"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 14:36

vanilka ja cistim vsechno octem.Kdyz to odolava staci ocet trochu nahrat.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 14:56
Reakce na Ounz:

Pokud se maluju, tak jen rychle bb nebo makeup, tvářenka nebo bronzer na lícní kosti, řasenka (někdy ani to ne) a rty. Konec tečka. Během pár minut hotovo a ani u jedný tý aktivity si nějak nedovedu představit, že to dělám současně se žvýkáním chleba nebo lžičkováním jogurtu. Dost často ale teď chodim v původním stavu..

Celkem podobné u mě.

Běžný ranní malovací rituál je otázkou asi tří minut. BB krém nebo lehky tekutý makeup půl na půl s lehkým hydratačním krémem... a rtěnka (ta ovšem výraznější). Někdy přidám trošku transparetního kompaktního pudru. Během dne pak občas, podle nálady a příležitosti "přitvrdím" očními stíny v zemitě hnědém odstínu nebo dokonce - to hodně výjimečně - řasenkou.

Vstávám co nejpozději, samozřejmě. (ale malovala bych se takhle, i kdybych na to měla hodinu)

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 16:05

Zarinya  + andulka01  děkuji, jdu na to. Mám pákový De Longhi, moc ho nepoužíváme, páč je s tím crcání , ale teď mám záchvěv ho používat a on je jaksi úplně neprůchodný. 

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 16:28

Jinak k rannímu líčení - bez toho nemůžu vyjít mezi lidi, bohužel. Celý život upřímně závidím všem ženám, které mají od pánaboha výrazné řasy, obočí a vlastně se vůbec líčit nemusí . Já bez zvýrazněných očí vypadám, že je mi děsně nedobře.

Ale zároveň nejsem typ, který se vykresluje půl hodiny, na to ráno nemám čas ani chuť. Takže po krému dám nějaký BB nebo CC, lehce tvářenka, obočí tužkou (jen pokud je už vybledlé, barvím si ho sama, většinou tedy ani  netřeba dokreslovat), stíny (krémové, čili prstem, pudrové stíny žádné nevlastním, žádné štětečky a stínování, to mě nebaví), pak hnědou tužkou horní a dolní linka, řasenka, rtěnka. Zabere mi to 5-10 minut.

Offline 74SLena
475 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 16:28

Kávovar čistím odvápňovačem z DM, ale rychlovarnou konvici čistím 0,25 l vody a lžíci kyseliny citronové, nechám to přejít varem a vypláchnu. Nevím jak by to dopadlo, kdybych rozpuštěnou kyselinu citronovou "projela" kávovarem ... ale asi by to nevadilo ...

Malování a snídání dávám za 20 minut (mé vlastní namíchané mysli s mlékem, ohřáté v mikrovlnce, teplá voda se zeleným ječmenem, lžící medu a citronem), makeup, obočí, nude stíny, rozjasňovač pod obočí, linka na horní víčko, řasenka, tvářenka, rtěnka až za běhu na autobusovou zastávku, kde většinou autobus dobíhám, nebo to mám jen tak tak. Voním se až po příchodu do práce, to už ráno nestíhám, leda že bych se neobouvala a utíkala bosá. V malování mě nejvíce zdržuje obočí, tužkou mi moc dlouho nevydrží, tak používám gelíček od Milani, nebo NYXu a než ho precizně nanesu aby to bylo souměrné a po celé délce stejné, tak mi to trvá dýl než celej zbytek líčení.

Offline 74SLena
475 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 16:33
Reakce na vanilka:

Zarinya  + andulka01  děkuji, jdu na to. Mám pákový De Longhi, moc ho nepoužíváme, páč je s tím crcání , ale teď mám záchvěv ho používat a on je jaksi úplně neprůchodný. 

​Vanilko a nebylo by řešení koupit si moka konvičku? Kafe je z ní výborný a údržba jednouchá jako facka. Od tý doby co jí mám, tak jsem na kávovar nešahla právě kvůli tomu čištění a mytí, ale pokud fakt chvátáme nebo jsme líní, tak jsme si koupili ještě Krup na kapslíky, kafe dobrý, je mnoho možností a příchutí.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 16:39

vanilka Mám taky pákový DeLonghi (úplně takový obyčejný) a ten odvápňovač z DM mi na něj funguje dobře - a mám pocit, že je to jen kyselina citrónová

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 16:51

andulka01 On ten kvásek v radiátoru vyschne napadrt' a pak by mohl jít vyluxovat.

Offline 74SLena
475 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:03

rozarka 

Taky se mi to kdysi stalo, nechala jsem to uschnout pak to párátkem dloubala a vysávala hadicí, něco propadalo topením, ale stejně je to poznat, nedá se ten kryt odšroubovat, aby jsi se tam dostala? Od tý doby hrníček s kváskem dávám ještě na hluboký talíř, aby se mi to už nikdy nestalo.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:08

74SLena rozarka Díky :-) ono to nebylo moc, naštěstí jsem to chytla brzy. Kam jsem se dostala, tam je to utřené, vzhledem k tomu, že se topí, počítám s tím, že to opadá samo :-) Jen si připadám jak idiot, no...

Ono to vůbec dneska nějak nejde. Těsto samotné dopadlo na výbornou, ale moje matinka si usmyslela, že kringel už je v troubě moc tmavý a vytáhla ho - takže spadnul. Asi nebude špatný, ale to krásné nadýchané těsto.. ach jo 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:16
Reakce na vanilka:

Jinak k rannímu líčení - bez toho nemůžu vyjít mezi lidi, bohužel. Celý život upřímně závidím všem ženám, které mají od pánaboha výrazné řasy, obočí a vlastně se vůbec líčit nemusí . Já bez zvýrazněných očí vypadám, že je mi děsně nedobře.

Ale zároveň nejsem typ, který se vykresluje půl hodiny, na to ráno nemám čas ani chuť. Takže po krému dám nějaký BB nebo CC, lehce tvářenka, obočí tužkou (jen pokud je už vybledlé, barvím si ho sama, většinou tedy ani  netřeba dokreslovat), stíny (krémové, čili prstem, pudrové stíny žádné nevlastním, žádné štětečky a stínování, to mě nebaví), pak tužkou horní a dolní linka, řasenka, rtěnka. Zabere mi to 5-10 minut.

​Hele, a jakou barvu te linky, jestli se muzu zeptat?

Mne prijemne prekvapilo, ze tedy nejsem sama, kdo si dela linky, ale tak nejak si rikam, ze linkami se asi nemysli tlusta cerna brevna, ktera si vyrabim ja 

Jinak ja, co se tyka makeupu, nosim denne; vypadam bez nej nako vyblite zeli. Pouzivam klasicky makeup, korektor na kruhy pod ocima, a pudr. Pak jeden, pripadne dva stiny (a to me prave sere, ze neumim "stinovat" - proste nanesu jeden na pohyblive vicko a druhy pod oboci, ale jak se po me chce neco navic, tak skoncim s vizazi obeti domaciho nasili). Na to ty cerne linky a rasenku. Kdyz jdu nekam vecer, coz uz se nestalo veky, tak dam i rozjasnovac/tvarenku, ale to vetsinou taky neskonci dobre. A nosim rtenku nebo lesk na rty. 

Ja kdyz na YouTube vidim, co se s temi stiny da vytvorit, tak uplne slintam. Ale co se da delat, komu neni shury dano...

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:29

Tak kávovar umřel. Při proplachu octovou vodou začala voda vytékat spodem . Manžel ho rozšrouboval, byla rozlomená jedna mosazná koncovka hadičky přivádějící vodu a teklo to tam na drátky, takže můžu být ráda, že mě to ještě nezabilo. 

74SLena na moka konvičku kouknu, nevím, co to je. Každopádně pákový už bych nechtěla. Ale byl aspoň krásný pro oko , retro design, perleťová barva. Když vidím u někoho ty černé plastové krabice, to bych na lince nesnesla, furt na to koukat. 

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:31

MP Marge hnědou. Černou nikdy! Ono já si nedělám úplně linky jak ze šedesátek, jedu od vnějšího koutku jen tak do půl oka, aby se oko trochu "otevřelo".

Ježiš to je obrovský!! 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:40

MP Marge jak jsi sem davala nejakou vanocni fotku, tak me hned napadlo, ze by to mozna pro zacatek pomohlo tu spodni linku vynechat uplne. Jestli potrebujes zvyraznit i spodni vicko, zkusila bych radeji maly stetecek a stin.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:48

vanilka To jsem si prave rikala. Ja si zkusim pro zacatek koupit hnedou a uvidime, co to udela 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 17:49

Krehutka No, ienze to prave narazime na ten problem - ja a stetecek 

Offline 74SLena
475 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 18:02

vanilka 

mám tuhle a připadá mi taková retro stylová, koupila jsem si jí po filmu Breda a Angeliny U moře, film byl blbost, ale v jedný chvíli ona sedí a čumí do blba a na vařiči chrochtá převřený kafe v moka konvičce. Hned jsem pro ní šla. Kafe je z ní silný, tak kolikrát dělám prodloužený espreso, jediný co moka konvička neumí je proužek pěny na vrchu kávy. Dolu se dá voda (dávám už předvařenou, na to se dá do sítka káva, našroubuje se vršek a vařící voda přes kávu projde do horní nádobky, z té se přelévá do šálků. https://www.alza.cz/tescoma-kavovar-paloma-pro-6-salku-647006-00-d522388.htm?kampan=adpla_vyrobci_SDA_domacnost_kavovary-presovace-kava_kavovary-presovace_c_1o2_9062823_ETS133b_~32181667410~&gclid=EAIaIQobChMI6-jDp7WO4AIVyYeyCh3Qzw65EAQYAiABEgK2evD_BwE

https://www.youtube.com/watch?v=92WRP2X2aGw

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 18:06

Tak da se i prstem nebo takovymi penovymi tycinkami, co obcas pridavaji k paletkam, lze koupit i zvlast. Nebo proste zkus jenom vynechat tu spodni linku. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 18:11

MP Marge stin a stetecek neni tezsi nez udelat rovnou linku.

Online Potrefenáhusa
38893 příspěvků moje polička 27. ledna 2019 18:19

MP Marge mne přijde, ze hnědá slusi malokomu, včetně stínů, většinu lidi mi přijde, ze to postarsuje, i když zrovna vanilka na to je barevnej typ dobrej - lepší mi ta tužka přijde šedá, ale nutno vyzkoušet