"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 19. února 2017 14:15
Reakce na barbucha:

nojo, jenže z těch vyšetření se nic neudělalo!

ohledně mononukleózy, třeba, jestlipak někdo dělal aspoň blbý jaterní testy, ha?

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 19. února 2017 14:21
Reakce na Candance:

Zaměřila bych se opravdu na to, jak píše Potrefenáhusa , dál prodělaná neléčená monomukleosa, i ta deprese, dál ndokrinologie není jen o štítný žláze, může bejt Addisonův sy třeba a tak..a taky chronický únavový syndrom (fakt dg, ne nálepka pro lenocha) anebo vyhoření? To je taky problém..těžko říct, nedělám diagnosy přes net, jen se zamýšlím, možností je mnoho a když Vám/Ti to tak znepříjemňuje život, mělo by se pátrat..

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 19. února 2017 14:31
Reakce na barbucha:

Ale tak to mě jen napadlo, netvrdím že je to jistý. Ale ty příznaky plus žádný prokazatelný výsledky vyšetření... už jsme to myslím i tady probíraly, a jak píše slniecko  - fyzický obtíže se můžou projevit i u čistě psychický záležitosti. To není jen lenost nebo neschopnost doktorů, to "nálepkování". Ale spousta lidí taky tuhle diagnózu odmítá, i to je problém deprese.

Ale mluvím obecně samozřejmě!

já to s tou nálepkou myslela ještě trochu jinak - když to vezmu na příkladu těch gastroenterologů: pokud je cca 80% pravděpodobnost když tam přijde člověk s určitými příznaky, že to budou vředy, hledají - a obvykle taky najdou - vředy. bohužel těch zbylých 20 % pacientů, kteří mají něco jinýho, má prostě smůlu. no ale pochopitelně nakonec taky musí dostat svou diagnózu - když takhle neúspěšně navštíví pár doktorů, dřív nebo pozděj se na tu psychinu dostanou a voila! taky kdo by neměl deprese, když je mu už pár let zle a nikdo neví proč a už mu to ani vlastní rodina nevěří.

trochu přeháním, ale takhle to prostě funguje. pak se toho chytnou šarlatáni kteří na tom "odpadu" vydělávají, to je další chuťovka.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. února 2017 15:30
Reakce na Candance:

Já bych tedy tu depresi nepodceňovala!  Protože přesně tak dcera vypadala, než se začala léčit. Totální únava, nevykonost jak fyzická tak psychická. Ve škole se z jednickarky stala pomalu Troj až ctyrkarka, protože prostě nebyla schopna se pro únavu učit a pamatovat si. Z toho samozřejmě pramenily výčitky,že je neschopná. A byl z toho pěkně bludný kruh.  Pak následovalo kolečko hledání psychologa a psychiatra, což jsou zrovna osoby, které opravdu musí člověku sednout. Po nasazení antidepresiv výrazné zlepšení. Ale velmi snadno unavitelna je stále. Lehká antidepresiva ti může pro začátek napsat i obvoďák a zkusila bych je. Poznáš, zda ti bude líp a zkus najít dobrého psychiatra.  Na těžší endogenní depresi jen psycholog nepomůže.  Držím palce, ať se to zlepší.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. února 2017 16:02

Mohl by mně někdo poradit nějaký jednoduchý program na převedení CD na MP3?  Jednoduchý!!!! Děkuji

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. února 2017 16:10
Reakce na Berta:

Máš Windows Media Player? V tom to jde, je to snadné a rychlé.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. února 2017 16:22
Reakce na žluťásek:

Podívam se, až budu u PC . Teď jsem na tabletu. Myslela jsem, že si na to budu muset něco stáhnout. Děkuji

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 19. února 2017 16:35
Reakce na Candance:

Něco podobného jsem zažila taky. Hrozná únava fyzická i psychická, migrény atd. Nemá cenu vše vypisovat. Po návštěvě praktické lékařky jsem si připadala jako blázen křížený s hypochondrem. Potěšila mě tenkrát tchýně, prý že stárnu a lepší to nebude ( bylo mi 35 ). Pomohla mi nakonec v podstatě náhodou moje alergoložka, která se zabývá i imunologii. Nechala mi udělat řadu testů a problém byl s imunitou po prodělané borelioze. Léčba trvala docela dlouho, ale poměrně brzy jsem se cítila výrazně líp. Pak jsem ještě pár let každý rok měla nějakou asi měsíční kůru. Nevzdávejte hledání příčiny.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. února 2017 16:42
Reakce na Berta:

Já teď sedím u notebooku s Linuxem, kde WMP není, ale fakt je to super jednoduché. Když si vybrané CD otevřeš v tom přehrávači, tak se ti zobrazí názvy stop (písniček, kapitol audioknihy...) a jen si zaškrtneš ty, které chceš formátovat (příp. všechny) a pak v té horní liště přehrávače zvolíš, do jakého formátu to chceš převést. Je to tam schované někde pod kopírováním. Zkopírují se ti v novém formátu do PC (nějaké knihovny toho přehrávače WMP) a pak je případně můžeš vypálit na jiné CD. Pokud nemáš nainstaovanou žádnou vypalovačku, tak to jde zase přímo v tom WMP.

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. února 2017 16:48
Reakce na žluťásek:

Vypálit to nepotrebuji, chci si převést některá stará CD do mobilu. Vypadá to jednoduše, snad to zvládnu

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. února 2017 17:01
Reakce na Berta:

Určitě jo, je to snadné. Tady jsem ti to našla i s obrázkama :) http://www.mujplan.cz/postupy/pocitace/prevod-pisnicek-z-cd-do-mp3-pomoci-windows-media-player/

(Ne, fakt se nenudím )

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 19. února 2017 17:31
Reakce na žluťásek:

O to více děkuji 

Offline Ronna
1088 příspěvků moje polička 19. února 2017 17:32
Reakce na Candance:

Nejsi chudokrevná? Mám pocit, že přesně tak popisovala svůj stav moje sestřenice. Byla psychicky a fyzicky vyčerpaná. Zjistili, že je chudokrevná. Chodí na odběry a vždycky, když se toho v práci navalí, krev se jí zhorší. Takže nasadili železo a vitamíny.

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 19. února 2017 20:22
Reakce na žluťásek:

Určitě jo, je to snadné. Tady jsem ti to našla i s obrázkama :) http://www.mujplan.cz/postupy/pocitace/prevod-pisnicek-z-cd-do-mp3-pomoci-windows-media-player/

(Ne, fakt se nenudím )

Už máte sbalenou TU tašku? 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. února 2017 20:36
Reakce na Jehelníček:

Ne Mám to v plánu na zítra, přeci jen týden dopředu už by to asi chtělo

Ale máme asi jméno!

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. února 2017 20:42
Reakce na žluťásek:

Gratuluju :) my jméno - teda kdysi dávno, aby nedošlo k mýlce - vymýšleli cestou v sanitě do porodnice. Naštěstí se pak narodil kluk, pro kterého jsme jméno vymyšlené měli. Podotýkám, že to bylo v době předsonoové :)

Offline Jehelníček
753 příspěvků moje polička 19. února 2017 20:58
Reakce na žluťásek:

Tak to jste mě dostala! 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 19. února 2017 21:06
Reakce na Torrah:

Průběh byl zhruba následující:

- Co budeme dělat odpoledne? Zahrajeme si Carcassonne?
- Nevim, to asi ne.
- Taky bysme měli už vybrat to jméno.
- Hm... Třeba X?
- Tak jo, to je fajn. ......... Musíme vybrat i holčičí
- .... Y?
- Jo, to se mi líbí.

Scénka se odehrála v kuchyni u linky při krájení brambor k obědu

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 19. února 2017 21:13
Reakce na žluťásek:

No vida, a pak že to nejde :)

Offline Mulen
5033 příspěvků moje polička 19. února 2017 21:34

Takový blbý dotaz, nesmějte se Proč zvedají lyžaři po dojezdu závodu lyži? Řekla bych kvůli reklamě, ale dost často tam žádnou nemají. 

Vrtá mi to hlavou už dlouho