probiotika som brala cely cas pocas problemov (samozrejme, ze "mliecne" :-/), praveze mi doktorka radila ich teraz vysadit, nakolko probiotika vlastne nafukuju a ja potrebujem opak.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
dakujem za postreh, to ma vobec nenapadlo s tym spojit, nakolko som doteraz podobne problemy a prejavy nemala, ale moze to byt z toho celeho rozhadzaneho organizmu, ked nad tym tak rozmyslam...
muzu kdyztak doporucit Mutaflor, ten je bez laktozy, u nas je na predpis ale na slovensku volne, asi jediny skutecne prokazane ucinny http://noveleky.cz/index.php/gastroenterologie/52-mutaflor-escherichia-coli-nissle-1917-serotyp-o6-k5-h1-nejlepe-prozkoumane-probiotikum-soucasnosti#
A není to jen prachobyčejná střevní chřipka? ![]()
palahniukowa taky bych rekla, ze to muzou byt spis nejake rotaviry. hlavne pokud je k tomu teplota. prave mi muz volal, ze se malem pos.., ja mam taky streva na vode, takze mozna neco lita.
budu mít pár hodin volna ve varšavě, v neděli. nemáte někdo nějaký tip, jak je využít?
Já doporučuju palác kulturi i nauki moc pěkný výhled, pak je tam spousta muzeí, na procházku park krolewski a dál staré miasto určitě. Taky je zajímavý židovský hřbitov, jen nevím jestli bude v neděli otevřen.. a je už trochu z ruky. Ze starého miasta směrem k centru je ulice plá restaurací, doporučuju ochutnat ty jejich klasický taštičky plněný, teď si nevzpomenu na ofiko název.
Jinak mají super síť mhd, lístek na celý den platí na vše, já měla víkendový lístek za dobrou cenu. Jediný, že v neděli jezdí s větším prostojem, je potřeba plánovat
budu mít pár hodin volna ve varšavě, v neděli. nemáte někdo nějaký tip, jak je využít?
tak podívat bych se mohla, no. ale pojedeme s bráchou a toho asi galerie tohoto typu moc nenadchnou.
Prosím, nemáte někdo zkušenost s přípravkem Imunobran? Klidně i do SZ. Díky
Pierogi ruskie? :-)
Pirožky? Jsou vařený a sladký i slaný..takový jakoby nudlový těsto..
No, nevím, jestli je to to, co myslíte, ale ty pierogy jsou to takový taštičky, těsto je myslím jen mouka a voda, a náplně se dávají různý. Nejčastější jsou asi ty "ruskie", tam je slaná náplň tipuju z brambor, tvarohu a smažené cibule, sůl, pepř, pak se "serem", což je past a není to sýr, ale tvaroh :-) a jsou nasladko. Další náplně jsou třeba s houbami nebo se špenátem, ale i s masem, ty poslední nemám vyzkoušený, jinak mi chutnají všechny a ano, jsou vařené.
Jo to je ono, ty se serekem sem měla, je to moc dobrý
Ty sladký mají i s jagodami, což jsou zas borůvky :-). A teď na ně mám hroznou chuť kvůli vám :-)).
Pardon ![]()
Ách, na těch jsme byli živí celé loňské Velikonoce v Polsku, už se zase těším!
Opravdu moc te (mohu tykat? porad si tu na to zvykam) lituji a moc s tebou soucitim. Uplne stejnym procesem jsem si prosla pred par lety, nez jsem zjistila, ze mi vadi mleko a k nemu vajicka. Akorat ja jsem naopak zhubla, byla jsem chodici kostra na pokraji kolapsu unavou, a podle doktoru mi vlastne nic nebylo. Nakonec jsem si alergii odhalila sama s pomoci jedne "alternativni" lekarky - byla to uplne normalni doktorka, jen se na cloveka umela podivat jako na celek, a ne jen jako objekt sve specializace. Kdyz jsem zacala drzet dietu, upozornila me, ze kratkodobe se moje potize muzou zhorsit, coz ani nevim, jestli se stalo, jak spatne mi tehdy bylo. Kazdopadne po asi 2 tydnech na diete mi naraz ustaly vsechny obtize.
Kdybys potrebovala tipy ohledne stravovani, kldine mi napis soukromou zpravu. Vseobecne muzu doporucit ruzne veganske blogy, kdyz je clovek trochu kreativni, nejake maso si k tem jidlum prida sam :)
Vím o čem píšeš, mám to taky za sebou. Bylo mi špatně pět let, když doktoři vyčerpali medicínské metody jako gastroskopie a jiné lahůdky, začali mi tvrdit, že to mám ze stresu... Ten jsem měla jen z nich. Nakonec mi pomohl rozhovor v časopise s herečkou Janou Krausovou. Popisovala přesně moje stavy, moje myšlenkové pochody... U ní to byla nakonec celiakie. Šla jsem na alergologii a donutila je udělat testy na potravinové alergie. Vyšlo mi několik druhů zeleniny, bohužel ty nejběžnější... Nesmím je ani vařené nebo sušené. Ale už sedm let je mi dobře, až na nějaké drobné úlety, jako když mi v restauraci posypou biftek Podravkou.
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí