"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:49

Garfie já bych se taky bála asi paříže víc.. ale záleží o jakou přesně dovolenou má jít. taková ta vyloženě válecí allinclusive na pláži je v turecku nicmoc, k obavám ovšem není důvod (akorát známá co tam byla tak měli též nějakou "faraonovu pomstu" celý hotel, kde by to nikdo- já teda určitě-nečekal. v tom egyptě to čekáš..)

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:52

Ja moc nepecu, neumim to a vysledky byvaji dost smutne a moje maminka i sestra pecou vyborne, takze jsem zasobena. Ale kazdy rok si nekdy v noci naleju cervene, pustim Elvise "White Christmas" a pecu vanilkove rohlicky...uz je to takova tradice :-)

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:53

dynda ty gely na prani membran prave moc neperou. Da se vyprat  a naimpregnovat, ake zrovna s tim perim bych to nezkousela s gelem, to spis sprej. Navic je s tim stresneho sr.ni kdyz clovek nema susicku, doma bych to nedelala.

@Mohucanka Co je to za znacku? Warmpeace a Joska Rakoncaj maji cistirny, ale berou jenom svoje veci.

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:55

viktorka_od splavu to asi zavisi. Nasi leta jezdi do Turecka na valecku. Byli uz ruzne ,Tunis, Egypt, Recko, Spanelsko, ale ted si nasli nejaky hotel v Turecku a na valeci dovolene jezdi uz jenom tam. 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:56

viktorka_od splavu Ja vlastne jeste nikdy na takove valeci (a uz vubec ne all inclusive) nebyla, tak to ani nedokazu posoudit :-) ty zazivaci potize asi v jiznich zemich hrozi vic, ale mne se to jeste nikdy neprihodilo, mozna to s tim "all inclusive" muze souviset 

48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 21:59

continuity jj je tam míň vedro

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:00

Karlicka ja bych se rozhodla podle aktualni bezpecnostni situace v lete, ted je predcasne to resit.  V aktualnim stavu bych jela, ale ja mam naplanovanou s detma i Pariz.

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:01

dynda právě váhám, jestli to prát sama a pak přeimpregnovat nebo zkusit čistírnu...(a pak přeimpregnovat). S praním skvrn vlastními silami mám jen špatné zkušenosti  asi dělám něco blbě.

paktofonika díky, mrknu na to.

Offline domenica blogger
8030 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:02
Reakce na Karlicka:

Začínám  dumat nad letní dovolenou a tak sem jdu s dotazem/anketkou. Jely byste na rodinnou dovolenou do Turecka? Resp. byly by vaše obavy větší, než třeba při cestě např.do Paříže?

Byly (pokud máš na mysli bezpečnost). Né nepřekonatelný, ale když se ptáš, Turecko a Egypt mě v posledních letech jako destinace nelákají. Na letní rodinnou dovolenou, pokud k moři, bych jela na Krétu, Korsiku, Sicílii...

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:03

viktorka_od splavu Menej teplo akože nie 45 stupňov ale len 40? 

Offline Karlicka
206 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:04

Garfie viktorka_od splavu continuity  jo, u nas to bude klasicka valecka. Ve vedrech nemam moral ma pamatky a uz vubec ne s detmi. Takze krasy kulturniho dedictvi jim radsi priblizim nekde v tuzemsku. U tech valecich dovolenych je dost jedno, kde clovek je . Jen si rikam, jestli nych do treba Recka nejela s klidnejsim srdcem, no

48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:06

Garfie tak to nevím, kamarádka co tam jezdí za rodinou říká že to je ze studenýho pití (že na to přísahají místní) a z mé zkušenosti je to pravda. přežíračky teda neznám/nepraktikujem

já jen že dotaz na dovolenou je hrozně obecnej, já si dovedu představit všelijaký různý od batůžkové v thajsku /byli známí se školkovýma dvojčatama, spaní pod širákem../ přes městskou paříž po turecký allinclusive s průjmem a vlnama... já bych hrozně ráda ty batůžkový ale bez dětí.

Offline Karlicka
206 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:06

continuity ja jsem desnej planovac, v lete uz budu vymyslet jarni prazdniny

Offline continuity
41788 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:07

Karlicka v Recku jsou ty all inclusivy nic moc teda. Ja na to moc nejsem, ale na te jedne to bylo docela sklamani. Jinak jsme bydleli po apartmanech a jedli v tavernach.

48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:08

Karlicka v řecku je to hezčí (mnohem) a určitě i klidnější. taky dražší (resp. za stejnou cenu míň muziky). já bych jela do toho řecka

edit: jak píše výš continuity

48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:09
Reakce na paktofonika:

viktorka_od splavu Menej teplo akože nie 45 stupňov ale len 40? 

Offline Mohučanka
7322 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:10

continuity No koupila jsem ji pred dvěma lety tuším v Arcu, noname značka. Lyžuje se v tom bezvadně, zahřeje to i mě zmrzlinu...Mozna to jenom moc řeším a prostě to dám u nás do čistírny.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:10

viktorka_od splavu Podľa mňa sú to destinácie kam sa chodí na jeseň prípadne na jar. A potom sú blázni ako KK čo si dajú v auguste Dubaj 

48922 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:11

paktofonika se školníma dětma to právě nejde. já myslím že to v té době co píšeš jsou vysloveně důchodcovský destinace:D

a já si to tam plánuju na důchod vyloženě na zimu poznávací (snad už to zase půjde..)

Offline Karlicka
206 příspěvků moje polička 30. října 2018 22:12

continuity viktorka_od splavu  prave, Recko je fajn, ale rok od roku drazsi. Jist po tavernach by nas zruinovalo. Ale mame nekolik kamaradu s mene zravejma detma s ti si to chvali.