VeronikK já ten dotaz pochopila tak, ze zmena uzemniho planu uz probehla a na jejim zaklade by pak melo dojit k premene pozemku ze stavebni parcely na neco jineho.
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
0zero7 k tem odlicovadlum - ja si pred letem uhnala nejakou neprijemnost na obliceji (myslim, ze jsem to prehnala s 5% retinoidem) a v dusledku podrazdeni najela na tvrdy minimalisticky rezim. predtim jsem cistila aspon dvoufazove, micelarka a gel, olej nebo pena, ted jedu jen micelarku a vodu (kdyz mam make-up) nebo jen oplachnu vodou, coz jsem si vzdycky myslela, ze za to prijdu do kosmetickeho pekla. a jako zadna zmena oproti drivejsimu stavu (podrazdeni teda uz davno zmizelo). kdybych obcas nepouzila foundation, tak uz mi fakt staci jen ta voda +copper buffet+ nejaky olej
i ta rasenka se sundava vodou (konecne jsem se s tou clinique szila, ted v lete super drzi a nerozmazava se). jeste ze ten prumysl nestoji na mne ![]()
Krehutkamicelarku nepouzivam uz roky, desnej boom to ma porad, ale je to fakt jen lepsi jarova voda. POkud to sneses tak v poho, me trochu vadi potencionalni nasledky z dlouhodobyho pouzivani.
Jinak mi taky staci v podstate skoro nic, vycistit (ten mam olejovej cistic Lancome a je to za dlouhou dobu jedinej Lancome vyrobek co je fajn), Cethaphil a Fresh - pouzivam na stridacku. Pletova voda (Clarins nebo Avene) plus jedno serum a olej, obcas na to krem jeste. Kdyz jdu cvicit rano dam jen olej a Chanel a cajk. I to uplne staci.
Oplachnes vodou asi rano ne? To neva vubec, ja na plet jednou za tyden nedavam vubec nic, pokud me plet tahne, protoze je sucha dam jen nejaky sprej a zamknu to olejem. Je to fajn a vypozorovala jsem, ze kdyz vydrzim po hot joze nenamazat nemusim dat vubec nic a plet je super.
0zero7 no ted uz prave i vecer, pokud nemam makeup. puvodne jsem jinak nemohla, tak si rikam, ze nejaky pupinek radsi snesu, ale ono se nic nestalo, dokonce je plet mozna i mene sucha (ale tak davam serum a olej, tak tezko rict, jak by to bylo bez nej. prekvapena jsem z toho, ze jsem cekala nejake nasledky "necisteni" a ono nic.
Krehutka jestli to nebude tim, ze lepsi voda nez micelarka ha! jinak samo super vysledek!
VeronikK Děkuji moc za odpověď, už to studuju a mého pozemku se zatím žádné změny netýkají. Jsem ale trochu nervozní, protože je to dost lukrativní pozemek poblíž centra a už jsem kvůli němu zažila různé tlaky ze strany města i developerů, kteří byli značně arogantní. Teď se tam stavební úřad chce přijít podívat, v jakém je pozemek stavu a co na něm stojí, takže předpokládám, že by s ním zase někdo rád naložil podle svého. :-)
Krehutka Nene, změna ještě neproběhla, jen se právě bojím, že se to může stát. Je to v zastavěné části, takže na první pohled málo pravděpodobné, ale jak říkám, kolem už se děly různé nepravděpodobné věci, právě díky zájmu o můj pozemek jsem například zjistila, že na sousední zahradě (kterou měl soused pronajatou od města na dvacet let s příslibem následného odkupu) už je naplánovaná bytová výstavba, včetně firmy, která tam bude stavět...zabránit tomu byla akce asi na tři roky.
