"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:05

Ounz 

zázračný vlivy na cokoli nemá žádná existující látka, kdyby měla, všichni ji žerem a svět bude přelidněnej zdravej a lidma

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:07

Karja mozna bych naopak zkusila ten jogurt teda gvili vynechat;-))

ne beze srandy nejakou potravinovou nesnasenlivost muzes mit a bez testu se to pozna blbe.. navic muj (ciste osobni subjektivni dojem, ale mozna podporeny tim zes to psala, to si nejsem jista) je borelioza. a to je pak tezky:-(

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:15

Karja posilování imunity je u nás doma poslední dva roky velký téma, tak zde jsou mé poznatky :D Ounz má svatou pravdu, když píše, že neexistuje žádný zázrak, který budeš polykat a budeš zdravá (imunoglukan, déčko...). Ze zkušenosti můžu říct, že budování imunity je běh na dlouhou trať. Velmi pomáhá saunování jednou týdně, pohyb na čerstvém vzduchu a nevzdávat se procházek nebo běhání ani když prší, fouká a je nepříjemně. Jíst hodně zeleninových jídel, ne tak ani čerstvou zeleninu, ale spíš mírně tepelně upravenou, luštěniny. Omezit sacharidy pouze na ty ze zeleniny, ovoce, brambor atd. Dostatečně spát. Prostě je to komplexní záležitost. Dobře jíst, dostatečně spát, hýbat se a otužovat se. On to málokdo chce slyšet, ale to je jediná cesta. Jedinej doplněk, který můžu doporučit je česnek, pokud ho tedy sneseš syrový. 

Jinak není od věci zkusit na 14 dní najet na bezlaktozovou dietu, třeba budeš překvapená. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:21

ice 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:22

ice Bez laktózy bych to chtěla zkusit, ale mám teda blbý dotaz. Čím doplnit bílkoviny když maso téměř nejím. Luštěniny? Nevím jestli bych dala každý den nějaké luštěninové jídlo.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:42

ice Souhlasim, mne se imunita vyrazne zlepsila pote, co jsem se konecne zacala zajimat o to, co jim - to jest vyradila jsem "junk food", pridala ovoce a zeleninu, zacala pit caje, a zacala si varit doma namisto konzumace nejruznejsich polotovaru. Cviceni a spanek jsou, myslim, take hodne dulezite (ja teda porad bojuju se spankem, protoze skalopevne verim v jeho dulezitost, ale zaroven trpim nespavosti a lehkym spanim, coz mi to dost kazi).

Ja teda jeste denne piju zazvorovy caj z cerstveho zazvoru s medem (nepasterizovanym) a citronem, coz celostni medicina doporucuje pri nachlazeni, ale me tak chutna, ze jsem jeho konzumaci rozsirila na celorocni; a snazim se jist cesnek.

Neco musim delat dobre, protoze zamlada jsem byvala nemocna tak nejak jako vetsina lidi - nejmene jednou tydne chripka, obcas angina - zatimco dnes nechytnu ani rymu. 

Jo, a jeste jsem si vsimla, ze sve dela i stres. Loni na jare, kdyz pritel prestal brat leky, jsem na tom byla psychicky ne uplne dobre a to jsem teda parkrat mela priznaky nachlazeni, problemy s travenim, a podobne. 

Offline Garfie
28580 příspěvků moje polička 09. února 2019 17:49

Černá kočka Já zjistila v kalorických tabulkách, že mám málo bílkovin, v těhotenství jsem navíc vůbec nejedla maso a měla jsem právě kvůli nedostatku bílkovin trochu strach, řešila jsem to přidáváním proteinu v prášku do jídla nebo do pití. 

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:00

ice Já zase potvrzuju tu saunu. Dokud jsem chodívala do sauny, byla jsem mnohem víc fit, muž chodí dvakrát týdně a vlastně není nikdy nemocný (a přitom jeho strava rozhodně není hodná následování ;). Sauna mi vždycky výborně pomohla při takových těch prvních náznacích nějaké virózy. Bohužel od té doby, co máme dítě, jsem se do sauny už nedostala.

Offline Josefa
příspěvků moje polička 09. února 2019 18:04

Černá kočka uz je docela dost bezlaktozovych mlecnych výrobků, uz i v beznych obchodech (aspon v Praze teda). Tak toho by ses vzdát nemusela. Ale v případě imunity nejde tak o samotnou laktozu, jako o to vse v mléce ne?

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:11
Reakce na Pinot Noir:

ice Já zase potvrzuju tu saunu. Dokud jsem chodívala do sauny, byla jsem mnohem víc fit, muž chodí dvakrát týdně a vlastně není nikdy nemocný (a přitom jeho strava rozhodně není hodná následování ;). Sauna mi vždycky výborně pomohla při takových těch prvních náznacích nějaké virózy. Bohužel od té doby, co máme dítě, jsem se do sauny už nedostala.

​Hele, to jsi mi pripomnela, se jsem se chtela uz davno zeptat - co se v CR nosi, kdyz se jde do sauny!?

Ja si totiz pamatuju, ze kdyz jsem kdysi davno v Praze chodivala, rekneme tak pred rokem 2003, tak v saune vsichni sedeli nahati. Rucnik pod sebe, aby se nepotili primo na lavicku, ale to bylo vsechno. Obcas se vyskytl nekdo v kalhotkach od plavek.

Ale tady Americani trvaji na tom, ze se do sauny musi chodit v obleceni, fakt ani ne v plavkach, ale normalne ve cvicebnim, a vsude visi vyhruzne napisy, ze kdo by se tam chtel svlekat, tak bude potupne vyveden!

To je prece blbost!? Vzdyt to je podstata saunovani, aby se clovek vypotil a kuze "dychala" - nebo to chapu spatne? 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:14

MP Marge nahaty v prosteradle, dost lidi úplně nahaty

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:16

MP Marge Ježíš, bez ničeho samozřejmě, v prostěradle nebo ručníku. To je teda hustý, v dresu do sauny  Navíc bůhví co se z těch hader a bot při takových teplotách uvolňuje. Mě štvou i lidi, co tam lezou v nějakých plastových pantoflích, bůhví, co je v tom za škodliviny.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:17

Karja ja od te doby co mam citrusovac a fakt pozivam v tekute forme citrony a pomerance od podzimu do jara sem nemela rymu uz asi 8let.

bilej jogurt miluju,a vubec mlecne vyrobky,cely zivot sem to jedla ve velkem,ale taky mam pocit,ze posledni cca tri roky na to mam alergii.Tak jim jen recky jogurt,ale v daleko mensi forme nez driv.

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:19

MP Marge do sauny se chodí nahý ne? Teda aspoň všude tam, kde jsem měla tu čest se saunovat. Plavky jsou zakázaný, oblečení asi z hygienických důvodů taky. Stydlíni můžou zůstat v prostěradle, ale zase to izoluje a nemůže k tobě hned teplo...

Černá kočka hm, no bílkoviny neřešíme. Ten co drží bezlaktozovou dietu jí maso. Jinak jíme tedy taky vejce dost. A jsou k sehnání bezlaktozový výrobky jako mlíko, máslo, jogurty. Kupuju normálně v bille.

Offline andulka01
12857 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:28

MP Marge Nahý, pod sebe ručník nebo si lehnout na prostěradlo. Já si beru prostěradlo okolo sebe, neboť se stydím za špeky, ale za nahotu v sauně fakt ne. Saunování v oblečení je přece naprostej nonsens - pocení, prokrvení atd?

Edit: Promiň, ale amíci jsou v tomhle fakt švihlí. Už ty dlouhý kraťasový plavky, ble.

Offline MP Marge
6875 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:28
Reakce na Pinot Noir:

MP Marge Ježíš, bez ničeho samozřejmě, v prostěradle nebo ručníku. To je teda hustý, v dresu do sauny  Navíc bůhví co se z těch hader a bot při takových teplotách uvolňuje. Mě štvou i lidi, co tam lezou v nějakých plastových pantoflích, bůhví, co je v tom za škodliviny.

To jsem si presne myslela  A to je taky duvod, proc tam nechodim, trebaze v mem fitku sauna je, a ja v jeji lecive ucinky pevne verim. Ale abych tam sedela v tricku a leginach, to me fakt ani nehne!

Oni ti Americani jsou v nekterych vecech fakt streleni 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:32

Josefa to není o tom, že bez mléka budeš mít lepší imunitu. Ale pokud máš intoleranci ať už na laktozu nebo jinou složku mléka (to musí každý ozkoušet sám co mu dělá blbě), nebo třeba alergii na lepek, tak střeva nepracují jak mají a nevstřebávají živiny, nefunguje ani imunita. Zdravá a fční střeva = dobrá imunita. resp. nefční střeva = nízká imunita.

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 09. února 2019 18:37

MP Marge A nie je to zase nejaký ich potrhlý spôsob, ako bojovať so sexuálnym obťažovaním?   To sa nedivím, že si tú saunu radšej odpustíš, predstava potiť sa tam v umelinových handrách je fakt ekl... 

Mňa teda irituje, keď je niekto schopný tam, kde je sauna spojená s bazénom, vliezť v mokrých plavkách do sauny rovno z toho bazénu, ehh. A po saune bez sprchy šup do bazénu. 

Offline Černá kočka
1775 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:15

Josefa  Když Ice psala o bezlaktózové dietě v souvislosti s imunitou, tak jsem s vzpomněla, že jsem o tom už tady četla, ale v souvislosti se zlepšením pleti (to by byl můj motiv proč to zkusit - to teda z mého příspěvku poznat nebylo), ale teď si nejsem jistá jestli tam šlo o dietu úplně bez mléčných výrobků nebo jenom bez laktózy, to musím prozkoumat.

Garfie Děkuju, o tom jsem netušila, že existuje.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 09. února 2019 19:24

Do sauny ve cvicebnim  To mi pripomnelo historku meho muze (Fina), kdyz v detstvi zpíval ve sboru. Prijeli k nim na tyden dva americti kluci, byli na turne. Muz je pozval do sauny a oni nechteli, stydeli se. Pak si ale povidali pres den s ostatnima kluka z toho sboru a nekteri z nich se do sauny ve svych hostitelskych rodinach odvazili a podporovali ty, co ne, aby to zkusili. Tak i ti u muze ubytovani sli, ale ve spodnim pradle a byli pry naprosto sokovani a vyvedeni z miry, ze muz je nahatej :) 

Jinak jit do sauny v plavkach po koupani v bazenu s chlorovanou vodou je dost blbej napad, pri vyssich teplotach se z toho uvolnuje horcicny plyn neboli yperit