0zero7 Tak třeba teď jsme byly s neteří v hospodě, ze které pochází velká část těch vyfocených jídel a platila jsem za obě (i s alkoholem) cca 700 korun. Japonsko pro nás bývalo strašně drahé, ale co sem jezdím, cca 20 let, tak jsou ceny prakticky pořád stejné, takže ten poměr se pomalu otočil.
Sweet Potato Jé, vidíš, já slíbila tu sérii o japonských strašidlech a zanedbávám to! V září to napravím...ale mám to pro tebe dáreček, socha na veřejném prostranství. ![]()

Garfie Ten je! Děkuju. Co tam píšou?
Sweet Potato Kawagoe, město sladkých brambor.
Můžeš být pyšná, moc hezké městečko!
Už jsem teda zpátky, ale ještě vám sem dám fotky z Kyotského muzea v Gionu, tedy čtvrti, kde tradičně bydlely geishi. Trochu mě to muzeum zklamalo, hlavně jsem čekala, že bude větší. V dešti nás to zachránilo, ale kdyby venku pršelo, asi by mě to trochu mrzelo.
Boty

Šamiseny

Souprava na účes, včetně modelové hlavy :-)

Spony do vlasů

Divadlo

A kimona. Vlastně když tak nad tím zpětně přemýšlím, možná to muzeum bylo lepší, než jaký pocit jsem si odnesla já, hlavně když jdete i na představení, na které my jsme nešli.
A kimona :-) Krásně jsem na nich vysvětlila rodině rozdíl mezi drahým a levným kimonem....:-)

Garfie krásne, to vysvetlenie by zaujímalo aj mňa
V tom divadle jsem byla, ale v muzeu ne. Predstaveni jsme tehdy stihali s chlupem a pak se jelo do hotelu. Ona cela ta nase cesta byl takovy turbo prulet Japonskem ![]()
MP Marge Děkuju, tady se to fotí samo! :-)
0zero7 Tak třeba teď jsme byly s neteří v hospodě, ze které pochází velká část těch vyfocených jídel a platila jsem za obě (i s alkoholem) cca 700 korun. Japonsko pro nás bývalo strašně drahé, ale co sem jezdím, cca 20 let, tak jsou ceny prakticky pořád stejné, takže ten poměr se pomalu otočil.
To je ale fantasticky, to jidlo vypadalo uzasne a ta cena je bomba! Muj kamos odlita do Japonska v patek, zavidim mu.
Garfie Ty kimona jsou krasny! Dik moc
Jo. Ja mam porad takovou vizi, ze na stara kolena konecne koupim neco sveho. Coz je tezke, ne-li nemozne, pokud clovek zije nekde, kde jsou astronomicke ceny, ale nema astronomicky plat. To byl jeden z dovodu, proc jsem se rozhodla odstehovat do Iowy - protoze nemovitosti jsou tady levnejsi nez v severnim Illinois. No, a ted se nemuzu dockat, az odtud vypadnu!
Je fakt, ze mi to zacina byt jedno. Svet se nezbori, kdyz nebudu vlastnit dum.
A uz vis, kam vypanes?
S nemovitosti je to zaludne, mela jsem a ted nemam, ono se o to musis starat (o byt min nez o domek, v zavislosti na tom jaka je strata atd), mas v tom vic jistotu, to je jasny, ale zas hypoteka atd. Ja bych to zvazila taky, ale muselo byt to byt asi s nekym a nebo neco fakt vyhodnyho.
Kokoska Ono se to asi ani jinak nedá, když chceš od všeho něco, navíc ve větší skupině....
Janulik03 Tak pochopitelně materiál, dřív se dělalo kimono jen z hedvábí, ale dnes už se používají i různé umělé materiály, polyester a podobně. Ta stará kimona jsou ale vesměs hedvábná, takže hlavní určující prvek je vzor. Zjednodušeně, pokud se vzor pravidelně opakuje, je to známka strojové výroby a tudíž levnější kimono. Pokud je kresba jedinečná a v každé části jiná, je kimono dražší.
A uz vis, kam vypanes?
Vubec ne ![]()
Libi se mi v te nove praci, tak jsem z toho vseho takova rozpacita.
MP Marge Tak to je fajn, ze se ti libi v nove praci!! Hrozne dulezity! Proc jsi chtela odjet jinam nakonec? Bylo to kvuli predchozi praci, tak ted uz dobry?
S nemovitosti je to zaludne, mela jsem a ted nemam, ono se o to musis starat (o byt min nez o domek, v zavislosti na tom jaka je strata atd), mas v tom vic jistotu, to je jasny, ale zas hypoteka atd. Ja bych to zvazila taky, ale muselo byt to byt asi s nekym a nebo neco fakt vyhodnyho.
To je pravda. Ja s nikym nic nechci, no ale sama mit domek, to si pri sve nesikovnosti a neprakticnosti nedovedu moc predstavit - nejspis by mI to spadlo na hlavu ![]()
Pro me by byl lepsi byt.
Maminka mi porad rika, at neblbnu, ze jako najemnik mam naprostou svobodu a nemusim se nikde vazat, coz je taky pravda.
MP Marge Tak to je fajn, ze se ti libi v nove praci!! Hrozne dulezity! Proc jsi chtela odjet jinam nakonec? Bylo to kvuli predchozi praci, tak ted uz dobry?
Protoze se tady necitim dobre po tom vsem, co se stalo v minule praci.
A nova prace super, ale penize nic moc.
To mas porad neco! ![]()
A jeste jsem nedavno zjistila, ze Iowa ma nejvyssi vyskyt rakoviny z celych Statu ![]()
MP Marge s tim bydlenim to tak je, kazdy ma neco. Jsem v pronajmu celou dobu tady a dobry, hypoteka by byla vic, takovy ty reci, proc si misto najmu neplatit radsi hypoteku, to moc neplati. Plus se muzu prestehovat, kdyz chci. A nebo na duchod jinam uplne, nejlepe do tepla.
Aha, no to se ti nedivim. Aspon, ze ta nova prace je super, ptz kdyz neni, tak to strasne stresuje. J ajsem skoncila v nemocnici diky tomu, protoze jsem to resila moc pozde, ze me to s.re. Vsude je neco, to je presny. Kdybys chtela, muzes prijet na navstevu, testnout jestli by se ti tu libilo! Ha!
0zero7 To ovsem nerikej dvakrat! ![]()
MP Marge Dvakrat! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články