"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 20:27

continuity mně vůbec nevadí že to nemůžu jíst, já to nechci péct mně tyhle práce vůbec nebaví, jako já teda uvařím když to musí být, ale ještě další pičičandy navíc? grrr

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 30. října 2018 20:37
Reakce na continuity:

...A ja se na to peceni tesim, jenom to nesmim moc jist. :D

​Já mám pečení vánočního cukroví vyloženě ráda. Nemám na to čas... a stejně si ho nakonec nějak najdu. Miluju tu krásnou vůni při pečení, líbí se mi, jak cukroví vypadá, baví mě, jak se na něj těší tolik lidí... plus na vánočku, samozřejmě. Experimentování a extrémní výkony co do počtu druhů, to je dávno pryč. Stačí 5-6 "jistot". 

48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 20:39

domenica jestli to není tím, že to moje moc nevypadá

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 30. října 2018 20:43

viktorka_od splavu 

no ale předesílám, že vyznávám minimalismus, jednoduchost.

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 30. října 2018 20:52

A co v Brně, nevíte kde koupit?

Vánočku jsem dělala předloni podle receptu blogerky, co jste tu dávali, teď si nevzpomenu jméno. No hnětla jsem to půl dne, byla nakonec výborná, ale byla dost cítit kvasnicemi, co s tím? Dávky jsem přesně dodržela.

48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 20:56

Ronna já objednávám pokud si včas vzpomenu u jedné známé, letos jsem si teda včas nevzpomněla ale zítra zjistím a dám vědět byla-li by ještě kapacita:-) vánočku už několikrát podle Cuketky a super https://www.cuketka.cz/?p=3313 (bez koření, ale rozhodně se sádlem!:-))

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:03

domenica ja teda porad experimentuji. Obcas z toho vyjde neco, co zaradim pravidelne, obcas ne. 

Cas si najdu vzdy, navic, co mam robota a horkovzdusnou troubu a dve pouzitelne deti, tak to odsypa.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:12

Heleďte, ale když se blížej ty vánoce, hoďte tipy na svý oblíbený druhy cukroví do jídla a vaření, já peču pár druhů, ale složení postupně obměňuju, aby se to neomrzelo. 

Offline slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:15
Reakce na barbucha:

Ježišmarja už se žere i tady! 

​ja som už tak zblbnutá, že som dnes večer kúpila v Ikea - okrem iných neplánovaných vecí - aj hotové cesto na zázvorníky ...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:22

Ďakujem za tipy, ak nič nezoženiem tak v najhoršom prípade napečiem. Rada to ale nemám, som pri to nervózna, ten neporiadok mi lezie krkom a po hodinách trápenia je výsledok biedny a chuťovo taký slabý priemer :D Nepotešila ma andulka01   , že už je možno neskoro :/

Offline Karlicka
206 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:25

Začínám  dumat nad letní dovolenou a tak sem jdu s dotazem/anketkou. Jely byste na rodinnou dovolenou do Turecka? Resp. byly by vaše obavy větší, než třeba při cestě např.do Paříže?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:30

Karlicka Ja neviem ako s deťmi, ale kolegyna si sťažovala, že do Turecka a Egyptu v lete ani zadarmo, vzhľadom k veľmi vysokým teplotám. 

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:33
Reakce na Potrefenáhusa:

Mohučanka krev jde dobře peroxidem, ale záleží, jak moc krvavý to je :-)

​právě že je to taková dlouhá šmouha - rozřízla jsem si prst o hranu lyže (asi), nevšimla jsem si a pak jsem to rozmázla přes celá záda  už se vidím, jak to šudlám peroxidem a nakonec tam bude díra, jako když jsem si za dávných dob batikovala tričko savem a vytahovala jsem to po nitích.

ona by ta bunda vůbec chtěla vyprat... 

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:35

paktofonika Když budeš muset péct, napiš a já ti dám recepty. U nás v rodině jsou 1000x prověřené recepty po babičce, všeho hodně, másla, cukru, ořechů... Ale nejlepší cukroví široko daleko:-). Já to nemůžu, moje rodina to nejí, ale když je krize, tak to pro širokou rodinu napeču... Jen u toho pečení teda vypiju pár Plzní, protože už jen z té vůně mě bere žlučník 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:39

Mohučanka Ja som dávala sestre bielu pérovú bundu do čistiarne 5 á sec, mala som to najbližšie tak som nelamentovala, že ktorá je lepsia. Priniesla som čiernu bundu a vrátili mi ju bielu. Raz tam bola krv a vyčistili to, len ma dopredu upozornili, že sa im to nemusí podariť. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:39

Mohučanka 

A nejde to vyprat a případně znovu naimpregnovat? Na ty impregnovaný věci bývaly i nějaký speciální gely na praní, myslím.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:41

999 Dám vedieť, ale dúfam, že niečo zoženiem. 

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:43

paktofonika Budu držet palce :-).

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:45
Reakce na 999:

paktofonika Když budeš muset péct, napiš a já ti dám recepty. U nás v rodině jsou 1000x prověřené recepty po babičce, všeho hodně, másla, cukru, ořechů... Ale nejlepší cukroví široko daleko:-). Já to nemůžu, moje rodina to nejí, ale když je krize, tak to pro širokou rodinu napeču... Jen u toho pečení teda vypiju pár Plzní, protože už jen z té vůně mě bere žlučník 

Přesně, staré rodinné recepty, kvalitní suroviny... a nemusí toho být tuna, dobrého pomálu.

Taky to moc nejím. Při pečení vůbec, pak o svátcích jen zobnu. Ale hezky mi to voní, to jo. 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:46

Karlicka Ja bych jela hned, z Turecka znam jen Istanbul a teda  Ale ja byla s rocnim ditetem na prazdniny v Jeruzaleme, a s triletym jako batuzkar v Thajsku, mozna nejsem spravny vzorek na obavy. Parize bych se bala skoro vic :-)