"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Samantha
3295 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 19:29

Jiná Realita 

Pěny a vrstvy bych řešila na denní spaní. Pokud se budou používat  příležitostně , uplatnila bych poměr cena/výkon, přičemž "extra spešl kvalita" není asi tak úplně přednostní. Záleží taky na tom, kde matrace budou v době mimo provoz a pokud je třeba bude třeba nějak srolovat, přenášet apod. tak i na objemu a hmostnosti. V IKEA se dají vybrat, ale nevím, co je přiměřená cena. Průměrně dobrá je asi taky za průměrnou cenu, 3-4 tis.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 19:30

999 je to fakt k něčemu? měla jsem k tomu poněkud podezíravý postoj O:-)

děkuji za tip. ale nemáme právě matrace vůbec žádné (ani postele), takže bych nejradši koupila hned ze začátku nějaký rozumný kompromis mezi cenou, trvanlivostí a pohodlností (a případně to teda ještě potom dovylepšila tímhle, pokud máš dobrou zkušenost).

Offline 999
19821 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 19:46

Jiná Realita My to jednou dostali jako dárek od tchýně a samotné nás to překvapilo. Takže i provizorní spaní pro hosty je vyloženě pohodlné. Ale jestli nemáš žádné matrace, tak to nic neřeší.

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 21:19

Jiná Realita 

Také bych vybrala v IKEA. Neurazí nenadchne, ale spát se na nich dá velmi dobře. Pro tak málo frekventované využití bych nic výrazně komfortního a potažmo drahého nekupovala.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 21:58

Jiná Realita Ono je to hrozne osemetne, ja mela nejpohodlnejsi matraci na kolejich. Tchani nam koupili nejake drazsi za 7-8 tisic a spat se na tim neda. Ja bych ozkousela i mezi levnymi jdou najit pohodlne. Aktualne mam velice pohodlnou oboustranou, z jazde strany jina tvrdost za 3.000, z nejake male prodejny nabytku. na te koleji to byla matrace urcite jeste mnohem mnohem levnejsi.

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 31. prosince 2018 22:27

Jiná Realita  Nejlevnější, co můžeš koupit, je molitanová deska do 1.000 Kč. Pokud to má být použito opravdu párkrát do roka, bylo by mi líto za to dát o moc víc peněz. 

Dražší, ale pořád levné matrace mívají v Lidlu - na jejich eshopu koupíš stále a další je Jysk. Taky levné matrace, navíc mívají často různé akční slevy. Já si tam koupila už kvalitní matrace za 6.000 za půlku.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 20:24

Perina prani v pohodě přežila. Susila jsem na jemný program, pravda asi na pětkrát, mezitím vyklepavala. Všimla jsem si, ze některé ty čtverce jsou o dost prazdnejsi, než jiné (všechny krajní jsou hodně plné, prostředek “vybrany”), ale to už asi bylo.

Matrace jsem chtěla řešit hned následně, tak mi jdete do rány  Jak dlouho myslíte, ze vydrží lehce nadprůměrná matrace? Mám asi čtyři roky a přijde mi, ze už začíná byt dost prolezeľa a celkove měkne. Ale zas přeci je blbost měnit matrace tak často, ne??

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 21:27

MP Meri 

Spíš je blbost věřit těm promo kecům. Koupila jsem matraci kde byla záruka nějakejch dvacet (nebo pětadvacet?) let - no, není to pravda 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 21:37

MP Meri já mám rošt od jelínka asi 15 let. letos dospěl do fáze, kdy ho vyměním. nebylo by třeba měnit celou, asi by stačilo vyměnit komponenty, ale koupím si radši celou novou.

Online tv
4225 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 21:59

Prosim pekne, poradte mi neco na odstraneni svetlych chlouku nad rtem. Co neco takoveho, nemate zkusenost? epilator

Nemuze se stat, ze potom zacnou rust tmave chloupky? Nerada bych, abych si co dva dny musela holit knira, to si radeji necham ty svetle.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:07

MP Meri No já si z jedné přednášky pamatuju slovo odborníka, že matrace měnit nejpozději jednou za čtyři roky, protože tou dobou je už matrace plná roztočů a zbytků roztočů a v podstatě není způsob jak je z ní dostat. Takže asi tak. Doma ovšem mám matraci desátý rok :)

Ale pokud by se mi matrace proležela, tak měním, na stáří nehledím.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:11

MP Meri Brala bych to dle pocitu -sedi mi/nesedi mi. Jeden cas jsem se na to ptala u fyzioterapeutu, pac uz jsem nevedela, co vymyslet a prej jsou matrace hrozne precenovane dnes, ze na tim zase tolik nezalezi. Ja si to myslim taky. DruI Ty roztoci, to bych neresila vubec, nejsem teda alergik, beztak je to vsude.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:18
Reakce na tv:

Prosim pekne, poradte mi neco na odstraneni svetlych chlouku nad rtem. Co neco takoveho, nemate zkusenost? epilator

Nemuze se stat, ze potom zacnou rust tmave chloupky? Nerada bych, abych si co dva dny musela holit knira, to si radeji necham ty svetle.

​Uvažuju o tomtéž... ne teda o tomhle konkrétním přístroji, spíš obecně (i o vosku atd.). Ale těch (nových) tmavých chlupů bych se nebála - pokud si to teď vytrhávám pinzetou a nic, tak epilátor, kterej pracuje na stejným principu (vytrhávání) mi přece neuškodí?

Navíc mám zkušenost, že při pravidelným, pravda dlouholetým, používání epilátoru na nohy mi na nich rostou chlupy slabší a na některejch místech úplně vymizely. Tak snad v tom nemůže bejt takovej rozdíl.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:21

DruI proto horuju za rošty. tam vypereš potah a když moc chceš, tak vyměníš roznášecí vrstvu. ale podstata té matrace je vlastně prázný prostor. s ohledem na moje pocení je to skvělá věc.

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:28

Jiná Realita co minis temi rosty? rost je pro me to pod matraci, na cem je matrace polozena. 

Online tv
4225 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:30
Reakce na barbucha:

​Uvažuju o tomtéž... ne teda o tomhle konkrétním přístroji, spíš obecně (i o vosku atd.). Ale těch (nových) tmavých chlupů bych se nebála - pokud si to teď vytrhávám pinzetou a nic, tak epilátor, kterej pracuje na stejným principu (vytrhávání) mi přece neuškodí?

Navíc mám zkušenost, že při pravidelným, pravda dlouholetým, používání epilátoru na nohy mi na nich rostou chlupy slabší a na některejch místech úplně vymizely. Tak snad v tom nemůže bejt takovej rozdíl.

​Ja jsem to doposud neresila (nad rtem), protoze nebylo potreba. Ale nejak mi to tam zhoustlo. Teda nevim, je to mozny, ze po druhem diteti mohlo dojit k takove zmene? Proto ty obavy, aby tam najednou nevyrostly tmave. Jinde po tele se holim, takze zkusenost nemam.

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:32

Jiná Realita Ja ty rosty taky nechapu, ja myslela, ze je to to pod matraci. Ja mam treba misto rostu obycejna prkna.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:36

viktorka_od splavu já mám rošt, pod ním jsou tři dlouhé hranoly, které drží roznášecí plochu (tenká "matrace") a na tom je jen potah. uvnitř té matrace jsou tak dvě dutiny, díky kterým větrá a dobře schne. není to kompaktní kvádr složený z na sebe navazujících vrstev. a plocha, na které člověk leží, je vlastně jen potah a tak odhadem 5 cm silná pěna. pro mě ideální. hodně matrací je třeba 30 cm vrstva složená z pěti různých podvrstev.

tahle se teda nedá třeba otočit, ale zas jednou za 4 roky koupíš novou tu roznášecí vrstvu a jednou za rok vypereš potah a máš ji 15 let v pohodě.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:41

Karja  něvím, jak to mají jiné firmy, jelínek má rošt už v matraci, schovaný v potahu. a to celé je položené na podkladu, já mám prkna, mezi kterými jsou mezery - ne celou desku. takže to celé dobře větrá. 

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 01. ledna 2019 22:47