"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline slniecko admin
19370 příspěvků moje polička 04. února 2019 12:22

Mám blbý dotaz....skúšali by ste s pätovou ostrohou lyžovať?

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 04. února 2019 13:19

slniecko ja celkom urcite  ale od lyzovania ma odradi maloco.

mala som zapal tej slachy, vadilo mi chodenie, ale lyze nie. Dokonca som to preventivne rano mazala kostihojom a po tyzdni to bolo lepsie. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 04. února 2019 13:28

slniecko Já osobně bych to nezkoušela ani bez ostruhy.

Asi bude záležet na tom, jak moc to bolí, ony lyžáky nejsou moc pohodlná obuv a pak ty nárazy při jízdě.

Offline slniecko admin
19370 příspěvků moje polička 04. února 2019 13:48

continuity Bledule no bolieť to bolí tak stredne. Keď mám vhodné topánky, tak je to znesiteľné, len nemôžem chodiť príliš veľa. V zlých botách je to zlé. Pri lyžovaní špekulujem, že v podstate váha je viac na predku nohy, hm. Ono najjednoduchšie riešenie by bolo skúsiť a uvidieť, len rozmýšľam, či si tým nemôžem vyrobiť nejaké komplikácie.

Offline dzizisketa
8788 příspěvků moje polička 04. února 2019 13:51

Děkuji všem za doporučení Ledy, snad mne mme Picard nebude moc štvát

A jen mne tak napadlo, říká taky někdo vdolkům báleše?

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 04. února 2019 13:53

slniecko To miva moje mamka, asi bych se toho nebala, ale zkus si treba zavolat na rehabilitace, treba na ultrazvuk, tam se s tim chodi ne? Treba sestra bude vedet, at nemusis otravovat hned nejakeho doktora (nebo teda ja mam sousedku pracujici na rehabilitacich a ta ,,vi,, vsechno:-D:-D).

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 04. února 2019 13:54

dzizisketa já to znám z jedny horňácký písničky 

A pred Hornáčkovým
veliký kamen,
peče tam Anežka 
bálešky na nem,
prišéł k ní zajíček
s velikýma pysky,
zedéł on Anežce,
ty bálešky šecky.

Dočkaj ty, zajíčku,
budeš banovat,
pojdem do Strážničky,
pánom žałovat,
dostaneš komuórku 
v tem strážnickém zámku,
budeš mat bálešky,
aj vodičku v chłádku.

Offline baltik
4952 příspěvků moje polička 04. února 2019 14:02

dzizisketa u nas se rika takovym tem vdolkum, co maji nahore kopecek marmelady a smetany béleše

Offline bosibori
příspěvků moje polička 04. února 2019 14:06

Moje babička (z valašské Stříteže) říkala beleše smaženým plackám z kynutého těsta, něco jako langoš. Na ty rozvářela jabka. 

Offline slniecko admin
19370 příspěvků moje polička 04. února 2019 15:11

Karja to je dobrý tip, hej môj ortopéd je strašne zavalený, to som zavrhla. Ale na rehabke by to hádam mohli vedieť.

Offline Daridari
1130 příspěvků moje polička 04. února 2019 15:40

Dievčatá potrebujem poradiť. Zaujali ma v obchode topánky, typ baganče. Veľmi sa mi to páči na druhých, no sama neviem, ako ich vlastne nosiť....zväčša nosím nohavice typu slimky, dať ich dnu, do topánky, ale vyhrnúť, alebo treba iný typ nohavíc...díky za rady

pre vytvorenie obrazu, toto sú tie topánky:

https://answear.sk/1439318-tommy-hilfiger-cizmy.html?utm_campaign=glami_channable&utm_content=Tommy+Hilfiger&utm_source=glami.sk&utm_medium=comparison&utm_term=ONA+%2F+Obuv+%2F+%C4%8Ci%C5%BEmy+a+%C4%8Dlenkov%C3%A9+top%C3%A1nky+%2F+%C4%8Clenkov%C3%A9+top%C3%A1nky&ref=Glami.sk&gci=dfbfd13c8ed0bcd2711d6b682a8807b0f920cad7

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 04. února 2019 17:43

dzizisketa U nás jsou to taky beleše. 

