Emi ty jsi milá,ze sis vzpomněla
na blízko vidím jako rys,i když před op.to špatný nebylo..na dálku jedno oko super,na druhém jsem měla -18
dioptrii a počínající šedý zákal a zůstaly mi dvě dioptrie,ale má se to ještě zlepšit...takze teď jsem bez brýlí(na ven musím tmavé) a je to pro mne neuvěřitelný pocit...pořád mám pocit,ze si musím vyndat večer čočky
no a musím kapat do očí atb..zatím jsem doma(kvůli ev.infekci,v práci bych si ji mohla opatřit natošup..
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Maureen Teda, to je super s tema ocima! A s tim vstavanim mas muj obdiv;-)
Maureen To je skvělé
Z 18 dioptrií na dvě (nebo míň) je úžasné. Tak to bys opravdu mohla většinu věcí zvládat bez brýlí a používat je třeba jen na řízení. Je to úplný zázrak, co už doktoři dokážou.
Ten šedý zákal by byl taky čím dál nepříjemnější. U mne ho nemohli diagnostikovat asi půl roku (měla jsem trochu atypickou formu), jen jsem obíhala doktory a viděla hůř a hůř. Na dálku mi rostly rychle dioptrie, na blízko jsem taky skoro neviděla a silnější brýle mi nepomáhaly... Kdybych nebyla na operaci, už bych byla slepá.
Hlavně se nepřemáhej, odpočívej a buď na sebe hodná. Kapky jsou potřeba, ale samy o sobě nestačí.
Maureen Z 18 na 2? No tak to je teda mazec, to musí být úplně úžasný :-)
Moje maminka půjde brzy na operaci šedého zákalu, má trochu strachy, ale věřím, že bude nadšená.
já bych se na tvym místě asi preventivně obrátila na adminy, dřív než to udělá ona (teď čtu, že už jsi to nejspíš udělala);
jinak na tom votoči se pohybujou hrozný existence: já jsem si tam kdysi koupila pásek a míry pak byly uplně jiný než co slečna měla v popisu (asi o 20cm kratší!); dostala jsem od ní výbornou radu, že se teda asi spletla a když mi nesedí, ať ho dám do inzerce - ona ho zpět nevezme (a byla to jasná vina na její straně)... ono ani to nakupování tam není bez rizik ![]()
tak už tady někdo založte to bazárkový vlákno na boty/hadry! ![]()
RoSa No právě, mezi prodávajícíma i nakupujícíma jsou občas šílený lidi :) plus ty věčný zprávy - Ahojky, vyměníš? :D:D:D
711990 Soucitim! Chce to opravdu nervy...Mne se to jednou stalo, penize jsem vratila, protoze nemam cas a energii se dohadovat s nejakou nanou. Ale chapu te, ze jsi vytocena, taky jsem byla.
RoSa No právě, mezi prodávajícíma i nakupujícíma jsou občas šílený lidi :) plus ty věčný zprávy - Ahojky, vyměníš? :D:D:D
Jj, svoje nošené boty za tvoji osmnáctiletou ledvinu leda ![]()
Luna ja uz hlavne nechci ty boty ani videt:D natoz pro ne chodit na postu apod. ![]()
dzizisketa to jsem mela odpovidat:D
Emi jéje,tak to jsi tedy měla opravdu smůlu,ale hlavně,ze se operace povedla a dobře vidíš
ano,je to zázrak co dnes moderní medicína dokáže a to ve všech oborech (a to jsou mnozí pacienti ještě nespokojení
andulka01 a mamince vzkazuji,ať se nebojí...bála jsem se dost,zákrok je trochu nepříjemný,ale nebolí![]()
Maureen Jo, bylo to dost náročné období, než zjistili, co mi je. Vypadalo to, že brzy oslepnu a dcera v té době teprve šla do školy... Naštěstí jsem měla pečlivou doktorku, která to nevzdala a díky ní teď vidím.
andulka01 Každý se před operací šedého zákalu bojí, ale bez ní by to bylo horší. A Maureen má pravdu, operace není tak strašná a výsledky bývají skvělé.
711990 já prodávám i nakupuju na vinted poměrně často, hlavně dětské věci, ale tohle se mi naštěstí nikdy nestalo. Vše řádně fotím a totéž požaduji od prodávající - změřit, nafotit ze všech stran na denním světle. Je pravda, že jsem asi dvakrát zboží rovnou hodila do popelnice (halenka byla hnusný hadr, což mi na fotce nepřišla a jedna zánovní, pěkná a nezničená kabelka příšerně smrděla kouřem
), ale ani v jednom případě mě nenapadlo požadovat peníze zpět. Je to zkrátka bazar použitých věcí a s tím spojené riziko si snad každý normální člověk musí připustit.
vanilka No, takhle to vnímám i já, bohužel mi paní začala vyhrožovat a psát docela vydírací zprávy
evidentně potřebuje peníze zpátky a tak zkouší různý taktiky...
711990
... jinak na tom votoči se pohybujou hrozný existence: já jsem si tam kdysi koupila pásek a míry pak byly uplně jiný než co slečna měla v popisu (asi o 20cm kratší!); dostala jsem od ní výbornou radu, že se teda asi spletla a když mi nesedí, ať ho dám do inzerce - ona ho zpět nevezme (a byla to jasná vina na její straně)... ono ani to nakupování tam není bez rizik
@711990
No ale to je náhodou dobrý nápad - poradit jí, ať dá boty zas do inzerce, pokud je nechce. A už se s tím nezalamovat.
711990 penize bych vratila, ale trvala bych nejdrive na vraceni bot, i kdybys je pak vyhodila do popelnice.
Výhrůžky a vydírací zprávy bych promptně přeposlala adminům, čímž bych styk s dotyčnou ukončila. Požádat se dá i slušně...
vanilka No, takhle to vnímám i já, bohužel mi paní začala vyhrožovat a psát docela vydírací zprávy
evidentně potřebuje peníze zpátky a tak zkouší různý taktiky...
omg, co ti pise? poslala bych ji do haje, nakupuje pouzite zbozi, navic verim, ze z tve strany radne nafocene, neni dal o cem, tak at se zklidni. Prijde mi jako socka, ktere chybi petibaba, ale boticky jednou ven obula, to bych se vsadila. Strasne.
jinx taky to tak vidim: do desátýho (nebo patnáctýho? - kdy jim choděj prachy) daleko, a taky možná manža udělal doma trochu céres
RoSa jj tak nejak
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.