Uteráky mám do kúpeľne v 4 farbách, aby ladili k mondrianovskému zámeru, a nepúšťajú vôbec - sú z nejakého e-shopu špecializovaného na domáci textil, akurát si neviem spomenúť z akého. Predtým sme mali Scan Quilt a tiež fajn. Inak, uterák, ktorý by mi púšťal nejak väčšie množstvo farby by asi letel, lebo by som mala problém ho používať na telo, že čo mi na tej koži nechá za chemický koktejl.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ja mám uteráky z Ikei,periem šedé a krémové spolu a pohoda,nič nepúšťa. Ale pred sťahovaním som so hovorila, že tmavé už nechcem pretožemajú tendenciu tuchnúť no a samozrejme že som ich kúpila znovu :D
Byl včera někdo na Chodově na Billu Nighym?
ice Já bych teda z poukázek do Entrée byla nadšená, taky jsem z Brna a už dlouho tam hrozněmoc chci, ale současně se furt nějak nedokážu dokopat k tomu si ten výlet naplánovat, pro mě by to byl dobrej impuls. :) To ti tady asi moc neporadíme no, asi fakt záleží, jak moc výletnický typy obdarovaní jsou...
dzizisketa Ja som zabudla, že to tam bude a docvaklo mi to, až keď som vyšla z Cosu a uvidela ten dav :D
rucniky mame barevne (kazdy clen rodiny ma svoji barvu, to by u kombinace kremova a seda nefungovalo), uterky barevne a navic vzorovane. kdyz mam podezreni, tak to vyuzkousim nejdriv v umyvadle a kdyz to pousti i po prvnim oprani, tak leti z domu. ale douho se mi to uz nestalo, naposled s nejakyma tureckyma teplakama pro deti. (co mi pripomina, ze babicka dovezla nove cervene teplacky z lidlu).
na 40 peru z toho domaciho textilu uplne vsechno, vzdyt na 40 se to ani nevypere? nekdy mam cukani to i vyvarit a nic se nikdy nestalo.
dzizisketa ja sem vymekla a dokonce sem ani nebyla to odpoledne v praci, abych se vyhla tem lidem![]()
jinak rucniky i uterky jedine na 90 bez ohledu na barvu a pustily jen jedny stary cervene kostkovany uterky. Jinak nic, a to mame mimo jine i cervene rucniky;) ale rucniky ani uterky nepovazuju za nejakou dekorativni vec a je mi jedno, jakou barvu zrovna mame. Teda mozna hnedy bych nerada![]()
Peru všechno na 40, dokonce možná na 30, netuším, šmudla zřejmě![]()
Taky jsem šmudla, peru vše na 30°C a 30 minut.
Prosím pěkně, doporučte mi něco, čím rychle odchlupatit tmavý vlněný kabát
Blbý dotaz: proč zrovna ručníkům nestačí na 40? Technicky taková osuška obvykle přichází do kontaktu s čistějším člověkem, než jeho oblečení?
Sweet Potato Taky zrovna přemýšlím, jak vlastně může být ručník, když se do něj utíráš vždycky čistá?
Garfie Sweet Potato tak na kuzi zije mikroflora, kterou pri koupeli rozhodne nezlikvidujes. neco setres do rucniku kde se to obzvlast pokud neschne uplne dobre pekne v tom teplem vlhkem koupelnovem prostredi mnozi
takze vyvareni je na miste prave proto, ze to neni “spina” typu kolomaz a blato, ale smeska bakterii a plisni, ktera si z 30 nebo 40 C vody dela leda tak prijemnou lazen![]()
Sweet Potato nám teda teďko ručníky celkem zatouchaj, i když jsou v koupelně rovně pověšený, visí to tam v tom vlhku, jak píše Viktorka, navrch je peru s kuchyňskejma utěrkama a s ručníkem v kuchyni, kterej je dycky zaprasenej dost, a to si do něj taky utírám jenom víceméně umytý ruce
Blbý dotaz: proč zrovna ručníkům nestačí na 40? Technicky taková osuška obvykle přichází do kontaktu s čistějším člověkem, než jeho oblečení?
Mno, já se někdy blbě umeju a nechám pak na ručníku kus makeupu třeba ![]()
viktorka_od splavu Potrefenáhusa Já to chápu, taky mám ve zvyku prát ručníky tak na 60, jen mě to napadlo, že je to vlastně takový paradox ![]()
Garfie Hele, nevím jak tvoje děti, ale naše jsou schopné zašpinit ručník i "čistýma" rukama, co si zrovna umyly.
Ručníky a osušky mám barevný, ale ‘starou školu’ - takový ty, co babičky nakoupily do zásoby vnukům a vnučkám do výbavy, no nějak to zbylo na mě, takže mám zřejmě doživotní zásobu textilu. Ty rozhodně ale nepouští a drží fest. A teda vyvářim je (z výše zmíněných důvodů, 30 mně osobně na ručník nestačí)
Já ručníky a osušky a utěrky dávám pro jistotu na devadesát.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje