"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Maureen
příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:35

Emi ty jsi milá,ze sis vzpomnělana blízko vidím jako rys,i když před op.to špatný nebylo..na dálku jedno oko super,na druhém jsem měla -18dioptrii a počínající šedý zákal a zůstaly mi dvě dioptrie,ale má se to ještě zlepšit...takze teď jsem bez brýlí(na ven musím tmavé) a je to pro mne neuvěřitelný pocit...pořád mám pocit,ze si musím vyndat večer čočkyno a musím kapat do očí atb..zatím jsem doma(kvůli ev.infekci,v práci bych si ji mohla opatřit natošup..

Offline Karja
44735 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 11:58

Maureen Teda, to je super s tema ocima! A s tim vstavanim mas muj obdiv;-)

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 12:09

Maureen To je skvělé  Z 18 dioptrií na dvě (nebo míň) je úžasné. Tak to bys opravdu mohla většinu věcí zvládat bez brýlí a používat je třeba jen na řízení. Je to úplný zázrak, co už doktoři dokážou.

Ten šedý zákal by byl taky čím dál nepříjemnější. U mne ho nemohli diagnostikovat asi půl roku (měla jsem trochu atypickou formu), jen jsem obíhala doktory a viděla hůř a hůř. Na dálku mi rostly rychle dioptrie, na blízko jsem taky skoro neviděla a silnější brýle mi nepomáhaly... Kdybych nebyla na operaci, už bych byla slepá.

Hlavně se nepřemáhej, odpočívej a buď na sebe hodná. Kapky jsou potřeba, ale samy o sobě nestačí. 

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 12:42

Maureen Z 18 na 2? No tak to je teda mazec, to musí být úplně úžasný :-)

Moje maminka půjde brzy na operaci šedého zákalu, má trochu strachy, ale věřím, že bude nadšená.

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 13:00

711990

já bych se na tvym místě asi preventivně obrátila na adminy, dřív než to udělá ona (teď čtu, že už jsi to nejspíš udělala);

jinak na tom votoči se pohybujou hrozný existence: já jsem si tam kdysi koupila pásek a míry pak byly uplně jiný než co slečna měla v popisu (asi o 20cm kratší!); dostala jsem od ní výbornou radu, že se teda asi spletla a když mi nesedí, ať ho dám do inzerce - ona ho zpět nevezme (a byla to jasná vina na její straně)... ono ani to nakupování tam není bez rizik

tak už tady někdo založte to bazárkový vlákno na boty/hadry!

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 13:15

RoSa No právě, mezi prodávajícíma i nakupujícíma jsou občas šílený lidi :) plus ty věčný zprávy - Ahojky, vyměníš? :D:D:D 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 13:58

711990 Soucitim! Chce to opravdu nervy...Mne se to jednou stalo, penize jsem vratila, protoze nemam cas a energii se dohadovat s nejakou nanou. Ale chapu te, ze jsi vytocena, taky jsem byla.

Offline dzizisketa
8978 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 13:59
Reakce na 711990:

RoSa No právě, mezi prodávajícíma i nakupujícíma jsou občas šílený lidi :) plus ty věčný zprávy - Ahojky, vyměníš? :D:D:D 

​Jj, svoje nošené boty za tvoji osmnáctiletou ledvinu leda

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 14:15

Luna ja uz hlavne nechci ty boty ani videt:D natoz pro ne chodit na postu apod. 

dzizisketa to jsem mela odpovidat:D 

Offline Maureen
příspěvků moje polička 28. ledna 2019 14:24

Emi jéje,tak to jsi tedy měla opravdu smůlu,ale hlavně,ze se operace povedla a dobře vidíšano,je to zázrak co dnes moderní medicína dokáže a to ve všech oborech (a to jsou mnozí pacienti ještě nespokojeníandulka01 a mamince vzkazuji,ať se nebojí...bála jsem se dost,zákrok je trochu nepříjemný,ale nebolí

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 15:36

Maureen Jo, bylo to dost náročné období, než zjistili, co mi je. Vypadalo to, že brzy oslepnu a dcera v té době teprve šla do školy... Naštěstí jsem měla pečlivou doktorku, která to nevzdala a díky ní teď vidím.

andulka01 Každý se před operací šedého zákalu bojí, ale bez ní by to bylo horší. A Maureen má pravdu, operace není tak strašná a výsledky bývají skvělé. 

Offline vanilka
2188 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 17:23

711990 já prodávám i nakupuju na vinted poměrně často, hlavně dětské věci, ale tohle se mi naštěstí nikdy nestalo. Vše řádně fotím a totéž požaduji od prodávající - změřit, nafotit ze všech stran na denním světle. Je pravda, že jsem asi dvakrát zboží rovnou hodila do popelnice (halenka byla hnusný hadr, což mi na fotce nepřišla a jedna zánovní, pěkná a nezničená kabelka příšerně smrděla kouřem  ), ale ani v jednom případě mě nenapadlo požadovat peníze zpět. Je to zkrátka bazar použitých věcí a s tím spojené riziko si snad každý normální člověk musí připustit. 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 18:06

vanilka No, takhle to vnímám i já, bohužel mi paní začala vyhrožovat a psát docela vydírací zprávy evidentně potřebuje peníze zpátky a tak zkouší různý taktiky...

Offline Ginevra
911 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 18:07
Reakce na RoSa:

711990

... jinak na tom votoči se pohybujou hrozný existence: já jsem si tam kdysi koupila pásek a míry pak byly uplně jiný než co slečna měla v popisu (asi o 20cm kratší!); dostala jsem od ní výbornou radu, že se teda asi spletla a když mi nesedí, ať ho dám do inzerce - ona ho zpět nevezme (a byla to jasná vina na její straně)... ono ani to nakupování tam není bez rizik

​@711990

No ale to je náhodou dobrý nápad - poradit jí, ať dá boty zas do inzerce, pokud je nechce. A už se s tím nezalamovat. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 18:18

711990 penize bych vratila, ale trvala bych nejdrive na vraceni bot, i kdybys je pak vyhodila do popelnice. 

Offline barbucha blogger
35895 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 19:21

711990 

Výhrůžky a vydírací zprávy bych promptně přeposlala adminům, čímž bych styk s dotyčnou ukončila. Požádat se dá i slušně...

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 19:26
Reakce na 711990:

vanilka No, takhle to vnímám i já, bohužel mi paní začala vyhrožovat a psát docela vydírací zprávy evidentně potřebuje peníze zpátky a tak zkouší různý taktiky...

​omg, co ti pise? poslala bych ji do haje, nakupuje pouzite zbozi, navic verim, ze z tve strany radne nafocene, neni dal o cem, tak at se zklidni. Prijde mi jako socka, ktere chybi petibaba, ale boticky jednou ven obula, to bych se vsadila. Strasne. 

Offline RoSa
10179 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 19:35

jinx taky to tak vidim: do desátýho (nebo patnáctýho? - kdy jim choděj prachy) daleko, a taky možná manža udělal doma trochu céres

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 19:38

RoSa jj tak nejak 

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2019 19:58

RoSa jinx presne ten dojem z toho mam, protoze psat behem jednoho dne zpravy typu "rada bych se dohodla" vs. "Doufam, ze po tom vsem mate cisty svedomi" a "Zadam okamzitou napravu"...no des