"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 08. února 2019 22:11

Krehutka Ale fuj! No ja mela prave casto neco jako strevni chripku, ale to bylo fakt snad kazdej mesic plus mi bylo casto spatne po jidle, coz byl ten zanet slinivky, ale ted mi tak blbe neni. Myslim si, ze jsem jen malo ,,strevne odolna,,. 

Offline Candance
5607 příspěvků moje polička 08. února 2019 22:16

Karja moje mamka byla pravidelne kazde zari  nebo rijen v nemocnici - zazivaci problemy. Mela vred na dvanacterniku, ale dlouho na to neprisly, teda dokud ji nepraskl... Pak uz vicekrat myslim nebyla. Asi to zpusoboval ten vred.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. února 2019 22:19

Karja tak to by ta probiotika mohla pomoct. ale testy na potravinove alergie bych si mozna pro jistotu taky nechala udelat.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. února 2019 07:23

Karja laktobacily konzumuju, úplně obyč Dr.Max nebo co to je, problémy teda nemam, krom toho že jsem hypochondr a výhodu oproti jogurtu si namlouvam v tom, že se díky tomu obalu, tý tobolce, dostanou "dál", rozumíme si

Offline barbucha blogger
35162 příspěvků moje polička 09. února 2019 11:17

Karja 

Nemusí to bejt jen jogurt, ten se taky rychle přejí, když to do sebe musíš tlačit furt... hele obyčejnej kefír nebo kysaný podmáslí! Když mi to kdysi někdo poradil při aktuálních střevních potížích, myslela jsem že mě to musí zákonitě zabít - a vono naopak! Teď to piju po litrech a zvlášť když hrozej následky nějaký dietní chyby  a cajk! I psovi to dávám když má, no... průjem... Zabírá to perfektně.

Mutziputzi 

Já těm tabletkám moc nevěřim, neni nad přírodní materiál  a ten se ti taky dostane všude přece.

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 09. února 2019 11:36

Karja Může to být i tzv. zkřížená alergie. To znamená, že ti ta věc normálně problémy nedělá, jen v kombinaci s něčím jiným. Moje ségra třeba jí jablka bez problémů celý rok, jen je nesmí, když kvetou lísky. Trvalo teda dost dlouho, než na to přišli.

Offline barbucha blogger
35162 příspěvků moje polička 09. února 2019 13:15
Reakce na 999:

Moje ségra třeba jí jablka bez problémů celý rok, jen je nesmí, když kvetou lísky.

​Prokristapána, to je teda dost krkolomná záležitost!  Div, že na to vůbec přišli.

Offline Karja
43814 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:17

barbucha Ja jim bilej jogurt kazdej den uz nekolik let a neprejedl se mi:-D. Ale ja ho jim I k normalnimu jidlu, bydlela jsem se Srbama a ti me naucili, ze jogurt se da jist ke vsemu. Tak nevim, kde je zakopanej pes.

999 Jo, to mela jedna moje kamaradka taky, no to je bkby, ale ji se to projevovalo nejakym otekanim.

No a kdyz jsme v tomhle tematu, co pomaha na imunitu celkove? Proti takovym tem beznym nastydnutim a dalsim chcipavkam? Ja nic neuzivam, ovoci taky dvakrat nedam, no mela bych se sebou neco delat.

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 09. února 2019 14:23

Karja Nějaké ty betaglukany. A poslední dobou se dost mluví o vitamínu D, švagrová lékárnice, která vyzkoušela všechno, tvrdí, že u děcek jí právě vitamín D přišel na podporu imunity nejúčinnější.

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 09. února 2019 15:47

barbucha Ono pokud je to potravina - rostlina, tak je to snazší, protože když přijdeš tři roky po sobě ve stejný týden v roce k doktorovi, tak už to začne hlodat...Horší je potravina - potravina, to už je na deníček :-).

Offline 999
19482 příspěvků moje polička 09. února 2019 15:51

Karja Hele, to je jedno... Může to být nevolnost, natékání, vyrážka...

Jinak potvrzuji na imunitu vitamín D.

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:08

Pinot Noir vitamin D pomaha proto, ze ho ty deti, ktere mazeme padesatkou a na slunce prakticky nepoustime, ho maji proste malo. Ted jsem ale nekde cetla clanek, kde interpretovali zevery nejake velke metastudie, ze to az takovy zazrak neni a vyssi davky mnoho let nejsou zcela bez problemu. Rozhodne se neprokazal.zadny zazracny vliv na rakovinu a civilizacni onemocneni, jaky se predpokladal.

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:13

Karja ja do cele rodiny peru imunoglukany, ale docela se to prodrazi a taky jsem uz slysela, ze pak ten imunitni system zlenivi. Nevim, davam to deckam tak od Vanoc do cca Velikonoc, protoze je nechci mit v sezone nemocne. 

Jinak za par kacek velmi doporucuji konvicku do nosu.  Preventivne rano a vecer + pri nastydnuti i behem dne, pokud neni nos uplne nepruchodny.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:21

continuity a tady se musím vmísit. Argument ‘četla sem nějaký článek’ bych ti doporučila nepoužívat, to nemá žádnou váhu. 

Jinak zázračný vlivy na cokoli nemá žádná existující látka, kdyby měla, všichni ji žerem a svět bude přelidněnej zdravej a lidma. Nicméně za určitých okolností se určitá látka u určitých lidí dá v určitém množství použít jako lék nebo podpůrný lék. I s tím vědomím, že má nějaké vedlejší nebo nežádoucí účinky. Teď sme to tu nedávno braly u chemoterapeutik, nedávala si pozor při vyučování. 

Takže když budu mít rs, tak budu denně jíst pokorně vitamín d, panč sou na to rozsáhlý retrospektivní studie a co by člověk s nevyléčitelným onemocnením neudělal pro pár let bez obtíží navíc. Ale doporučovat vitamin d na žaludeční nevolnosti jen tak od boku je trochu nerozvážný, to jo. 

Offline continuity
41777 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:26

Ounz tak bavime se o preventivnim uzivani proti ryme, ne na RS. A kde presne pisu, ze nedoporucuji uzivat? Jinak si fakt nepamatuji, kde to bylo, ale byl rozhovor s lekarem a slo opravdu o metastudii. Myslim Tema. Tu studii dohledavat nebudu, promin.

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:27

Ounz Ale já ho nedoporučuji na žaludeční nevolnost, dotaz byl, jak podpořit imunitu.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:32

continuity no na nachlazení se snad vitamin d nepoužívá ne? A ani metastudie o který mluvil nějaký lékař není žádná jistota, to tak prostě je.

hele a nikde sem nepsala, že píšeš neužívat, jen že to není zázrak (opravdu), ale že v jistejch chvílích smysl má. A rs s rýmou neporovnávám, jen dávám příklad přesně tý situace, kdy to brát má smysl. 

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:33

Pinot Noir no, ani to bych nedoporučila, takhle od boku, paušálně. Už jenom z toho důvodu, že předávkování vitaminem d je možný a hladiny při dlouhodobém užívání se sledujou. 

Offline Pinot Noir
29383 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:39

Ounz Tak pokud si koupí volně dostupný přípravek a bude dodržovat dávkování, k předávkování by dojít nemělo, ne? A dlouhodobost - předpokládám, že se řeší zimní období a že to nikdo nebude brát X let v kuse (já teda vlastně jo, z endokrinologie mám předepsán vitamín D s pár přestávkami už několik let). A dětem ho pediatři přes zimu předepisují. Nikoho nenabádám, aby se otrávil déčkem.

Offline Ounz
20371 příspěvků moje polička 09. února 2019 16:44

Pinot Noir no, máš ho předepsanej, a nebo děti od pediatrů, ale ona neví přesně co jí je a teda má jít a koupit si déčko, panč ‘se říká, že to pomáhá’ 

Jinak já sem nenapsala, že ty jí nabádáš ať se předávkuje déčkem.