"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:57

Militantnost Čecháčků co zbytečně zamořujou města tím, že jezdí ve svých kraksnách do centra, z 90% jedou autem navíc sami, bych řešila posláním na převýchovu do Itálie, tam kombinace aut, kol a Vesp funguje mimořádně.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 11. června 2019 12:11

Mutziputzi tam si to asi každej vyzkoušel, jaký to je, motat se na vespě v provozu

mně štve, že je Praha tak kopcovatá, já bych jinak do práce jezdila, ale překonání asi největší pražský terénní vlny na 3 km mě fakt vždycky kapku odrazovalo

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 11. června 2019 12:11

Mutziputzi no, absolutně nechápu, jaktoze se tam na přechodech pro chodce nevalej hromady mrtvol, ale nevalej, tak nějak to funguje. Ale přecházet ulici jsem se učila 2 dny :-) 

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 11. června 2019 12:15

moora musíš prostě jít

20970 příspěvků moje polička 11. června 2019 12:17

BTW teda jestli někdo zaslouží odeslat na MHD, nejsou to cyklisti, ale právě řidiči aut ve kterých dřepí v kolonách sami, je to trapný, neekologický a vůbec takový buranský, doufam, že Praha toho bude každym rokem víc a víc ušetřená

Offline Wanda von Dunajew
1145 příspěvků moje polička 11. června 2019 13:25

Mutziputzi mňa v tomto "bavila" kolegyňa v bývalej práci, ktorá sa musela tvrdohlavo voziť do práce autom, aj keď to mala 3 zastávky MHD... a každé ráno samozrejme tirády o parkovaní, vždy všetci museli vedieť, ako 10 minút krúžila okolo a kde to nakoniec nechala

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 11. června 2019 13:27

Mutziputzi a já budu jezdit do práce na koni s vozíkem nebo zapřáhnu pupka.

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 11. června 2019 13:50

viktorka_od splavu Ne, MHD není praktičtější :-) Tak ale když teda jedu z toho předsunutýho pruhu, tak holt maj některý auta smůlu no. Nebýt těch blbejch oddělováků od tramvaje, mohli by mě v klidu předjet i na nábřeží. Ale jak říkám, důležitý je - a to platí pro všechny, řidiče, cyklisty i chodce - bejt předvídatelnej, ukazovat směr, koukat se okolo sebe a rychle reagovat. A pokud nejsem jako cyklista trochu vyježděnej (ad rozklepané rozjezdy, vrávorání u obrubníků, strach z kolejí a kanálů, přejezdy z pruhu do pruhu), pak nemám na silnici ve městě co dělat.

Potrefenáhusa Dík náčelníku, že ses mě zastal. 

Mutziputzi Dělaj to hlavně ženský, protože chlapi na kole se s tím neserou a vlítnou do křižovatky klidně na červenou. To vidím každej den a taky si sakra pamatuju jak jezdí ex a jeho kamarádi. Takže s tou nadřazeností bych to takhle neviděla :-) Prostě je lepší a daleko bezpečnější vyjíždět před auty, než se lepit na bok auta jehož řidič tě nevidí. Denně se na těch blocích potkávám hlavně s chlapama (jich jezdí víc).

Offline Piňata
65 příspěvků moje polička 11. června 2019 15:12

Pár dní budem v Mariánskych Lázních, vedeli by ste poradiť kam na dobré jedlo a raňajky? Ďakujem. 

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 11. června 2019 16:04

Mutziputzi mmnt. trapny a buransky. psalas jak pravidelne parkujes kdesi na zakazu v (sirsim?) centru Phy, to znamena, zes tam nejdriv dovezla materskou skolku?

20970 příspěvků moje polička 11. června 2019 16:08

Pavlena nepsala jsem pravidelne a ani kde a ani ze jedu sama, toz nevim

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 11. června 2019 16:11

Mutziputzi psalas, ze tak pravidelne, az i mestske prestalo bavit ti tam lipat listecky..

20970 příspěvků moje polička 11. června 2019 16:40

Pavlena vsadila bych se ze jsem to psala jinak, jelikoz uz leta striktne autem do prace nejezdim

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 12. června 2019 12:34

Zeptám se nejdříve tady a pak se odeberu do jiného vlákna: Chci nový šicí stroj, kvalitní, do 25 000. Šití spíše běžné, určitě overlock, dírky, pružné šití. Co byste mi poradili? Koukala jsem i na elektronické, mají oproti mechanickým nějakou výraznou výhodu?

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 12. června 2019 12:58

andulka01 overlock je spesl stroj

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 12. června 2019 13:00

andulka01 teda von ten “vzor” umí asi kazdej stroj dneska, ale pravej overlock ty nitě skládá jinak

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 12. června 2019 13:14

Potrefenáhusa Aha, děkuji

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 12. června 2019 13:28

andulka01 jinak neporadím, já mám stroj už několik let, Janome, stál tenkrát asi 8 tisíc a pro moje potřeby je naprosto vyhovující 

a možná lepší bude dotaz v tom šicím vlákně

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 12. června 2019 13:36

Potrefenáhusa

1/ ať si cyklista dojede klidně dopředu, pokud je vedle auta místo, ale ať se zoufale necpe tak, že mi málem vezme o zrcátko.

2/ počítám s tím, že mám před autem pomalejší objekt, ale byla bych ráda, kdyby se nekymácel uprostřed a pokud možno uhnul ke kraji. Pokud možno, někde to moc nejde, to zas vím jako cyklista.

Offline Sweet Potato
39673 příspěvků moje polička 12. června 2019 13:53

Sandály DrMartens - jak sedí velikosti? Když má někdo klasické vysoké 37, sandály objednat taky tak? A moc-li žerou nohy? (A ne, nebudou pro mne)