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 04. února 2019 19:27

dzizisketa belese...  z kynuteho testa, navrch skoricovy cukr nebo povidla a mak. Nejlepsi umela babicka a mamka je taky umi a ja asi pred tydnem udelala sama a ani to nebyla katastrofa...

jo a myslela jsem, ze recept/nazev je ze slovacka, pripadne slovenska. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 04. února 2019 19:30

dzizisketa prababička od Kyjova taky beleše

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 04. února 2019 20:53

slniecko vaha je v spicke a hlavne sa to chodidlo tak nezatazuje, ale prenasa sa to vyssie. Ja neviem, co zvazujes: ci cestu na hory alebo lyzovanie, lebo tam aj tak budes. V tom druhom pripade by som to skusila a uvidis. Hlavne to predtym trochu rozcvic. Znie to divne, ale pomaha strecing lytkoveho svalu -zlahka by som to ponatahovala aj po.

Offline slniecko admin
19370 příspěvků moje polička 05. února 2019 10:46

continuity na horách budem aj tak, takže skôr to, či to vôbec skúšať. Ono ja som si za posledné roky užila toľko debilných komplikácií všetkého možného, aké som ani netušila, že môžu byť (konieckoncou poväčšinou aj tak na diagnózach, o ktorých som predtým, ako som ich schytala ako ďalší úlovok do zdravotnej karty tiež nie), že mám strach, už proste nemám sily si zarábať na nejaký ďalší problém. Preto sa pýtam. Keby som si bola istá, že je to len otázka toho, že nakoľko to bude bolieť, tak neriešim, skúsim. Ale ja si už proste nie som istá ničím .

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 05. února 2019 12:33

Vidim, že se tu nedávno probíral odšťavovač od Stracka. Máte ho někdo doma? Odšťavuje dobře? Mám za úkol koupit něco na citrusy a tohle mi přijde celkem ok, ale neviděla jsem ho na živo a ani nemám čas ho jít někam okukovat. Podle fotky se mi zdá, že má ty hrany málo ostrý...

Offline Janulik03
19822 příspěvků moje polička 05. února 2019 12:37

ice ja mám citrusovač od zaťa  ked si zmyslím, tak ti doma vyfotím. Je to podla jeho slov: super, profi a je aj pekný. To možeš mat na linke v pohotovosti stále, sa ti hodí.  No tak sa hodí. Zahrabat do skrinky a vytiahnut na akciu. Ale splna učel. Odštavi pomaranč rýchlostou blesku aj s kuskami dužiny. Je to presne tak ako som si predstavovala. 

Offline MaeGandal
1631 příspěvků moje polička 05. února 2019 16:48

ice nemám ho, takže žádná osobní zkušenost s tímto, ale slyšela jsem, že to není moc funkční. Jednou jsem někde (video/článek?) zahledla, že on sám se k tomu vyjádřil a já to pochopila tak, že sám uznává, že je to spíš na ozdobu než funkční.

Já se teda musím přiznat, že na dělání džusu pro jednoho asi dobrý, na vymačkání citronu do čaje asi taky. Ale dělat pravidelně džus pro 2 nebo víc lidí, tak určitě elektronický. Za tu námahu to nestojí.

Zkoukla bych videa, kde to lidi používají.

Offline Janulik03
19822 příspěvků moje polička 05. února 2019 17:50

ice no tak moja dizajnovka ako si niekto predstavuje pekne, vhodny vystavenia na linke. 

To mam za to ze som chcela ten od stracka v ciernom prevedeni. Ze by som sa moc namahala.