"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:09

VeronikK v cem je rozdil sprchovat se v plavkach/bez? S prevlikanim, nudaplazi ani saunou problem nemam, ale odmitam se soukat mokra do plavek, zvlast tech jednodilnejch.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:10

Přiznávám se, že se sprchuju v plavkách, ačkoliv s nahotou problém nemám, ale mokré tělo jsem párkrát zkoušela navléct do plavek a stačilo 

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:11
Reakce na 711990:

VeronikK v cem je rozdil sprchovat se v plavkach/bez? S prevlikanim, nudaplazi ani saunou problem nemam, ale odmitam se soukat mokra do plavek, zvlast tech jednodilnejch.

​Přesně! Já se před jakýmkoli bazénem sprchuju, ale v plavkách. Jsem jednou zkoušela bez a mokrá se pak do nich nasoukat byl největší sportovní výkon toho dne.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:13

dzizisketa haha presne! Jednou jsem mela takovy krasny plavky z M&S, jednodilny...ale byly nejak stahovaci pres bricho a stacilo bejt jen trosicku mokra a uz se z toho stal boj o holej zivot! tak jsem je nosila jen tehdy, kdyz jsem vedela ze se nebudu namacet

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:22

VeronikK 

Taky moc nechápu zděšení nad sprchováním v plavkách. Pokud se člověk normálně myje mýdlem každý den, přece nemůže být tak špinavý, aby znehodnotil vodu v bazénu, když se umyje v plavkách. Soukat se po umytí do jednodílných plavek je za trest.

Připomnělo mi to historku z jednoho koupaliště v bývalém vojenském prostoru - prý tam jednou za léto pustili ruské vojáky a potom ten bazén museli vypustit, napustit novou vodu a děti byly naštvaný, protože ta nová voda byla studená, než se za několik dní ohřála. 

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:27

Já jsem na to asi přišla! To se má člověk normálně asi umýt mýdlem, utřít do osušky, obléct plavky a jít do bazénu. Po vylezení z bazénu se pak procedura opakuje, akorát se pak v šatně oblékne do normálních svršků.

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:29

Je to tak:

potvrzení

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:29

dynda já se každý den mýdlem nemyji, sím

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:31

Mutziputzi 

Taky nelezeš do bazénu, takže v pořádku!

20970 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:33

dynda děkuju tě

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:41
Reakce na Janulik03:

slniecko to podakovnie by som teda rada videla. 

N​o, zmazal to. A teda editujem, nie predseda, ale sekretár, Ziolkovský.

Už sa to rieši kdekade v tlači, napr. tu:

https://www.aktuality.sk/clanok/666133/sekretar-kbs-ktory-dakoval-kotlebovi-neznamena-to-politicku-podporu/

Možno niekde narazám aj na zachytený pôvodný status.

Offline slniecko admin
19584 příspěvků moje polička 11. února 2019 10:43
Reakce na VeronikK:

​a můžu se zeptat, jak se sprchujete? Protože v rámci hygieny by se měl člověk před vstupem do veřejného bazénu sprchovat bez plavek. Je mi někdy až špatně, co lidí to nedělá...

​No, úprimne, ja sa dôkladne osprchujem už doma (a väačšinou aj dám do plaviek, takže aspoň polovica procedúry na kupku odpadá) a potom doma po príchode sa znova, ale naozaj veľmi dôkladne umyjem z toho bazéna. Priamo tam sa opláchnem v plavkách, pred aj po. Ako po sa aj prezlečiem do suchého, ale v kabínke.

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 11. února 2019 11:23

slniecko  bola som toho milosrdne uštrená.  Mne teda bolo aj výrazne proti srsti tennavrhovaný zákon o interupciách. A presne že samí chlapi sa o tom bavili. 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 11. února 2019 11:33

711990 já si je při tom sprchování namočím a normálně obléknu. Několikrát jsem fakt viděla paní, co přijdou do sprchy v plavkách a jen se namočí sporchou - nevím proč. Já se normálně umyju mýdlem, než jdu do bazénu, přece jen jsem trochu zapocená a tak... Po bazénu se obvykle opláchnu, už se nemyju mýdlem. Obvykle to je v pokynech, pokud nějaké jsou, pro užívání bazénu. 

Online Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 11. února 2019 11:36

VeronikK hele do bazenu chodej i lidi třeba s lupenkou nebo ruznyma plisnema, ekzemama, poraněníma...já doufam, ze to ten chlor sežere 

edit: chlor/sůl/studena voda

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 11. února 2019 11:38

Potrefenáhusa jo, ale čím víc je ta voda znečištěná, tím víc chloru a dalších sajrajtů tam musej dát...

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 11. února 2019 11:42
Reakce na dzizisketa:

Je to tak:

potvrzení

​No jo, já jsem to naučená z dětství, a ještě podruhé vycepovaná z těch všech dětských plavání :-) 

Offline Janulik03
20297 příspěvků moje polička 11. února 2019 11:45

Práve som sa utvrdila v tom, prečo nechodím do verejných bazénov a saun. Neviem sa prezliect do plaviek pred inými, neviem byt nahá takmer pred nikým. Som divná. Ale už s tým nebudem fakt nič robiť. 

Online continuity
43177 příspěvků moje polička 11. února 2019 11:56

sprchovani pred bazenem neni dulezite ani tak kvuli spocenemu podpazdi (to se umyje i v plavkach), ale kvuli spinavemu zadku s fekalnimi bakteriemi. s prominutim. chlor to sezere, ale cim vic tech bakterii v te vode je, tim vic chloru se tam musi dat. a kdo to ma pak dychat?

na venkovnich koupalistich to tolik nevadi, protoze se ted chlor odparuje a ma kam, na rozdil od uzavrene haly. 

u nas teda lidi s koznima nemocema do bazenu nesmi. rozhodne ne s otevrenymi poranenima nebo plisnema. a nikoho, kdo by do chlorovaneho bazenu dobrovolne vlezl s rozjetym ekzemem neznam. mozna do slaneho, ale to se cisti jinak. 

20970 příspěvků moje polička 11. února 2019 12:03

continuity jak laik odliší lupénku od infekční kožní nemoci, bradavice a nehtovou plíseň letmým pohledem taky nevidíš a špinavý zadek já teda nemám, nevím no...dle mého je to tak, že člověk lačný bazénu holt to riziko musí akceptovat, na mě jde svrab jenom si to představim