999 Ty, 999, pozdravena buď! Děkuju tobě i @sweetpotato
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Hezký, ale jestli to mají recitovat holčičky, tak já bych se asi neudržela smíchy ![]()
Gellnerova :-)
barbucha Cyniku :-). Mně právě přijde, že zrovna tuhle pasáž můžou recitovat i malý holky. Jinak já Píseň o Viktorce miluju a vlastně i u Němcové mě z celé Babičky oslovuje jen příběh Viktorky :-).
No mně to pro malý děti přijde moc šroubovaný a na vážno...
barbucha Tal ještě může bejt ta láska - páska, nebo do roka dva kudrnáče :-)).
Ty mě napadli hned ![]()
barbucha tady to bude dobrý, nejedna slza kápne.
dzizisketa myslim, ze s tim loktem ma Aranel pravdu, mela jsem na to nabeh - nevedela jsem co to je teda, jen bolestivy loket na dotyk obcas nebo treba v rukavu s vyraznym svem - fyzioterapeut to diagnostikoval. Zmizi to samo (pokud to teda opravdu je tohle) jen nesmis loket nijak zatezovat, podepirat se v leze atd.
999 nevím, jak staré holčičky to budou recitovat, asi bych vynechala to oruží a ocel kutou, kdo ví, jestli by rozuměly, co říkají. Ale báseň je to krásná, kdysi jsem ji měla i někde zapsanou.
Teď budu za cynika já, ale jak se tu dívám po nějakých básničkách oslavujících dlouhý a šťastný společný život, lásku atd., vlezlo mi sem:
Když jsi už starý, chorý, k ničemu,
a tvá žena ti přinese čaj, ve kterém
je cukr a ne jed na krysy,
můžeš se domnívat,
že to, co jste spolu prožili,
byla nejspíš láska.
Což teda, uznávám, není nic na oslavu k dětské recitaci ![]()
Kokoska Já bych jim to spíš vysvětlila, než upravovala Seiferta :-).
999 To je krasna basen ![]()
Ja se uplne stydim. Seifert byl nejoblibenejsi basnik me babicky, a ja ho vlastne vubec neznam... Musim to napravit!
Kokoska Ale je to super, na moje rodiče po 52 letech manželství jako dělaný :-).
0zero7 Já jsem to teď měla ve velmi mírný formě na koleni, pomáhá taky chladit a počkat.
MP Marge Tak to si kromě Písně o Viktorce přečti Morový sloup. Nejenže za to dostal Nobelovu cenu, ale mě tam fascinuje ta pozdní mužská erotika :-).
999 To zni velmi zajimave ![]()
slniecko
Ještě se vracím k tomu ostraňování skvrn. Dneska jsem toho Ďáblíka koupila, ale není tam vůbec návod. Jak se to používá? Na suchý nebo mokrý textil? Pak ještě celé přeprat?
Ja sa ospravedlňujem za neodpoveď, bola som odcestovaná.
Mal by tam byť návod, býva pod zadnou nálepkou, keď ju za označený roh nadvihneš, tak sa ti rozbalí na návody v X jazykoch. Ja to dávam na navlhčenú škvrn, "pošmrdlám", nechám pôsobiť (to tá doba pôsobenia je rôzna u rôznych tých dianlikoch, je v návode), skúsim preprať, ak to nejde, tak znova. No a nakoniec šupnem do pračky.
Josef Kainar, ale nevím, jestli je to pro holčičky. (Já jsem s tím bodovala u maturity
)
Nevědomí (Veliké lásky a sny)
Pracují spolu,
hádají se spolu,
mají stejnou chůzi,
mají stejný smích,
jenom o té lásce,
co je mezi nimi
dodneška neví
ani jeden z nich.
Tak on ten cit,
co přetrvat má v čase,
nevzkvete nikdy
s prvním povzdechem.
On je tak tichý,
že až podobá se
čistému hříbku
v mlází pod mechem.
Jen ať neruší ho,
kdo jde kolem mlází.
A třeba o něm
tuze dobře ví.
Nerušte lásku,-
která s jitrem vchází.
Máme jí tolik,
tolik potřebí.
Tento text byl zkopírován ze serveru: http://www.cesky-jazyk.cz/citanka/josef-kainar/nevedomi-velike-lasky-a-sny.html#ixzz5vWSdIEFE
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje