MP Marge no jo. Veď ja nepíšem, že nie je, píšem, že to neviem celkom posúdiť. A píšem viktorke nie, že tam rasisti nie sú, ale že si neviem predstaviť celkom, že by si niekto trúfol oficiálnym spôsobom takéto niečo. Nie, že by tam nikto nechcel, ale že si myslím, že by si netrúfol, to je rozdiel, aspoň teda, ja ho tam vidím.
A čo sa týka rasizmu u nás, vieš, že na východe Slovenska sú celé mestečká, kde je každá krčma označená ako "súkromný klub", pretože potom tam môžu bez vysvetľovania hocikoho (rozumej Rómov) nepustiť, že som bola osobne svedkom situácie, keď lekárnik v lekárni ziapal na Róma s platným receptom, že mu nevydá lieky, lebo takým ako on lieky dávať nebude, že som riešila rómsku mamu, ktorá chodila s dieťaťom evidentne fyzicky zaostalom vo vývine a hľadala pediatra ktorý ich bude naozaj liečiť a nielen ich pošle od dverí? A že si to mohla dovoliť len vďaka tomu, že jej manžel bol zamestnaný v Británii a posielal jej peniaze, takže mala na autobus a na jednorázové plienky, lebo inak by nestíhala aj prať látkové aj sa voziť miestnymi spojmi od pediatra k pediatrovi hľadať pomoc?
Ako nie je to súťaž a bola by som strašne rada, keby om sa tu mohla pohoršovať Amerikou, v kľude, že u nás sa nič také nedeje, ale bohužiaľ.