"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. března 2021 16:49

dynda kterak se z kachny vrabec staltaky se to říká.

Ty restaurace planuju, přesně takhle to budu mít.

Az se rozjedou školy, budu mít teplý oběd a ostatní dořešíme bez vaření. Uvařím si něco třeba jen v sobotu.

Ta změna stravování je hodně markantní a nejzajímavější je, že mi to vůbec nevadí. Jen prostě potrebuju teplý oběd.

Janulik03 Tos mi udělala radost, mně se ta jejich šuplíkova friteza dost líbí. Ale uvidím.

rysamona na sencor taky mrknu.

Sofi to se mi taky líbí, znamená si

Emidik, třeba se lama ozve. 

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 19. března 2021 18:43

Dadoo Psala jsem do spotřebičů, že jsem spokojená s hrncem od Tesly. Sice je velký, ale třeba v páře není problém udělat jednu porce ryby a zeleninu. Polévky si jistě uvaříš víc, než jednu porci, maso s omáčkou taky nemusí být jen jedna porce. Já jsem z něj nadšená, že je všechno rychle a nemusím to hlídat. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 19. března 2021 19:03

Dadoo Emi joo, ja mam Thermomix od Vorwerk, je to muj milacek (ale ja fakt strasne nerada varim). Ten je hodne multifunkcni. Ja mam jeste tu starsi verzi (TM5), nasi maji uz tu 6 a ta krom obligatniho vareni, sekani, michani, slehani, hneteni, vazeni vareni v pare a nevim co jeste ma vic funkci jako nejaky pokrocijejsi restovani, emulgovani, sous vide...

Jako za me super vec - co nemusi do trouby (nebo na panev, ale ja nesmazim), tak delam tam. Nejlepsi na polivky, zadni sr**i s rucnim mixerem

Uz jsem se s tim naucila varit podle sebe, ale ty prednastaveny recepty jsou super na inspiraci nebo kdyz chci, at se mi to podari na prvni dobrou.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 19. března 2021 19:30

Lama_z_Lana Děkuju moc, podívám se na to. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 19. března 2021 21:33

Lama_z_Lana díky, taky kouknu

Offline AnitramH
příspěvků moje polička 19. března 2021 21:52
Reakce na 4n4:

Jdu sem s jedním zdravotním dotazem - nejspíš (skoro s jistotou) mám ostruhu na patě. "Uhnala" jse si ji vloni v létě túrama ve špatných botech a než mi došlo, že je to opravdu ostruha, tak přišel jeden lockdown a druhý a řešit se mi to teď nechce (celá ortopedie v naší nemocnici je covid oddělení). Podpatěnka moc nepomáhá, v botech s pořádnou podrážkou a podpatkem je to lepší, jinak to fakt bolí celý den. Nějaké rady, něco co by mohlo pomoci? (Třeba jestli má někdo zkušenosti s homeopatiky?) Díky.

​Mě pomohla až rázová vlna. Podpatěnky, vložky do bot, mazání, masírování  míčkem, náplasti proti bolesti. Nic nezabiralo. 

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 20. března 2021 01:31

4n4 já teda měla problém plantární fascie, to znamená, že mě nebolela pata, ale úpony na plosce nohy, ale je to podobný problém, bolest a neschopnost stání a chůze obdobná.  Pomohlo mi deset rázových vln, tejpování a váleček ( je lepší než míček, protože tolik neujíždí)s bodlinkami ze zdravotnických potřeb. Ten používám pořád, je to hodně příjemné na masáž chodidel.

Trvá to, léčba je dlouhá a bolestivá, na to se připrav (rázovka), běžci to mívají často, když si najdeš nějaký běžecký weby, rady tam budou obdobné.

Nechala jsem si i udělat vložky do bot na míru, jestli to přispělo k zlepšení nevím. Nosila jsem je asi půl roku. 

Tak ať se to lepší.

Slečna fyzio byla na tejpy dost kreativní

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 20. března 2021 12:50

Catherinne muzu se zeptat, ploska nohy, to je cast Hned za prsty?

Mam totiz problem s levou nohou, ze me chyti krec, takova bodava bolest do mista Hned za prsty. Musim si vyzout botu a chodidlo uvolnit. A stava se mi to cim dal vic casteji. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 20. března 2021 12:56

clothilde to se mi stává taky,během delší chůze. Musím se zastavit, procvičit prsty v botě, protáhnout. Potom chvilku kulhám a pak to přejde. Mám za to, že je to asi plochá noha .. .

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. března 2021 12:58

clothilde u nas doma je ploska cele chodidlo. Zkusila jsi magnezium? Mne chyta krec na podobnem miste a magnezium pomaha. 

Catherinne obavam se, ze plantarni fascie chyta i me. Po jednom namahavejsim cviceni mi to zacalo. Bolest zespodu na pate a tahne se to jakoby do klenby. Pomaha protahovani, ale jakmile neprotahuju, tak spatne :( mela jsi to z behani? 

Offline clothilde
2061 příspěvků moje polička 20. března 2021 15:07

EDITH4B plochou nohu nemam

Lamicka magnesium si davam kazdy den jednu piluli, na nohu mi to moc nepomaha

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 20. března 2021 15:34

4n4: tiež hlásim, že pomohli až rázové vlny.

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:13

clothilde EDITH4B Lamicka 

Tady je obrázek

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:19

Lamicka asi jo, z běhání i když musím si vždycky uvědomit, že buď stojím v práci, někam se přesunuju nebo běhám, ty moje nohy jsou v zápřahu pořád. Já toho fakt moc nenasedím. Nebolelo to tak, že bych nemohla chodit, stát, ale otravovalo mě to. 

Jako první a nejrychlejší, bych koupila ten váleček. To je fakt nesmírná úleva tou nohou po něm přejíždět, to úplně cítíš, jak se ty úpony protahujou. No a pak ty rázové vlny. V Praze Fyzioklinika.cz

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:32

Catherinne děkuji za tipy, ten váleček určitě pořídím a pak se uvidí. Podle obrázku je to ono. 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:36

Lamicka ten zánět plantární fascie asi nejlíp charakterizuje, pokud tě to bolí po ránu/když vstaneš po delším sezení. postupně to pak "rozchodíš". předpokládám že později už to rozchodit nejde, mně se to nikdy hůř nerozjelo - ale co jsem hlavně musela oželet tak chození bosky po tvrdém (doma po parketách) a dobře vybírat boty. Catherinne váleček si taky pořídím, to se mi líbí, díky

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:37

Lamicka dej tomu 14 dní maximálně, válečkuj i 4x denně, opatrně, a když to nepomůže, běž na tu rázovku. Třeba 5x a uvidíš. A hodně tu nohu protahuj.

Ať tě to pustí

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:38

viktorka_od splavu jo, je to fakt skvělý protahování

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:40

viktorka_od splavu Catherinne dekuju :) jj, rano je to nejhorsi, behem chvile to rozchodim a pres den to neboli vubec. Jdu si obout pantofle, chodim doma po plovoucce bosa uz roky...

Offline Catherinne
10853 příspěvků moje polička 20. března 2021 16:43

Lamicka tak to bude ono, protože já mohla klidně běhat, myslím, že mě to bolelo na jaře, kdy bylo spousta závodů, dokonce i ten maraton a uběhla jsem je všechny.