"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:31

Černá kočka 

Já mámm utrum s laktózou, protože jsem se asi za těch víc jak 40 let předávkovala. Loni mě začaly trápit ekzémy na obličeji, měla jsem to i na vnitřní straně víček a dermatoložka řekla, že mám vysadit laktózu. Už asi rok si kupuuju jen bezlaktózové mléčné výrobky a mám klid. Žádné ekzémy, žádné nafouklé břicho a ani jiné problémy. Ale když občas zhřeším (zákusky z Ollies, ach), tak okamžitě ekzém okolo rtů, nosu a je mi těžko.

Ale já jsem toho konzumovala prý hodně, denně půl litru mléka, k tomu jogurty, sýry, ...

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:33

Alena_In taky to u me vypada,ze sem se predavkovala,ale ekzemy nastesti ne.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:36
Reakce na Pinot Noir:

Nějaké ty betaglukany. A poslední dobou se dost mluví o vitamínu D, švagrová lékárnice, která vyzkoušela všechno, tvrdí, že u děcek jí právě vitamín D přišel na podporu imunity nejúčinnější.

​Přesně to nám konečně letos taky pomohlo. Spíš náhodně, protože syn ho dostal v kombinaci s vápníkem po opakovaných zlomeninách, rozhodně víc než doporučenou dávku v ČR.  Poprvé od narození neměl přes zimu ani rýmu. Do loňska minimálně půlka zimy doma a pořád nějaké drahé léky na imunitu. Není to samozřejmě doporučení na vše, ale nám pomohl. A to je i dítě, které se výborně opaluje a v našich podmínkách se nemusí ani mazat, takže by si člověk řekl, že ho má dost. 

Ještě jsem za 5 let při odběrech neviděla výsledky, kde by ho měl někdo dostatek a náš pan doktor, co to roky studuje a zakládal osteologii v ČR říká, že vlastně je dost nejasné kolik ho má v těle být a jaká je doporučená dávka. V ČR je tuším doporučená dávka 400 ale on říká, že by měla být mnohem vyšší, ale že chybí studie, které se snad dělaly jen ohledně minimální dávky proti dětské křivici. Takže si myslím, že když se užívá podle doporučení z lékárny, tak tam nebudou žádné nebezpečné dávky. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:46

Alena_In Takový ekzém to muselo být strašné, je dobře, že se přišlo na to, co to působí.

Mě trápí jen dospělácké akné občas na bradě a na krku. Já to zkusím na dva týdny vysadit a uvidím, jestli se objeví nějaké zlepšení.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:11

MP Marge A nie je to zase nejaký ich potrhlý spôsob, ako bojovať so sexuálnym obťažovaním?   

​Urcite 

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:27

Ale oni jsou proste v tomhle tak nejak celkove posahani, ti Amici. To jsem takhle byla nedavno u doktora a prohlizela si tam nejaky casopis na tema fitness a zdravy zivotni styl. Byla tam rubrika "co vas trapi". A nejaka pani tam psala, ze asi bude muset prestat chodit do fitka, protoze je traumatizovana tim, ze nektere damy jsou mezi prevlekanim, jezismarja, nahe, a klidne tak chodi po satne  A ze ona uz kolikrat premyslela, ze jim rekne, aby to nedelaly, protoze je to "nevhodne" - ale netroufala si, tak asi zrusi clenstvi a bude cvicit doma 

S takovou mentalitou je potom tezka prace 

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:28

MP Marge Friga Já se v Japonsku přátelila s jednou Američankou, bylo jí tak lehce před padesátou a ta byla v Japonsku tři roky-a ani jednou nebyla v onsenu, právě kvůli nahotě. Říkala, že je tak vychovaná a že se hrozně stydí, že by si neoblékla ani dvoudílné plavky. Prý jako chápe, že my Evropané máme k nahotě benevolentní vztah, že ví, že třeba malé děti se u nás koupou nahé-a že je jí to sympatické, že ta americká prudérnost je přes míru-ale že prostě není schopna překročit svůj stín. Jinak měla tři pubertální děti, které do onsenu občas zašly se spolužáky, prý jim to ze začátku přišlo taky divné, ale zvykly si. 

Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:43

Diky vsem za typy, nejak si to preberu. Ja jsem ted desnej pacient, jako vzdycky jsem byla, ale hned jsem si vzala sickday nebo po praci zalezla do pelechu, takze to bylo lepsi. Do sauny asi nemuzu, zatim jsem byla jen v pare, ale mne se tam dela docela blbe, nemuzu dejchat a tak, citim se tam vylozene neprijemne.

Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:46

viktorka_od splavu To ne, ja na testech na boroliozu byla a nic dalsiho tomu nenahrava.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:48

Garfie Tak aspon ze si uvedomuje ze to je pres caru  Ja uz jsem tady mluvila i s pani, ktera docela vazne zvazovala, ze na vlastni dceru a jejiho manzela-Sveda zavola DCFS (mistni obdoba Uradu pece o mladez), protoze se obcas s dvemi predskolnimi detmi doma u bazenu sprchovali vsichni dohromady nazi. 

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 09. února 2019 20:58

MP Marge To je fakt strašný! Ona teda vůbec o Americe nemluvila moc hezky, vlastně její muž vzal práci v Japonsku hlavně z toho důvodu, že chtěli dětem ukázat, že existuje i něco jiného ...ale pocházeli teda z texasko-mexická hranice, dost specifická oblast :-)

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. února 2019 21:00

Garfie No Texas, to je vubec kapitola sama pro sebe 

Tam ma, mimochodem, Ku Klux Klan sve ustredi! V podstate cele mestecko....

Offline Josefa
příspěvků moje polička 09. února 2019 21:00

ice Černá kočka jo, jasně. Myslela jsem spis jestli nejde o to slavné "mleko zahlenuje" o cemz teda nevím nic.

S tim trávením laktozy to je ruzne, nemyslím ze by se nekdo "predavkoval", spis se to lidem běžně zhorsuje s věkem, stresem, kombinaci s jidly, lepkem! a ruzne. Ja mliko a syry nikdy moc nemusela a prosla jsem různé faze, ale ze by uplne vyloučení (laktozy ne mleka) melo vliv na imunitu bych za sebe neřekla. Tim teda nechci popřít dulezitost spravneho traveni, to ma mraky dopadů. Ale cose tyce klasickych nachlazení apod. tak spis ten životní styl. Taky nedam dopustit na med denně, ale zase je riskantní, spoustě lidi vadí.

A pro ty co jim laktoza vadi ale risknou hreseni, nebo mají problém koupit jídlo bez ni - taky se da koupit laktaza (tj ten enzym co ji rozklada) v lekarne (nekde i v drogerii). Nefunguje to vzdy 100% ale kdyz to neni tak zly, nebo pri omylu, tak to pomůže a ulevi. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 09. února 2019 21:47

Prosím, vracel jste někdo poslední dobou do HM? Mám zadat na PPL číslo zásilky a všechna čísla, která by připadala v úvahu a jsou uvedena na vracečce, to odmítá. 

Offline Karja
44739 příspěvků moje polička 09. února 2019 22:39

Dadoo Ja vracela a v pohode. Zkus tam zadat treba nejake cislo objednavky, ktera ti prisla e-mailem, jestli se to.nelisi. jinak HM ma moc ochotny lidi na callcentru, kdyztak volej;-)

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 09. února 2019 22:54

Dadoo zelene saty idu spat?

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2019 23:09

Dadoo ja som musela volať na infolinku HM a zjavne som nebola prvá, typek na telefóne mi to hneď  vysvetlil.u nás to bolo DHL a to číslo bolo také dlhé pod druhým čiarovým kódom, bolo treba uviesť aj s písmenami bez medzier. To sa fakt nedalo domysliet. Tak možno aj u vás to bude podobne.

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 09. února 2019 23:23

Mrakoplas Dadoo  taky jsem volala na infolinku a operátorka mi v klidu vysvětlila, že se musí zadat celé číslo, to co je pod čárovým kodem a to včetně závorky a mezery. a že to mají špatně vysvětlené a ví o tom mi říkala taky 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 10. února 2019 00:53

Karja To jsem zkoušela, neklaplo to.

Janulik03 ano, jdou zpátky. Já si v nich připadám prostě blbě. Líbí se mi pořád, ale ten vzor na sobě nesnesu. Leda by byl jednobarevnej. Černej. A v černé už ty šaty mám. 

Mrakoplas zimnivecer Vyzkoušela jsem všechny kombinace, s mezerami, bez mezer a pořád nic. Po neděli tam zavolám.

Myslím, že dneska v noci budu vybírat čtverce, kde jsou semafory, i ze spaní. Naštěstí jsem to ale měla proloženo i výlohami a přechody 

Děkuju ale za pomoc 

Offline Zapadlá
34 příspěvků moje polička 10. února 2019 08:52

Dadoo 

taky jsem s tím bojovala, mělo by to být to dlouhé číslo dole se závorkou, opsat včetně toho, co je v závorce, ale bez té závorky :-) , a bez mezer.

viz: pro aktivaci je nutné zadat číslo čárového kódu na spodní části štítku zpětné zásilky začínající písmeny (J)JD (ve formátu JJD012345678901234567890123).