Garfie tak opravdu ještě jednou doporučuju hlídat si jednotlivé fáze tvorby nového územního plánu. V některých fázích se občané mohou vyjadřovat k různým pozemnkům, v dalších už jen ke svému. Také se to dá po schválení nevhodného úp řešit žalobou, ale to je nejspíš dost zdlouhavé. Určitě ta veřejná projednání musí obec zveřejnit, hlídejte si tedy úřední desku. Nebo se domluvte s některým zastupitelem a poraďte se, třeba se dozvíte o záměrech obce apod...
Garfie a ještě mě napadlo - může se stát, že se nezmění způsob využití konkrétně vašeho pozemku, ale obecnější pravidla a podmínky např. pro stavební pozemky. Takže se bude moci stavět jen na pozemnku určité rozlohy, samozřejmě tam, kde stavby jsou se nebudou bourat, ale nové stavby třeba už nový úp na příliš malém pozemnku nepovolí. Takže to chce i pročíst právě i charakteristiky těchto pozemků pro vaši konkrétní čtvt třeba. A často je to fakt složité a skryté, ne třeba záměrně, ale je to prostě obsáhlý dokument, no... Určitě by vám pak konkrétní odpovědi měli dát na veřejném projednání, ale připravte se na něj. No držím palce, u nás v obci se dělá nový úp už asi 6 let a jsou to teda boje...
VeronikK Děkuju moc, zkusím si to pohlídat. Ono je to velké město, žádná malá obec, takže o to složitější.
Garfie Taky bojuju se změnou ÚP a je to na dlouhý lokte. A to jsem "z oboru".
Já ten dotaz pochopila tak, že se obáváte, že by vám někdo mohl změnit "stavební parcelu na nestavební". Z té popisované situace se mi spíš zdá, že obec/developer by měli zájem na tom pozemku stavět. Tam by změnou na nestavební parcelu nic nezískali, leda by to potom zase změnili zpět, ale to už se bavíme o strašně dlouhém procesu, dalece přesahujícím funkční období radnice = nezajímavé
Jako hlavní je ujasnit si, co s tím pozemkem chcete dělat vy. Hlídat si změny územního plánu je pak samozřejmě základ, plus případně regulační plán nebo jiné stavební předpisy, územní studie, záměry v okolí ... Jako je to složitý, ale zas tam třeba (asi) nemáte CHKO a Lesy ČR, s tím si člověk taky užije ![]()
MP Meri Platí obě varianty :-) Developer chtěl pozemek (+ okolní) odkoupit a stavět, je to už ale cca deset let. Ostatní pozemky patřily městu, které je pronajímalo jako zahrady soukromníkům, můj byl jediný v soukromém vlastnictví, ale pro přístup k ostatním klíčový. Developerovi jsem ho ale doslova koupila před nosem, začal se o něj zajímat ve stejnou chvíli. Sám tam vlastní nemovitost a ten můj pozmek je prakticky zahrada (se stavebním pozemkem) za jeho bytovým domem.
On má na městě dobré kontakty a mám trochu strach, že ten můj pozemek ho pořád zajímá, ať už pro stavbu, nebo i jako zahrada pro jeho nemovitost a jeho zájem je logicky koupit co nejlevněji (první a poslední nabídku mi učinil slovy "nebojte, nebudete tratná, dám vám přesně tolik, za co jste to koupila"). Hodnota toho pozemku se za těch deset let ztrojnásobila, takže můj záměr je časem ho prodat a žít z utržených peněz v důchodu :-) Původně jsem tam chtěla stavět, ale na to už asi nedojde-i kvůli tomu nepříjemnému sousedovi developerovi. Pochopitelně, pokud nepůjde o stavební pozemek, jeho cena dost klesne.
Garfie aha, tak jsem to pochopila blbe. Ale neboj, jestli to pujde tak hladce jako u nas v Brne, tak ona si s tim tva vnoucata uz nejak poradi ![]()
Krehutka
To je pravda, dědictví to bude pořád pěkné....
