"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 12:33
Reakce na MP Meri:

No hlavne pod cim bych pak spala, ze jo ! Jako neni to uplne ta mega stara puvodni perova duchna, je to nejaka modernejsi verze prosita po "kostkach". Beru teda ze je to fakt blbej napad ... 

​peru úplně běžně. v šamponu teda a lepší jen na 40, vypraná na 60 už se nikdy pořádně zpátky nenačechrala. péřové polštáře z ikea mají přímo na cedulce že se můžou na 6, takže ty tak peru a žádný problém.

49364 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 12:36
Reakce na MP Meri:

No hlavne pod cim bych pak spala, ze jo ! Jako neni to uplne ta mega stara puvodni perova duchna, je to nejaka modernejsi verze prosita po "kostkach". Beru teda ze je to fakt blbej napad ... 

peřinu - tu s prošitím peru úplně běžně. v šamponu teda a lepší jen na 40, vypraná na 60 už se nikdy pořádně zpátky nenačechrala. péřové polštáře z ikea mají přímo na cedulce že se můžou na 60, takže ty tak peru a žádný problém.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 13:53

viktorka_od splavu Jakože fakt vycpanou peřím? To by mě zajímalo kvůli peřinám na chalupě. Vím, že se to dávalo čistit a tak nevím, jestli to můžu narvat do pračky a do sušičky. 

49364 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 13:56

Renusatko jasněže peřím ale tu z chalupy bych do pračky nedostala.. tyhle jsou normálně ikea/nevim, prostě relativně nový a tenčí typ s tím prošitím do čtverců

když se podíváš do návodu na údržbu tak tam píšou normálně prát na 60, tu https://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/90271596/ ale samozřejmě že to přežije nějaká starší duchna to nezaručuju:P bych to na jedné prostě vyzkoušela.. nic horšího než že se zdrcne a vyhodí se ti nestane. akorát teda sušička nezbytně nutná a doporučuju i s tenisákama (já mám takový míčky přímo do sušičky z tchiba)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 14:12

viktorka_od splavu My jsme měli na chalupě klasické velké duchny, kde se peří sesune do nohou a spíš přikrytá povlakem. Babička je všechny přešila do těch čtvrcových. Pamatuju si, jak jsme jí museli pomáhat. Do pračky bych je po jedné dala, ale spíš mám strach z toho namočenýho starýho peří, opravdu oškubanýho někde z husy ze dvora. Nový peřiny co mám doma peru normálně, toho se nebojím. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 14:32

Renusatko Jako v peri nebyl problem, to bylo nacechrane a svezi, ja mela taky to stare. Zalezi, zda vydrzi v cem to mas.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 15:56

Renusatko tchyne pere i polstare se starym perim

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 16:15

Tak jsem se rozhodla, ze to zkusím. Největší výzva teda bude sehnat tenisak :D

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 17:05

Karja Candance Tak to taky vyzkouším, některé peřiny jsou tam dlouho nepoužívané. Zase nejsou přešité tak dlouho, takže to by vydržet mělo. 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 17:36

Dnes se používá na péřové polštáře a deky jinej sypek než kdysi. To bývala dost tuhá látka s apreturou,aby peří nepropouštěla. Ted'je celkově měkčí a poddajnější,prát i sušit se dá.

Online Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 29. prosince 2018 18:17

MP Meri ty tenisáky do sušišky prodávaj třeba v jysku za pár korun. Já jsem do sušičky strčila jen péřový polštáře a malý v pohodě, velkej jsem musela protočit docela hodněkrát než uschnul. 

Peřinu mám nepéřovou a dvojitou, po nacucání vodou byla uplně šíleně těžká, že jsem se bála, že to pračka neutáhne, vydávala i takový dost unavený zvuky, do sušičky jsem se ji pak ani neodvážila dát, což ale s peřím nejde, to do sušičky fakt musí, tak zvaž následnej objem a váhu po nacucání vodou. 

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 30. prosince 2018 09:17

Gatita MP Marge Jinak teď jsem učila kamarádku, která dostala k Vánocům kindle a to místo účtu se dá v Amazonu úplně bez problémů změnit. 

Offline Catherinne
10859 příspěvků moje polička 30. prosince 2018 09:32

Péřový polštář taky peru několikrát za rok. 

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 30. prosince 2018 11:23
Reakce na MP Meri:

Tak jsem se rozhodla, ze to zkusím. Největší výzva teda bude sehnat tenisak :D

​Mně teda tenisáky vůbec nepomohly - s dlouhým péřovým kabátem. Natřepávala jsem ho ručně snad celej den potom, mezi jednotlivejma cyklama sušení, práce pro vraha 

Do peřiny bych nešla už vůbec (ale mam čistírnu hned vedle, no).

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 30. prosince 2018 12:50

Vzhledem k tomu, jak je tu vsechno prenosny, tak pulka z vas pristi prani dere peri:-D. (PS: byla to fakt fuska, trikrat cyklus cisteni susicky, a tak mesic jsme vypadali, jak kdyz bydlime s kuretem, dostane se vsude).

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. prosince 2018 13:09

Karja 

ja nic peroveho doma neperu....

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 11:54

Zrovna mi včera přivezla tchyně na vyprání bundu, kterou dostala od své švagrové (mají trable s vodou aktuálně). A ejhle, péřovka. Ještě že jsem odsud už tak erudovaná, že jsem jí to bez mrknutí oka vyprala, usušila, načechrala a předala i s instruktáží 

No a prosim vás, přestanou někdy dávat ty herečky na ig svoje nahý kojící prsa?? Mě už to nebaví.  Jak tam pod Mauerovou jedna uživatelka píše "jen víc takových příspěvků", úplně jsem se vyděsila.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 19:05

potřebovala bych poradit s koupí matrace. potřebuju dvě do bytu pro hosty.

pohodlné, aby chvíli vydržely, a přitom stály nějak přiměřeně, budou se používat tak asi dvakrát za rok. doma mám rošty od jelínka, ty tam kupovat nebudu, a připadá mi, že výběr jiné matrace je snad nějaký speciální obor, to je jakýchsi pěn a vrstev 

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 19:25

Hele, takhle pro hosty by asi stačila třeba taková ta za dva tisíce z Jysku - respektive, má ji dcera a ta matrace je dobrá. Je to nějaká PUR pěna, střední tvrdost. Já na ní spím ráda, když je dcera pryč, neb moje celkem drahá matrace je otřesná, proleželá a příšerná po stejné době užívání. A teď ještě koukám, že mají nějaký výraznější slevy. 

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 19:27

Jiná Realita Pokud se budou používat 2x za rok, jakoukoliv obyčejnou matraci bych vylepšila tímhle. https://www.dormeo.cz/renew-pristylka-s-polstarem-6cmDá se to pod prostěradlo a neuvěřitelně to zlepší komfort.