"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 11. února 2019 17:47
Reakce na baltik:

Ja teda nevim s tou ocistou pred vstupem dobazenu, to je jako nekdo az tak nestydlivy, ze prijde do bazenu, vejde do tech otevrenych sprch nahaty a zacne si mydlit ritni otvor (pardon), aby nezanesl neco do bazenu?

​Jo, ja. Nevím , proč bych se měla stydět za to, že nejdu do bazénu špinavá. Beru to čistě funkčně, a ostatní ženy pod jinými sprchami si neprohlížím, ani je nijak nehodnotím - proto jsem tam nešla, jdu si zaplavat.  Ve světle určitých příspěvků zde ovšem začínám chápat, že  existují i lidé, kteří si opravdu ostatní prohlížejí. Ale pokud je pohled na mé nahé tělo zhnusil, jejich problém.

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 11. února 2019 17:51
Reakce na baltik:

Ja teda nevim s tou ocistou pred vstupem dobazenu, to je jako nekdo az tak nestydlivy, ze prijde do bazenu, vejde do tech otevrenych sprch nahaty a zacne si mydlit ritni otvor (pardon), aby nezanesl neco do bazenu?

​tys to zabila  ja myslim ze tejto predstavy sa uz nezbavim nikdy

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 11. února 2019 17:58
Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 11. února 2019 17:58

baltik Jsou různé bazény. Pokud jsou sprchy jen venku a veřejné, tak tam se s tím nepočítá. Nebo jste snad tam někde viděla cedulku "před vstupem do bazénu se osprchujte bez plavek"?

V těch, kde jsou sprchy oddělené a jsou tam i oddělené šatny dle pohlaví je běžné vyžadovat sprchování bez plavek. Naprosto nerozumím tomu, proč to některým přijde divné a nehodlám pochopit tu ignoraci - jako že já jdu v plavkách protože... si teda snad najdu bazén, kde to po mě chtít nebudou a tedy nebudu překračovat pravidla provozovatele.

Chodím plavat do Podolí a na Zelený pruh, kde ten předpis je a já jej dodržuji, i kdybych tam šla rovnou z domácí sprchy, tak se prostě bez plavek osprchuju a pak pokračuju do bazénu. A ty co projdou sprchou v plavkách a v mnoha případech se ani neopláchnou, mě hodně s...u.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 11. února 2019 18:05

dzizisketa My jsme dřív chodili do bazénu v Měcholupech, kde byly sprchy i převlékárny oddělené. Je tam ale minimum hodin pro veřejnost, tak jsme začali chodit na Chodov, kde je nový bazén, ale právě s tím systémem, že sprchy jsou sice oddělené, ale skříňky dohromady a na převlečení kabinky. A mně to je tak protivné, že už tam ani nechodím. Navíc v tom dřívějším bazénu byly skleněné stěny, bylo vidět do zahrady, svítilo i sluníčko do vody, to se mi líbilo. Ten nový je taková betonová haluzna, nepřívětivá, prostě to tam nemám ráda.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 18:15

MP Marge Dekuju za vycerpavajici odpoved. O te nefunkcni sexualni vychove jsem slysela, ale o statutory rape ne. To teda ziram   Kdyz to srovnam s pristupem svych rodicu, tak to je rozdil nebe a dudy. Uz nekdy na zacatku puberty mi vysvetlili veci okolo antikoncepce a ze az se budu citit, tak smele do toho (ne takhle doslova ). Vzdycky jsem vedela, ze za nima muzu prijit s jakymkoli problemem. Jak v nekterych vecech jejich vychova nebyla idealni, tak v pristupu k vlastnimu telu a sexualite byla na jednicku. 

Offline 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 18:23

Ha, tak pro statistiku... tady se chodi do sauny v plavkach, je spolecna, chodim v bikinach a nezaznamenala jsem, ze by to byla nejaka nevyhoda (do sauny chodim x let), ale v bazenu ani ve vyrivce citit chlor neni. Maji docela prisna pravidla a kanadani jsou poslusni, tak to vsichni dodrzuji. Sprchuju se pred, nekdy v plavkach nekdy bez. Jo nevidela jsem, ze by sel nekdo ze sauny do bazenu bez sprchy, ale vsechno je mozny. 

V satne jsou kabinky pro stydlive. Jednou jsem se divala v tel pri prevlikani kdy mi jede bus a pani vedle me servala at ji prej nefotim. Rikam bez obav madam, vas si fakt nefotim. 

Jak nekdo psal, ze chodit v plavkach je blby, nemuzu to najit, proc to tak je? Zadnej chlor odparovat necitim, oni maj i nejakej jinej system cisteni na bazene kam chodim, tak mozna proto....

MP Marge Hele me USA zkusenosti jsou nejak moc liberalni asi. Ja se s podobnyma pripadama nesetkala, ale byla jsem teda na jinych mistech a nejvic jezdim do Washingtonu, pac je to blizko. Moje dobra kamaradka bydli v South Carolina a cajk, decka i ona nosi normalne plavky atd, chystam se ji navstivit, tak poreferuju. 

Jo a videla jsem o vikendu The green book, mrkni, dobry to je :) 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 18:34

Ke sprchovani v bazenu: u nas je povinnost se umyt bez plavek, namocit i vlasy nebo mit cepici. Do sauny taky bez plavek. Clovek s nejakyma ranama by do bazenu nemel. Jde i o to, ze v chlorovanem bazenu ten chlor reaguje s organickou spinou, pak se nad vodou drzi cosi, co pry neni uplne idealni dychat. Uz si presne nevybavuju, co to bylo. Pod plavkama je organicke spiny dost a pri plavani se to dostane do vody. Plavky na mokré telo se obleknou snadno, staci je taky namocit. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 19:20

0zero7 to o saune a plavkach jsem asi psala ja. Pokud v bazenu neni chlor, tak plavky v saune nejspis nevadi. Jde o to, ze teplo+ voda+ chlor vytvari horcicny plyn, ktery lepta sliznice. Ono je to sice male mnozstvi, ale treba paleni oci to zpusobi. Ve vysokych davkach je horcicny plyn smrtelne jedovaty. I pri uklidu doma by se chlor mel vzdycky oplachovat studenou vodou.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 11. února 2019 19:23

0zero7 Tak v sauně, která je součástí bazénového komplexu se plavky nosí. Ale do sauny v saunovém podniku fakt jen ručník a prostěradlo, i do smíšených. Pro stydlíny jsou otevíračky nemixovaných saun, tedy někdy jen pro muže, někdy jen pro ženy. Ale úplně normálně chodíme do společných, nikdy jsem si nevšimla že by někdo někoho očumoval, fakt je na těch lidech vidět, že tam chodí odpočívat a regenerovat.

Co jsem za tu dobu řešila jsou lidi ukecaní a hluční - to se ale vždycky ostatní ozvou a zjedná se klid. A jednou matka s menší dcerou - pipiny obě. V klidové  místnosti focení selfíček, hádání se o lehátka (tam se lehátka nerezervujou a pipka se mě snažila vyhodit že toto je její), dcerka chodila do saun na tři min tam, na tři min ven a znova. Všichni se dost oddechli, když se zvedly a vypadly.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 11. února 2019 19:26

Friga Děkuju :-) a ano, plavky se na mokrý tělo navlíknou právě pod sprchou.

Online Karja
44742 příspěvků moje polička 11. února 2019 19:34

Jesteze to mam do bazenu ted daleko! Mne ti sprchujici se v plavkach prisli vzdycky divny, protoze vsude je cedule: sprchovat se bez plavek mydlem. Proste aby se vsude smylo to, co tam byt nema. Nevim no, doufam, ze do bazenu moc nechodite:-D:-D! Navic kdo ma jednodilne, tak to je jeste vic ekl, protoze to se nesmyje uz vetsi cast tela nez v bikinach. Presne vsechny ty kremy, oleje, pot. A nikdy jsem v satnach nevidela, ze by se do plavek nekdo soukal jak zizala, kazdej se do nich mokrej nakonec dostal!

Offline 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 19:58

Friga aha dikes za vysvetleni, ja dam saunu klidne i pul hodiny v kuse a jeste se mi nestalo, ze by me palily oci nebo neco, ale myslim, ze to je i nizsi teplotou, to ze me pali kov (klice od skrinky) se mi stane treba jen na nejvyssi lavici po chvili. 

andulka01 JJ ja bezne znala saunu bez plavek, v Kanade ale nehrozi, tady prose plavky do sauny vsude, ale ony taky sauny jinde nez na bazenech nejsou moc, max v hotelech a tam je to stejnej postup. Ocumovani jsem neresila nikdy nikde, me to neva a ja necivim.

Tady se v saune obcas dost keca, me osobne to nevadi, chodi tam spousta univerzitnich profesoru, doktoru a obecne chytrejch lidi, tak se clovek obcas dozvi zajimavy veci. Pokud je tam ticho a prijde nekdo novej, tak to respektuje. 

Matka s dcerou teda na facku! 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:01

Prosím vás, je tu někdo právník? Zabývající se trestnou činností mládeže? Asi... Potřebuju poradit. Nic moc odborného, jen jestli z něčeho může být problém....

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:01

andulka01 ve Finsku lidi v saune bezne konverzujou, proste sedej a kecaj :) Tady jsou sauny oddeleny pro muze a zeny zvlast, jsou soucasti sprch a saten. Naprosta vetsina lidi se sprchuje bez plavek. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:05

0zero7 prosim te, vim, ze pouzivas TO retinoidy, zaznamenala jsi rozdil mezi 2% a 5% ve squalanu? pouzivam 2%, zadna iritace, tak jsem si rikala, ze mozna zvladnu i vic. je tam znatelny rozdil co se efektu tyce?

a P.s. ted jsem tam diskusi cetla, ze Kanada zaradila retinoidy mezi leciva a budou jen na predpis, takze deciem je v kanade vubec nebude prodavat! nastesti ostatnich zemi se to netyka.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:07

0zero7 ono jde opravdu o ten chlor, plus z tech plavek samotnejch se muze neco uvolnovat ve vysokejch teplotach, jsou to docela mala mnozstvi, ale nektere tyhle latky se v tele ukladaj postupne. Ale rozhodne nedoporucuju myt treba koupelnu savem a pak to oplachovat horkou vodou, to je o otravu. 

Offline 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:26

Krehutka pouzivam ted 5% cca tak jednou nebo dvakrat tydne a cajk, plet mam docela dost citlivou, predtim jsem mela ten 2% tak zkus a uvidis. Rozdil nevim, ale zda s emi, ze jak pouzivam jeste i ruzky antioxidanty tak plet dobra. Jinak teda peci upravuju, kdyz se mi zda, ze plet potrebuje odpocinout, tak dam jen jednu dve veci a cau.

A COZE!!!??? to vubec nevim, cetla jsi to na dec ig?  Vyguglim, to je pruda teda celkem!!

Friga AJ! Savo nevedu, to zni teda dost desne. Jeste me napadlo, ze to je i tim, ze se vsichni sprchujou po bazenu a pred saunou? Mozna to pomaha.... 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:29

0zero7 https://theordinary.com/product/rdn-granactive-retinoid-5pct-in-squalane-30ml?redir=1

koment z 24. ledna a odpoved TO

DECIEM Response:
Hydroxypinacolone Retinoate has a long history of use as a cosmetic ingredient in Canada. On Jan 14, 2019, Health Canada sent us formal notification confirming they have classified Hydroxypinacolone Retinoate as a Tretinoin derivative. This means Hydroxypinacolone Retinoate is now considered a prescription drug. Effective immediately, DECIEM will no longer be selling products containing Hydroxypinacolone Retinoate in Canada. Canadian stores and retailers should return existing stock to DECIEM. DECIEM will continue to sell products containing Hydroxypinacolone Retinoate in countries which classify the ingredient as a cosmetic.

Offline 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:29

Krehutka koukam ted a prodava se porad, tak jestli nenakoupit, hmmm.