Doufam, ze neco zjistim. Protoze mam urcite zdravotni problemy a nikde nic nezjisteno. Ted me jeden dr.navrhnul zkusit ty testy, ze by to mohlo byt. Byva mi hrozne casto zle od zaludku (ale nezvracim), caste bolesti hlavy, totalni unava a i pres hlidani jidelnicku a pohyb neustale pomale pribirani na vaze. Jarni unava to neni, tahne se to uz od minuleho jara a mam pocit, ze je to horsi a horsi....
spätne docitavam...
mala som rovnake priznaky: neskutocne bolesti brucha, napinanie, nafukovanie, bolesti hlavy a hrdla, problemy s travenim a unava neskutocna - mohla som cez vikend spat 10 hodin (!) a stale som bola znicena. sono brucha ok, vysledky krvi tiez relativne ok. uz som sa citila ako simulant, ze mam vysledky ok a ja sa citim ko. za posledny rok som pribrala 10 kg. uz ked som zacala priberat, tak som najprv upravila jedalnicek - logicky - a snazila sa viac hybat, ale bola som priserne unavena hopsat cardio cviky :-/ uprava stravy nepomohla - vynechala som muku a cukry. stitna zlaza v poriadku, az na zvysene stresove hormony. ale pravidelne sa mi opakovali zapaly mocoveho mechura. vyhadzala som sa na celom tele a s podozrenim na kiahne, ktore som este nemala, som skoncila na infekcnom. vysledok: neboli to kiahne, ale nejaka kozna reakcia, odporucili ma na alergologiu a imunologiu. kedze na termin na alergologii by som cakala tyzdne, obvodna lekarka navrhla test intolerancie na gluten, laktozu a bielkovinu kravskeho mlieka. vyslo z toho, ze mam alergiu na mlieko.
doktorka na gastre povedala, ze mam ukazkovu alergiu na mlieko. dokonca aj infekcie mechura a bolesti a hlieny v hrdle + zapalene dutiny (=bolest hlavy) a kozne reakcie su typicke prejavy alergie. a najlepsie na tom je, ze mlieko moze pravdepodobne aj za to priberanie - pokial som zjedla nieco, co mliecne bielkoviny obsahovalo, telo s tym zacalo bojovat, co travenie velmi vycerpavalo, lebo som nebola schopna prmenit tuto stravu na ziviny a pokojne som mohla byt podvyzivena napriek stupajucej vahe, lebo ak som do seba dala nieco, co mlieko neobsahovalo, telo dostalo signal "konecne poriadna strava" a ulozilo to automaticky do tukov - takto nejako mi to vysvetlila lekarka. a ma to logiku.
mlieko sa travi 2 - 72 hodin, preto tazkosti mozu prist hned alebo aj o dva dni. mlieko je vo vacsine potravin, napr. aj vo forme suseneho mlieka a pod. aktualne som na mesacnej eliminane diete - ziadne mlieko + je tam milion dalsich obmedzeni, aby sa creva co najskor vycistili a zregenerovali (to trva cca 3 tyzdne), takze nemozem ani ovocie a vela druhov zeleniny... .
takze odporucam test na intoleranciu potravin z krvi a drzim palce, nech je vam cim skor lepsie!