"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline bosibori
příspěvků moje polička 12. června 2019 14:57

Jezdím do práce na kole, v Brně. Po místních výtkách, že cyklisté řidiče zdržují, jsem se na to soustředila, jak moc teda zdržuju. Maximálně pár vteřin. V Brně není nikde tak dlouhá ulice, že by za mnou auto mohlo jet minutu, aniž by se naše trasy rozdělily, nebo aniž by mě předjelo. 

A mimochodem si teda říkám, že jestli řidiče někdo zdržuje, jsou to především kolon
y aut s dalšími řidiči. Chodců a cyklistů se vejde spousta.

Jo, a souhlasím s tím, že dojíždět autem, kd
yž existuje alternativa, je svým způsobem bezohlednost. K lidem i životnímu prostředí. Jde o hluk, prašnost, ucpané ulice, chodníky obestavěné auty, MHD, která čeká v kolonách... 

Offline viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 12. června 2019 15:19

bosibori ja ale nepsala ze by mi vadilo to zdrzovani, ale nebezpecne situace, ktere vznikaji kdyz cykliste blokuji auta, vcetne vozu mhd. pokud se ti to nestava tak super

Offline Friga
2005 příspěvků moje polička 12. června 2019 16:41

andulka01 Elektronicke sici stroje maji tissi chod, automaticky nastavuji napeti spodni nite, casto (zalezi na modelu) maji ruzne vychytavky jako automaticky odstrih nite, zapositi na miste, moznost nastaveni pozice jehly pri dositi (jestli zustane zapichla v latce nebo naopak), ruzne tvary knoflikovych direk, moznost nastaveni rychlosti siti, pojistku, ze nezacne sit s patkou nahore atd. 

Dobre je se zamerit na kvalitni osvetleni a moznost servisu. Pak jsou veci, ktere zalezi spis na zvyku/pocitu. Ma stroj mit volne rameno nebo ne. Jsou stroje s hornim podavanim latky, Juki maji zase podavani podobne prumyslovym strojum. Ze znacek bych koukala po Juki, Janome, Bernina (Bernette), ale neber to nijak omezujicne :) Vynechala bych jen Singer, pry to jsou dneska sunty a skoro se neda sehnat servis. 

Offline andulka01
12686 příspěvků moje polička 12. června 2019 17:10

Friga Moc děkuji a přemístím se do šicího vlákna (teda až to trochu nastuduju)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 12. června 2019 18:23

Prosím, má tu někdo praktickou zkušenost s vyúčtováním zahraničních služebních cest?

Hodně se nám nezdá výsledek Potřebovala bych pár informací.

Offline continuity
41789 příspěvků moje polička 12. června 2019 18:27

Dadoo co potrebujes? Klidne sz. Ale jsem jenom uzivatel :) mozna jeste pinot.

Offline Pinot Noir
29389 příspěvků moje polička 12. června 2019 18:41

Dadoo Přiznám se, že cesťáky mě v praxi dost míjí (naštěstí ), nikdy jsem se tomu nějak detailněji nevěnovala. Ale můžu zkusit, klidně napiš zprávu.

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 12. června 2019 19:15

Pinot Noir continuity Děkuju oběma, pošlu sz.

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 12. června 2019 20:14

bosibori tudleva ve spicce jela slecna hipsterka na kole bez prevodu, tj. rychlosti temer chuze prostredkem pruhu na Kolisti. A pekne celou trasu, od Cejlu az po Veveri. Jako proc probuh, zvlast timto tempem nejela aspon kus cesty parkem treba..? Nebo po Rooseveltovy, ta je siroka a bez provozu...

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 12. června 2019 21:42

Uz maji na trzich nebo v ochodech ceske tresne? S nemocnyma detma se ted dostanu jen do nedalekeho penny nebo sidlistni samosky, kde nemaji. Abych jela trochu na  jistotu.Bydlim v Hradci Kralove. Dekuji.

Offline Maureen
příspěvků moje polička 13. června 2019 08:31

JankaM a co tržnice u malého Tesca?

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 13. června 2019 08:54

Maureen

Uz jste je tam videla? Musim si zorganizovat hlidani a vyrazim. Dekuju.

Offline Poéma
765 příspěvků moje polička 13. června 2019 09:03

JankaM Myslím si, že tam by je už mít mohli, soudím tak podle stromu za naším domem, který je obsypán zralými třešněmi nebo podle našich mladých, kteří byli včera na své zahradě v Opatovicích třešně trhat.

Offline bosibori
příspěvků moje polička 13. června 2019 09:04
Reakce na Pavlena:

bosibori tudleva ve spicce jela slecna hipsterka na kole bez prevodu, tj. rychlosti temer chuze prostredkem pruhu na Kolisti. A pekne celou trasu, od Cejlu az po Veveri. Jako proc probuh, zvlast timto tempem nejela aspon kus cesty parkem treba..? Nebo po Rooseveltovy, ta je siroka a bez provozu...

​Netvrdím, že všichni cyklisté mají svou trasu v paži. To se ovšem s jistotou nedá říct o žádné skupině účastníků silničního provozu. 
C
yklista ale aspoň nepřispívá k tomu, že je na tom vzduch v Brně takhle https://www.e15.cz/magazin/vzduch-v-brne-836864

http://www.vitejtenazemi.cz/cenia/index.php?p=kvalita_ovzdusi_na_uzemi_cr&site=doprava

Offline Pavlena
6891 příspěvků moje polička 13. června 2019 09:36

bosibori no ja si tak trochu myslim, ze tato cyklistka vytvorenim kilometrove dopravni zacpy ten vzduch ani moc nevylepsila...

Offline whiskas
20616 příspěvků moje polička 13. června 2019 09:40

Kam prosím v Praze (v centru a přilehlém okolí) na skvělou pedikúru a nejlépe bez objednání, respektive max.den po objednání? 

Offline JankaM
3004 příspěvků moje polička 13. června 2019 10:02

Poéma dekuju

Offline Ledifia
71 příspěvků moje polička 13. června 2019 10:59

Jak je to prosím s vracením do Zalanda? To se nikde nespecifikuje, které položky z objednávky vracím? A když vracím ze dvou objednávek, tak stačí jen jeden adresní štítek z jakékoli objednávky?

Offline bosibori
příspěvků moje polička 13. června 2019 11:13
Reakce na Pavlena:

bosibori no ja si tak trochu myslim, ze tato cyklistka vytvorenim kilometrove dopravni zacpy ten vzduch ani moc nevylepsila...

​nejsme ve sporu 

Offline Maureen
příspěvků moje polička 13. června 2019 12:14

JankaM viděla