Postřehy z Japonska

25. února 2021 21:15
Offline bublifuk
příspěvků moje polička 09. června 2022 12:20

Garfie super, to je dobrá zpráva, tak snad se to pohne

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 09. června 2022 13:29

Isca Realiťačka je Japonka, vůbec si nevybavuju, že bych říkala něco jiného? Nebylo to o někom jiném? A nezbavili jsme se jí! continuity  Zítra jde na prohlídku s námi, bude to dost trapné teda...naštěstí budu mít roušku, což mi pomůže zachovat si tvář! :-)

Jdeme na prohlídku dvou domů, toho malého třípatrového u školy, co se líbil Evaeva a jednoho,  který se nám moc nelíbil, ale teď mu pochopitelně dáme šanci! :-) 

Volný je prý i dům-orlí hnízdo,  který se mi líbil moc, ani nevím, jestli jsem ho tu dávala, ale možná ani ne, protože vyšel jako novinka, hned jsem ho předala a realiťačka nám řekla, že žádosti jsou uzavřené, zatím se ale nepodařilo dohodnout prohlídku.

No a pak je tu ta čerstvá novinka, která spustila tuhle lavinu :-) a o kterou můžeme okamžitě požádat, jsou ochotni s námi uzavřít smlouvu, ale nemůžeme se jít podívat dovnitř, protože je tam do konce měsíce nájemník.  

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 09. června 2022 13:35

Garfie na to poslední se nedostanu, protože je to od nás nepřístupné. Ale píše mi to yahoo. Nenas přímo odkaz na realitní portál?

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 09. června 2022 13:36

Čerstvou novinku nevidím, ale zitra moc držím pěsti!

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 09. června 2022 13:37

Garfie no z celého cirkusu máte zítra dvě prohlídky a další možnost, co je půlka toho, co bylo za celý minuly měsíc a půl. Dobrý výsledek.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 09. června 2022 14:00

Garfie Čerstvá novinka nefunguje, ale Orli hnízdo vypadá super! Ten minidum je trochu klaustrofobicky, ale svým způsobem vtipný.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. června 2022 14:37

Garfie oba domy nevypadají špatně. Jen u toho prvního píšou, že se pronajímá na dobu určitou 4 roky.

Orli hnízdo je moc pěkný.

Třetí nejde otevřít.

Držím palce!

A japonským realitkam lezou oči z dulku a nechápou ten nápor na prohlížení pronájmu odkudsi z Evropy, z  nějakého Česka...

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 09. června 2022 14:48

continuity jo, já zapomněla, že od nás není přístup na japonský Yahoo, zrušili to někdy v dubnu. Odkaz je tady. (Dadoo MP Meri) Je hezkej, ale už trochu dražší, taky ho inzeruje realitka "pro cizince"  (ovšem běžně mají věci za dvojnásobek, takže tohle je až podezřelé)

MP Meri Minidům je klaustrofobický dost, hlavně to horní patro, někde jsem narazila na video a tam to teda bylo vidět ještě víc než na fotkách. Je to hodně japonské, žádný pozemek, totálně úsprné. Ale je nový, levný a od školy zkratkou po schodech asi tři minuty! :-) 

Mně se teda ještě dost líbí tento byt.  Je na super místě, kousek od parku, pod vilovou čtvrtí a hned nad Motomachi, cože je taková nákupní posh část, plná obchodů a kaváren. Do školy i na stanici 10 minut. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. června 2022 14:53

Garfie ty poslední možnosti vypadají všechny dobře. Tak snad něco z toho vyjde!

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 09. června 2022 14:54

Garfie no ale ten první vypadá hodně dobře. Škoda, že se tam nedá jít podívat. 

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 09. června 2022 15:34

continuity No my po něm skočili, jakože je nám to jedno, ale teď, když je možnost kouknout i jinam, tak mě to taky mrzí....uvidíme, zatím je v záloze. 

Dadoo Ta doba určitá je trochu ztraceno v překladu, myslí se tím maximálně na čtyři roky. 

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 09. června 2022 15:45

Jinak si tady čtu pokyny k dopravě na summer school a jsou tu strašně přísná dopravní nařízení! Například jízdní kola zaparkovaná na jakémkoli veřejném místě mohou být zabavená policií. Pro jízdu na kole existuje zákonná povinnost mít uzavřené pojištění. Koloběžky na veřejných komunikacích a chodnících jsou nelegální způsob dopravy. Škola zakazuje využívat pro dopravu studentů a zaměstnanců skateboardy nebo koloběžky. Myslela jsem do teď, že takto přísné je to jen v okolí nádraží! (kde jsem jednou dostala pokutu za špatné parkovaní kola)

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 09. června 2022 15:54

Garfie ty jo, tak mi to Japonsko trosku zacina byt sympaticke;-))

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 09. června 2022 15:56

Garfie teda čtu to tady jak detektivku, fakt, a držím palce, ať už to konečně vyjde, ten obrat je neskutečný. Věřím, že už to konečně klapne.

Offline Garfie
28249 příspěvků moje polička 09. června 2022 16:04

Torrah My dnes nestačíme zírat!  Muž říkal, že to bylo úplně neuvěřitelný, co se tam rozjelo! Tak snad už nás nečeká žádná další zápletka! 

viktorka_od splavu No tady moc nejsou ani chodníky, nebo jen úzké a naznačené, je dobře, že jsou tu tak přísní. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. června 2022 16:17

Garfie tak ty poslední možností jsou úplně skvělé! Jak poslední dům, tak být.

Teď už to určitě musí klapnout.!

Offline Torrah
3248 příspěvků moje polička 09. června 2022 16:37

Garfie tohle kdybych napsala do knížky, tak mi to redaktor hodí na hlavu, co si vymýšlím za blbosti :D

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 09. června 2022 19:50

Garfie fakt na vás myslím, ať už to klapne a máte klid:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 09. června 2022 20:55
Reakce na Garfie:

Tady už je to jako u nás! Muž si postěžoval v hospodě, doneslo se to do práce, dneska šel na kobereček na HR, tam mu předhodili čtyři domy, co jsme viděli, z toho dva použitelný, on na ně (dvě hodiny práce) vytáhl tabulku dvaceti osmi domů, které jsem našla, i co na ně řekla realiťačka. S tím, že poslední je absolutní novinka, údajně obsazená, ale že jeho žena tomu nevěří a jestli by to mohli ověřit. Tak tam někdo z kolegů zavolal, ukázalo se, že dům je k dispozici a teď celé odpoledne všichni obvolávají zbytek nalezených nemovitostí a ověřují jak to s nimi je... Na jedné straně skáču radostí, na druhé bych něco rozkopala, tolik hodin a práce jsem v tom utopila! Jistě mě chápete!

​Trošku mě děsí, že si muž postěžoval v hospodě a doneslo se to do práce. Držím vám palce usilově.

Offline Karja
44215 příspěvků moje polička 09. června 2022 21:29

Garfie Ty jo ,,ten dům pro cizince,, je úplně . Držím vám pěsti teda.