"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:16
Reakce na dzizisketa:

​Pokud chceš do Berouna, což je fakt 4. pásmo, tak lístek na 4 pásma.

​díky, tam prave je ten rozdíl asi docela velkej, Praha-Radotín - Beroun s ČD mi idos ukazuje 52,-, zatímco 4 pásma 32,- nevedela jsem, ze je to tolik

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:25

Jiná Realita Ja jsem nahodou rada, ze nejsem posledni zijici, kdo neprisel za cely zivot s excelem do kontaktu. Manzel mi rekl, ze je to jak neumet cist dneska a tak jsem si zaplatila kurz.  Na zakladce jsme nic ani vzdalene podobnyho nemeli. Ale pozemkove prace jo, mela jsem petku z ryti, pac jsem nechala v pude moc oddenku.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:40

Luna mne by se nahodou znalost ryti uz mockrat na zahradce hodila!

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:48

viktorka_od splavu znalost nestačí,bohuzel...

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:50

Potrefenáhusa Musíš říct na pokladně ČD že chceš pidovou jízdenku, pokud teda si sama necvakneš koupenej lístek. potom ve vlaku chtějí vidět lítačku nebo kupon na pražský linky

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 12:55

stes já vim...ale právě mi je blbý si o tu pidovou jízdenku říct u toho okýnka :-)) tak mě zajímalo, jestli tak někdo jezdí. A to mi vypadne to samý i z automatu, ne?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 13:03

Mutziputzi tak, jak to pisu.

​Dobře

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 13:51

Potrefenáhusa Jo, normálně si kup za 32 a cvakni si ho v označovači u perónu. Já si někdy kupuju a říkám si.

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 13:55

Potrefenáhusa K PID jízdenkám: z automatu vypadne lístek za 32, ale platí buď pouze v Praze nebo 4 vnější pásma (zrada). To je na tom lístku přímo napsané. Takže by šel použít lístek za 40, ale ten by bylo potřeba označit v Radotíně, aby platil až do Berouna. Ale označovače jsou zrovna v Berouně dost daleko od peronu na to, aby jedna vybíhala z vlaku si štípnout. ;-) Takže by šel použit lístek za 46 ze Smíchova nebo ještě dražší z hlaváku. To se už v podstatě nevyplatí tomu, kdo má lítačku. Těm bez ano, protože jim to pokryje i centrum až do konce doby platnosti jízdenky a třeba i zpět, když je to na otočku. S lítačkou je nejpohodlnější a nejbezpečnější a v podstatě za skoro stejné peníze koupit si na nádraží zpáteční jízdenku Radotín - Beroun. Nezpáteční - obyčejná vyjde o chlup dráž.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:05

quebrada hele!!!!! já teď měla dojem, že už tomu hezky krásně rozumim!!! A teď jsem zase uplně na tom stejným místě, kde jsem byla, než jsem se zeptala

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:17

Potrefenáhusa No, není to úplně user friendly. Trvalo mi to, než jsem objevila všechny zádrhele. Zkrátka kombinovat lítačku a PID jízdenku spíš nedoporučuji. Praha jako taková jsou vlastně 3 pásma. Proto je třeba PID jízdenku označit tam, kde lítačka přestává platit. V reálu to moc nejde stíhat. Takže lepší koupit normální ČD jízdenku, u zpáteční to vyjde víceméně  na stejné peníze.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:21

quebrada oukej, díky. Já jezdim většinou jen jednim směrem a nejezdim moc často, tak se mi žádný další karty nebo rozšíření tramvajenky nevyplatí

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:32

Potrefenáhusa Ne, to určitě ne. To je jasný. Ty PID jízdenky jsou fajn pro ty, co jezdí z venkova, protože pak nemusejí řešit jízdné po Praze. Opačně to moc nefunguje, pokud nevyrážíš opravdu z okraje Prahy. Takže klasická jízdenka na nádraží to jistí. :-) 

Offline stes
9260 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:34
Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:38

quebrada já jezdim z venkova ale ne denně a málokdy obě cesty.

hele a teď ještě teoreticky, vlezu v tom jakože Berouně do vlaku, pid jízdenku na 4 pásma štípnu ve vlaku a dojedu na ní až do toho Radotína? Nebo na ní dojedu do poslední zastávky před Radotínem a tu jednu stanici, než mi začne platit pražská tramvajenka, pojedu načerno?

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:47

Potrefenáhusa Jo tak, to je ta lepší varianta. ;-) V Berouně označíš jízdenku za 40 a ta je na 5 pásem, takže v pohodě. Ta za 32 tam právě nestačí. ( Je na ní uvedeno, že platí v pásmech B, 1, 2, 3 - Radotín je B, takže nedosáhne až do Berouna).

Jsem si vysypala z peněženky všechny jízdenky a čtu si je. Zábava tak akorát na páteční odpoledne. ;-) Já právě využívám různé podle situace, tak mám zásobu.

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:50

quebrada bezva, díky!

Online Potrefenáhusa
38879 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 14:50
Reakce na quebrada:

Já právě využívám různé podle situace, tak mám zásobu.

Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:01

Potrefenáhusa 

Vidím to na taxíka  

Offline quebrada
363 příspěvků moje polička 23. listopadu 2018 15:02

Potrefenáhusa Tak já nemám tu lítačku, že jo. Jsem pak ráda, že to v Praze nemusím řešit. Když zapomenu, klidně jezdím na černo a nevím o tom. Ale zase mám po těch letech v Praze takový ten sebevědomý výraz "jasně že mám legitku," že mě většinou revizoři ani nekontrolují. ;-)