"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 10. června 2019 14:21

nolita no ja prave normalne s taxi nejezdim, nepotrebuju to. Tak vubec nevim :)

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 10. června 2019 14:24

Lamicka aha, ja myslela, ze ti jde o tu noc... ja jezdim s liftago, ale myslim, ze jsem nepotrebovala si je nikdy objednat predem, ale predpokladam, ze to jde... ale funguji pres appku, takze nevim, zda to nebude pro tebe podobne jako ten uber....

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 10. června 2019 14:26

nolita to asi prave jo

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 10. června 2019 14:39

Lamicka Pro běžné cesty používám Zónové taxi. Ale na letiště jsem s nimi ještě nejela

Offline Lamicka
14134 příspěvků moje polička 10. června 2019 14:49

Pinot Noir zkusim, diky

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 10. června 2019 16:13

Tak a teď potřebuju radu na situaci vpravdě blbou. Moje desetileté, až doteď naprosto vzorné dítko zřejmě pod vlivem spolužáků, šlo (naštěstí) nikoli za školu, ale za kroužek. Potřebuji dát najevo, že vím a nejlépe toho nevypěnit, což se mi ale snadno povede. Napadá vás vtipná replika, či téma rozhovoru, kterej musí nutně následovat...?

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 10. června 2019 16:19

Pavlena a ono ví, že víš? 

Offline Garfie
28016 příspěvků moje polička 10. června 2019 16:55

Pavlena Já bych to asi nechala plavat (pokud neví, že to víš), nebo jen lehce naznačila, aby se utápěla v nejistotě, to by asi na moji (stejně starou) dceru zapůsobilo nejvíc

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 10. června 2019 17:06

Dadoo nevi..

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 10. června 2019 17:21

Pavlena ja bych s ni promluvila, ale nedelala bych z toho vedu. kazdemu se nekdy nechce, ale spravne holky vytrvaji ma nejaky duvod proc do krouzku chodi a to bycb zduraznila

Garfie teda!

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 10. června 2019 17:38

Pavlena já bych si s ní popovídali, co dělali na kroužku minule, jaké to tam bylo a dala jí šanci přiznat se, že tam nebyla. Naznačit, že člověk chybu udělat může, ale pak se k ní musí taky postavit a přiznat ji.

Kdyby to takhle klaplo, nedělala bych z toho dal vědu, ale určitě bych to nenechala plavat. 

Cílem by bylo, aby se mi nebála přiznat, když něco poděla, protože přijdou i horší nápady, než jen zatáhnout odpolední kroužek.

Online slniecko admin
19371 příspěvků moje polička 10. června 2019 19:52

Pavlena áno, povedala by som jej v kľude, že vieš a popýtala sa, čo sa stalo a ako to vzniklo. Ale fakt, vedu by som z toho nerobila.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 11. června 2019 10:54

jak se tady tuhle řešili ty cyklisti předjíždějící kolonu, tak o tom od tý doby přemejšlim - podotýkám, že řídím strašně a výjimečně a na kole se do provozu fakt bojim, takže pokud nemusim, po silnici nejezdim....ale to byste fakt chtěli, aby se cyklista zařazoval ZA auta, inhaloval vejfuky a posouval se ve frontě podle toho, jak by dojel, takže jedny světla by projížděl třeba na třikrát? a vždycky bude někomu překážet v rozjezdu, ne? Většinou bude mít někoho za sebou...

navrch mi přijde, že cyklista je regulerní účastník provozu, má na to stejný právo jak ten v tom autě

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:01

Potrefenáhusa a tak nám empatickým sangvinikům je samozřejmě jasný, že cyklista má právo se prokličkovat na první místo u semaforu, byl by blbej kdyby to nedělal, může pak i trochu překážet, stane se, nikoho to neohrozí ani výrazně nezdrží, ale, a to je zajímavý - dělaj to hlavně ženský, asi reziduum emancipačního hnutí, neni nad to se prezentovat jako nadřazená racionálnější lepší skupina obyvatelstva

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:04

Potrefenáhusa

mě to taky napadlo a můj závěr je stejný jako ten tvůj...

Offline zelene.oko
649 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:17

Potrefenáhusa Podle zákona je dokonce cyklista povinen používat předsunuté stání (je-li v křižovatce), což znamená, že musí kolonu předjet, samozřejmě s použitím zdravého rozumu. Je bezpečnější, když je cyklista vpředu na očích, než když vrávorá po boku rozjíždějících aut.

Já jsem ale na kole už byla svědkem tolika situací, kdy by bylo dobré cyklistům nalískat, že se řidičům vůbec nedivím, že jsou třeba někdy trochu protivnější.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:20

zelene.oko no to já taky, vono dost cyklistů nemá vůbec řidičák, třeba jedna moje hodně dobrá kamarádka, se kterou na ty kola občas jezdíme, ta fakt nezná vůbec dopravní předpisy, značky, přednosti, jednosměrky a fakt nemá vůbec strach ze smrti. navrch ani nemaj auto doma, takže nejezdí ani jako spolujezdec, aby věděla, jak sebevražedně ten cyklista mezi plechama vypadá

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:33

zelene.oko ja souhlasim i jsem psala ze ten predsunuty pruh tam je aby se cyklista dostal bezpecne skrz tu krizovatku. ale dal uz neni rozumny ta auta blokovat.. bohuzel potkavam stale ty same strelce kteri jsou si toho dobre vedomi. osobne se taky v provozu bojim, kdyz neni zbyti tak vedu po chodniku. ale spis do mesta vubec nejedu, mhd je stokrat praktictejsi pokud uz ma nekdo neco proti autumPotrefenáhusa pravo na co? jako jasne, muzu si trvat na x svych pravech a ostatni tez.. a nikdy se nedomluvime. peklo

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:36

viktorka_od splavu tak já nemluvím o nějakých naschválech, ty jsem ze strany cyklisty fakt nikdy nezažila, má právo jet po silnici a nebejt ohroženej autama, co si myslej, že jim cyklisti akorát  překážej, to máš jak s tou cyklostezkou dohromady se stezkou pro chodce, trochu ohleduplnosti i pro ostatní (slabší) účastníky

Offline zelene.oko
649 příspěvků moje polička 11. června 2019 11:49

viktorka_od splavu Nemyslím si, že by mhd byla stokrát praktičtější (viz vedlejší vlákno o smraďoších). Když mám právo být účastníkem provozu, tak proč bych neměla jezdit? Navíc někdy vystrašení cyklisti způsobí víc zmatku, než kdyby jeli sebevědomě dle pravidel. Jasně, že jsem jako cyklista zranitelnější než auto, ale neznamená to, že nemám raději vyjíždět.