"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 01:38

Ja si vzdycky vymyslim nejakou novou vuni, ted se mi ten Halfeti moc libi, a pak pouziju Guerlain L'Instant a vsichni omdlivaj jak krasne vonim, to jednoho povzbudi ke koupi novych vuni.... 

Online viktorka_od splavu
48922 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 05:39

Krehutka dekuji za tlumoceni

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 09:09

viktorka_od splavu kdykoliv

(jsem v noci nejak nemohla zabrat, tak mi to nedalo

48922 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 09:31

Krehutka ja zabrala ve vterine, ale rano...

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 10:23

Takže nejdřív - tohle někdo znáte?

A druhej, kdo ví jak voní Godiva mejdlo z Lush, je nějakej podobněj parfém? Jasmín by to měl bejt.

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 10:58

Mutziputzi podle mě ne, ty lush vůně jsou prostě specifický, dost originální a divný (a naprosto nevhodný k výběru naslepo, většinou je to love or hate)

já miluju twilight, už ho konečně začali dělat i ve spreji :-))

48922 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 11:03

Mutziputzi netusim jak voni lush, ale pokud touzis po divocejsim jasminu, az pujdes kolem Douglasu mrkni zda maji tester k Jasmin Rouge

20970 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 11:13

Potrefenáhusa Já jsem tim mejdlem nadšená, s vlasama mi to nedělá nic samozřejmě, resp. to samý co cokoli jinýho, ale voní to božsky, tak intenzivně až by se mi zatočila hlava, přesně jako když sedíš u jasmínovýho keře, to miluju, většině lidí to smrdí.

viktorka_od splavu Ford?

48922 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 11:14

Mutziputzi jasny, promin, ford.

20970 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 11:15

viktorka_od splavu zkusim, děkuju

Offline Potrefenáhusa
38276 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 11:17

Mutziputzi já godivu taky miluju, voní tím celá koupelna a sedí mi teda i na vlasy asi nejvíc z těch šampuků, ale já poznám u čehokoliv hned ten rozdíl, jestli to můžu mít nebo nemůžu

a mejdlo karma, to dělaj taky jako parfém, ale má to takovej mírně pánskej akcent a na mě je toho u toho parfému už moc

Offline mitford sister
1666 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 12:09

Mutziputzi serge lutens a la nuit - jasmín jako poleno

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 12:37

0zero7 ale instant voní fakt pěkně, chci si ho asi koupit, až mi dojde poem (která už mi moc nevoní, ale co s ní)!

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 12:55

Potrefenáhusa ja včera v Lushi nakupovala poprvé pro sebe, dosud jsem tam kupovala jen dárky, ale chtěla jsem ty malé vecicky vyzkoušet na dovolené. Z těch sprchových pevných olejů (?) mi čichem nesedl ani jeden. 

Godiva ale super, plus jsem ji hned ráno testovala a vlasy dobry! A “nahé odlicovadlo” a pletova voda, oboje krasne voní a funguje.

Mutziputzi Diptyque Do Son 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 14:36

Mutziputzi potvrzuji forda jasmin rouge i lutense a la nuit a pridavam budgetovou verzi, ktera neutrhne kapsu, k vyzkouseni https://www.anabis.com/cz/King-of-Jasmine.html

Je to olej (idealne do tepleho pocasi) a vune velmi podobna tomu lutensovi.

Jinak od dr. Jarta jsem mela nejaky vzorek kremu a odradilo me slozeni s 1001 polozkami (i kdyz v zasade nic skodliveho), nejak si rikam, ze tam nemuze byt potrebna koncentrace, aby to melo smysl, takze voda +glycerin a homeopaticke mnozstvi ruznych výtažků z pulky botanickeho atlasu. Konkretne tyhle vyrobky ale neznam. 

Peptidove serum pouzivam od Ordinary (Buffet + copper) a jsem velmi spokojena, nedrazdi a plet je hydratovana a takova lepsi, nevim jak to popsat. Ovsem zadny zazrak na pockani, chce to pouzivat delsi dobu. Ale nekde jsi myslim psala, ze se muzes mazat i kremem na boty a vyjde to nastejno (jestli si te s nekym nepletu), tak to bych potom vybirala spis podle obalu, ktery se ti bude hodit do koupelny. 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 17:43

Mutziputzi Ja na Jart koukala v Sephore a nekoupila, presne jak pise Krehutka, 

ma to prilis ingredienci a hlavne v tom je alkohol, to nechces jako. Ty peptidy, matrixyl a retinoid od Ordinary, si troufam rict, jsou lepsi nez tohle. 

Jasminovou vuni delal kdysi i Jacobs, Blush se to jmenovalo a byla naprosto boziiii (se myslim uz nevyrabi) 

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 17:48

Tulipe Potrefenáhusa ok, v poledni pauze jdu do Lush, co je nahe odlicovadlo? To asi potrebuju. A ocichat Godivu

Offline 0zero7
11579 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 17:51

Tulipe ah, uz ten naked balm vidim, ale asi je spis na mastnejsi plet, podle popisu

Jiná Realita me rikala rep Guerlain uz asi pred 2 lety, ze se prestane vyrabet, zatim ho maji. Vidis, musim taky koupit, v lete vecer voni moc hezky. 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 18:07
Reakce na Lamicka:

Kokoska rovnatka ma kvuli estetice nebo protoze mela nejake problemy? Ja mam totiz krive spodni zuby a nova zubarka se zeptala, zda bych je nechtela narovnat. Kvuli estetice se mi do toho nechce, ale hur se mi cisti a kdyz se mi nekde udela zubni kamen tak tam, prestoze to cistim jak zbesila. 

Takze pokladam dalsi otazku :) Nechala jste si nektera dat rovnatka po 35? Jste s vysledkem spokojene? 

​Chtěla jsem, mám křivé spodní zuby. Ale nikdy jsem na to nenašetřila... 

Offline VeronikK
363 příspěvků moje polička 08. srpna 2019 18:36
Reakce na Garfie:

Nevíte někdo, zda stavební úřad může v rámci změny územního plánu zrušit stavební pozemek v soukromém vlastnictví (stavba, která na pozemku stála je cca 10 let zbouraná)? 

​Územní plán nemění stavební úřad, navrhuje ho architekt a podněty ke změnám dává obec, můžou i občané. Je to dost složitý a zdlouhavý proces. Pokud u vás probíhá změna územního plánu, pohlídejte si termíny, kdy můžete jako občan dávat podněty k navrženým změnám územního plánu - i k jiným než vašemu pozemku (logicky třeba k celkovému zařazení oblasti, kde bydlíte, kde je škola apod.) a potom je ještě veřejné projednávání před schválením a tam můžete podat protest nebo stížnost - už jen na svůj pozemek. Obec má povinnost zveřejňovat termíny na úřední desce a jsou na všechno nějaké zákoné lhůty. Ale doporučuju pohlídat, protože pak už přes to nejede vlak.