Garfie Jsem teda krátce taky "z oboru", ale koukám že o tom vim ho*no
, jenom si teda myslim, že nehrozí změna kategorie pozemku, ale spíš stavební uzávěra, tipovala bych že pro atraktivitu zmíněného developera co postavil v sousedství je právě ta zajímavá, předpokládám že kupujícím bude rád vyprávět, že vedle už nikdo nic nepostaví. Asi jediná rada je to fakt hlídat a osobně řešit, jinak může bejt člověk záhy překvapen co lze o nás bez nás.
Mutziputzi No budu muset, ale nadšená z toho nejsem :-/ Soused, co řešil podobný problém na "svém" pozemku (měl ho pronajatý od města) chodil dva roky na každé zasedání zastupitelstva-a pokaždé jednání o jeho pozemku odročili. ![]()
Garfie Stavební uzávěra je opravdu spíš méně obvyklá. Spíš bych se bála různých naschválů okolo, jestli je to zároveň soused, tak to se umí taky dobře vymstít.
Jinak já na zastupitelstva ve svém rodném městě chodila pravidelně, nejdřív z pracovního zájmu, pak už soukromě. Teď už je to vzhledem ke vzdálenosti a časovejm možnostem nereálné, ale koukám aspoň on-line nebo pak ze záznamu na Youtube. Mě to teda nepředstíraně zajímá a i se to hodí pro takový ten přehled o veřejném prostoru - co se děje, co se chystá, jako suma sumárum tam zazní spousta zajímavejch informací (schovanejch v hromadě politickejch keců samozřejmě). Tak třeba to má u vás radnice taky, dneska už je to celkem obvyklý, ty záznamy. A přinejhorším se do dá hodně přetáčet ![]()
Ale je fakt, že na menším městě je to jednodušší, v Praze to nesleduju vůbec. Za prvé bych musela sledovat městskou část i magistrát a to už kapacitně nedám a navíc celkově mám problém pochytit, o čem je vlastně řeč ... neznám názvy ulic, náměstí, jména lidí mi nic neříkají a celkově mi chybí ten dlouhodobější kontext, no.
MP Meri jak méně obvyklá? Já myslela že je právě pravděpodobnější než změna ze stavebního na nestavební nebo až zemědělskou? Dyk půlka širšího centra Prahy je pod uzávěrou a je to to co způsobuje do značný míry nedostatek bytů...
Garfie to je právě dost opruz no, člověk to musí sledovat stále, my jsme teď měli od architekta návrh na věřejné projednání na 1.7. Už vidím, jak si všichni nadšeně ruší dovolené, aby si ohlídali, co jim nakonec navrhnul... No naštěstí pan architekt nespěchá, tak to nestíhal, další návrh termínu byl na 3.1. - to budou opět ještě prázdniny... Naštěstí alespoň v tomto panuje napříč zastupitelstvem celkem shoda, že je třeba vybrat termín, na který můžou lidi přijít...
Mutziputzi To je pravda, nevyjádřila jsem se uplně přesně - mimo metropolitní centra (Praha, Brno, Ostrava) se myslím stavební uzávěry používají fakt málo často.
EDIT
Aby to bylo úplně jasné, i ta změna na "nestavební" mi přijde málo pravděpodbná. To sledování územního plánu, popř. zastupitelstva, jsem myslela spíš z důvodu aby se odhalily spíš nějké širší záměry okolo - co se bude dít na sousedních pozemcích apod.
MP Meri tak u nás třeba se jedná o změnu stavebníhoi pozemku na nestavební v určitých oblastech, kde starý úp, tvořený před mnoha lety měl stavební pozemky, ale je tam normálně pole. Dnes to pole má u kolem ulici a dalo by se vesele stavět. Jenže obec má už potíže s infrastrukturou a nechce, aby se tolik stavělo, tak prostě raději to teď mění. Stavební uzávěra tu byla taky nedávno použita - záměr stavět cosi jednak v nevhodné lokalitě (záplavová oblast) a k nevůli okolních obyvatel, dali tedy na příslušnou oblast uzávěru -popisuju zjeednodušeně, nevím, jak to probíhalo přesně. Jsme menší město - cca 3,5 tis. obyvatel.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje