"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:32

0zero7 ja mam mam prave taky citlivou, ale ty 2% muzu pouzivat skoro kazdy vecer a v pohode, rano je dokonce videt rozdil. tak diky, az dojde, zkusim ten silnejsi.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:35

0zero7 a jde ti vlozit do kosiku? jestli jo, tak bych asi nakoupila. jinak teda mi unika vyznam "effective immediately".

Online 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:37

Krehutka No ty blaho, fakt ze jo, on tam je ale je unavailable in your area, to je pruda teda! Mi to jako nekdo bude posilat z EU ne? zis fakt jako!!! 

POcitam, ze nejde koupit zadnej, koukam na ten 5%, pruda jako NOHA!!!! 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:41

0zero7 sprcha po bazenu urcite pomuze. Taky zalezi, jak moc je chlorovana voda, tady ma velky bazen asi 27 stupnu a vyrivka, brouzdaliste a terapeticky bazen maji 32 stupnu, takze jsou vic chlorovane, aby se ty potvory tolik nemnozily. 

A s tou teplou vodou je treba davat pozor u vsech cistich prostredku s chlorem, neni to jen savo, ale ruzna podobna belidla, odstranovace plisni a tak. Obvykle cistic na spary mezi dlazkama, ktery slibuje jejich vybeleni, obsahuje chlor.

Online 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:50

Friga JJ to mi doslo s tema cisticima prostredkama, ja veci s chlorem pouziju jednou za rok cca, protoze dum je stary a nechci ucit trubky atd. Dobre vedet! 

Online 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:51

Krehutka Hele tak to vypada ze retinoid cau a retinol stale k dispozici, to je teda na facku. Asi to budu muset casem zkusit, snad mi nesleze ksicht! 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. února 2019 20:57

0zero7 to je asi kvuli tomu hydroxypinacolone retinoate, zaradili ho proste v systemu jinak. A v USA to nejde koupit, az budes? Nebo ti to muzem posilat tady z parfumani jako formu soudruzske vypomoci . Kdybys potrebovala, klidne zaslu.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:01

Friga Jo, otravu Savem mohu potvrdit. Zavřela jsem se do sprcháče, snažila se vydrbat všechno a oplachovala horkou vodou. Dva dny mi bylo zle, poleptaný sliznice, no už jsem to nikdy neudělala...

Online 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:07

Krehutka NO ty ses zlata, muzu i zaukolovat maminku. Do US se dostanu casto, nicmene tam kde je TO obchod (Seattle myslim nejbliz) cestu v planu nemam. Coz neva, eventuelne pojedu, je to kousek, akorat prudej celnici a nevim co by bylo za toco, kdyby mi na to prisli, leda bych delala blbou a koukala jak puk (a koupila i jiny veci ze jo) faaaakt, to se nesmi? JEZIS, to jsem fakt nevedela.....  tak kdyby doslo na soudruzskou vypomoc, dam vedet. Samo plati i obracene, nevim teda co je nedostatkovy v EU, ale uz jsem posilala ledacos. Popularni je koreni na guacamoli!!! 

andulka01 jauvajs! 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:08

0zero7 ja se snazim o chloru v kombinaci s teplou vodou sirit osvetu, spousta lidi to nevi, pritom to, co se uvolnuje, je vlastne yperit :) jen pri myti koupelny clovek nedostane smrtelnou davku, ale jen ho pali oci a v nose, krku a usazuje se na plicich. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:10

0zero7 jasny, dej vedet, neni problem.

Online 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:11

Friga to zni fakt dost hnusne! No si to jednorocni smejceni asi rozmyslim s takovou, nebo teda minus horka voda. 

Online 0zero7
11905 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:12

Krehutka dekuji velkovezire, samo plati smerem k tobe taktez! 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:14

andulka01 to zni hrozne , ja se jednou priotravila lehce, jen me chvili pote palily oci. Ale oplachovala jsem tehdy teplou nikoli horkou vodou. Od te doby pouzivam jen studenou ci velmi vlaznou vodu. Celkove se snazim chloru vyhybat, ale na spary na podlaze v koupelne proste funguje nejlip. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:17

Friga Taky od té doby myju koupelnu octem nebo ekověcma na základě esenciálních olejů :-) a spáry mezi kachlíky nepotřebuji mít sněhobílé.

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:23

0zero7 ten chlor je fakt spis na beleni, nejakou plisen, ktera v hure vetrane koupelne vetsinou trochu je. Ale to fakt staci cistit jednou dvakrat rocne. Jinak je lepsi nejaky odmastovac (zasadity prostredek), odstrani tuk a jinou organickou spinu, takze to pak ani tak neplesnivi. A pak nikdy nemichat odstranovac vodniho kamene (kyselinu) a chlor, pri pouziti po sobe velmi dukladne oplachnout predchozi prostredek, taky to spolu nejak jedovate reaguje. 

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:25

andulka01 nam koupelna trochu plesnivi, je to mala panelakova koupelna bez okna s rizenym odtahem jen par hodin denne 

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:29

Friga počkaj a Savo na pranie, veď to sa priamo v tej pračke zohrieva ....

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:30

Friga tjo, dík, já se kdysi přiotrávila když jsem si smíchala v kýblu na mytí nějaký dvě věci (asi tu kyselinu a savo) že se to jako potencuje.. no prd, začlo se z toho kouřit ale tu horkou vodu -> yperit:-O jsem nevěděla

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 11. února 2019 21:31

Friga To s tím savem byl hnusnej plastovej sprcháč, plesnivěl protože voda byla strašně tvrdá, usazenina vodního kamene byla téměř okamžitá. Tam už nebydlím.

V současnosti koupelna vzdušná a dobře odvětraná, takže stačí ty ekoprostředky, za což jsem opravdu ráda. Teda ale pokud je potřeba něco vyřešit, i trochy sava se neštítim, ale přijde mi zbytečné jej používat když to není nutné. A voní mi když se koupelna umyje octovou vodou :-)