VeronikK v cem je rozdil sprchovat se v plavkach/bez? S prevlikanim, nudaplazi ani saunou problem nemam, ale odmitam se soukat mokra do plavek, zvlast tech jednodilnejch.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Přiznávám se, že se sprchuju v plavkách, ačkoliv s nahotou problém nemám, ale mokré tělo jsem párkrát zkoušela navléct do plavek a stačilo ![]()
VeronikK v cem je rozdil sprchovat se v plavkach/bez? S prevlikanim, nudaplazi ani saunou problem nemam, ale odmitam se soukat mokra do plavek, zvlast tech jednodilnejch.
Přesně! Já se před jakýmkoli bazénem sprchuju, ale v plavkách. Jsem jednou zkoušela bez a mokrá se pak do nich nasoukat byl největší sportovní výkon toho dne.
dzizisketa haha presne! Jednou jsem mela takovy krasny plavky z M&S, jednodilny...ale byly nejak stahovaci pres bricho a stacilo bejt jen trosicku mokra a uz se z toho stal boj o holej zivot!
tak jsem je nosila jen tehdy, kdyz jsem vedela ze se nebudu namacet![]()
Taky moc nechápu zděšení nad sprchováním v plavkách. Pokud se člověk normálně myje mýdlem každý den, přece nemůže být tak špinavý, aby znehodnotil vodu v bazénu, když se umyje v plavkách. Soukat se po umytí do jednodílných plavek je za trest.
Připomnělo mi to historku z jednoho koupaliště v bývalém vojenském prostoru - prý tam jednou za léto pustili ruské vojáky a potom ten bazén museli vypustit, napustit novou vodu a děti byly naštvaný, protože ta nová voda byla studená, než se za několik dní ohřála.
Já jsem na to asi přišla! To se má člověk normálně asi umýt mýdlem, utřít do osušky, obléct plavky a jít do bazénu. Po vylezení z bazénu se pak procedura opakuje, akorát se pak v šatně oblékne do normálních svršků.
Je to tak:
dynda já se každý den mýdlem nemyji, sím![]()
Taky nelezeš do bazénu, takže v pořádku!
dynda děkuju tě![]()
slniecko to podakovnie by som teda rada videla.
No, zmazal to. A teda editujem, nie predseda, ale sekretár, Ziolkovský.
Už sa to rieši kdekade v tlači, napr. tu:
Možno niekde narazám aj na zachytený pôvodný status.
a můžu se zeptat, jak se sprchujete? Protože v rámci hygieny by se měl člověk před vstupem do veřejného bazénu sprchovat bez plavek. Je mi někdy až špatně, co lidí to nedělá...
No, úprimne, ja sa dôkladne osprchujem už doma (a väačšinou aj dám do plaviek, takže aspoň polovica procedúry na kupku odpadá) a potom doma po príchode sa znova, ale naozaj veľmi dôkladne umyjem z toho bazéna. Priamo tam sa opláchnem v plavkách, pred aj po. Ako po sa aj prezlečiem do suchého, ale v kabínke.
slniecko
bola som toho milosrdne uštrená. Mne teda bolo aj výrazne proti srsti tennavrhovaný zákon o interupciách. A presne že samí chlapi sa o tom bavili.
711990 já si je při tom sprchování namočím a normálně obléknu. Několikrát jsem fakt viděla paní, co přijdou do sprchy v plavkách a jen se namočí sporchou - nevím proč. Já se normálně umyju mýdlem, než jdu do bazénu, přece jen jsem trochu zapocená a tak... Po bazénu se obvykle opláchnu, už se nemyju mýdlem. Obvykle to je v pokynech, pokud nějaké jsou, pro užívání bazénu.
VeronikK hele do bazenu chodej i lidi třeba s lupenkou nebo ruznyma plisnema, ekzemama, poraněníma...já doufam, ze to ten chlor sežere
edit: chlor/sůl/studena voda
Potrefenáhusa jo, ale čím víc je ta voda znečištěná, tím víc chloru a dalších sajrajtů tam musej dát...
Je to tak:
No jo, já jsem to naučená z dětství, a ještě podruhé vycepovaná z těch všech dětských plavání :-)
Práve som sa utvrdila v tom, prečo nechodím do verejných bazénov a saun. Neviem sa prezliect do plaviek pred inými, neviem byt nahá takmer pred nikým. Som divná. Ale už s tým nebudem fakt nič robiť.
sprchovani pred bazenem neni dulezite ani tak kvuli spocenemu podpazdi (to se umyje i v plavkach), ale kvuli spinavemu zadku s fekalnimi bakteriemi. s prominutim. chlor to sezere, ale cim vic tech bakterii v te vode je, tim vic chloru se tam musi dat. a kdo to ma pak dychat?
na venkovnich koupalistich to tolik nevadi, protoze se ted chlor odparuje a ma kam, na rozdil od uzavrene haly.
u nas teda lidi s koznima nemocema do bazenu nesmi. rozhodne ne s otevrenymi poranenima nebo plisnema. a nikoho, kdo by do chlorovaneho bazenu dobrovolne vlezl s rozjetym ekzemem neznam. mozna do slaneho, ale to se cisti jinak.
continuity jak laik odliší lupénku od infekční kožní nemoci, bradavice a nehtovou plíseň letmým pohledem taky nevidíš a špinavý zadek já teda nemám, nevím no...dle mého je to tak, že člověk lačný bazénu holt to riziko musí akceptovat, na mě jde svrab jenom si to představim
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.