"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 12. března 2017 11:34
Reakce na blackviolet:

Já mám Rimowu, Salsa, je na zip a v pohodě. 

Offline blackviolet
3473 příspěvků moje polička 12. března 2017 11:55
Reakce na Ounz:

Tak jasně, Rimowa by měla něco vydržet, ale Andry chtěla příčetné ceny. 

Ale globálně vzato, pro lidi, co hodně cestujou letadlem, skořepina s rámem vydrží podle mě nejvíc, navíc chrání i před mokrem. A do kvalitní značky se vyplatí investovat.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 12. března 2017 11:58
Reakce na blackviolet:

No, mně ta cena za Rimowu přijde příčetná, vzhledem k výdrži, ale chápu, že někdo chce investovat míň i za cenu rychlejší 'odúmrti', bylo by asi lepší napsat od-do cenu, než to 'příčetný', protože tenhle pojem si každej vyloží jinak.

Offline Dadoo
11695 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:26

Jak velké může být kabinové zavazadlo? Jak největší? Je to všude stejné, nebo se liší ?

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:34
Reakce na Dadoo:

Tady máš přehled různých aerolinek IATA

Offline Dadoo
11695 příspěvků moje polička 12. března 2017 19:48
Reakce na RoSa:

WOW! Díky! Bude se mi hodit.

Včera byla u nás dcera se ženichem, Angličanem, a dost dobrý. Fakt se nám líbi. Dobře jí, neupejpá se, je milý. Asi si ho necháme.  Dcera se za měsíc stěhuje..

Ptal se mě, jestli přijedu do Londýna, tak jsem rovnou řekla, že o prázdninách. Vidím to pár dní u nich a pár dní u druhé dcery. Tak budu potřebovat zavazadlo.

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 12. března 2017 23:20
Reakce na Dadoo:

A pozor, pokud budete mít kufřík, tak se do těch rozměrů počítají i kolečka! Ještě pořád se najdou lidi, kteří na tuhle neznalost dojedou.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 13. března 2017 08:25
Reakce na Dadoo:

kabinove zavazadlo je imho lepsi mekka taska, ktera se do kterychkoliv rozmeru vejde, da se bud nacpat nebo neco vytahnout a kdyby merili (jakoze se mi to nestalo ale kolegyni takhle vyprudiˇi poradne:-) tak ji tam proste nacpes:P k dceram nakonec neni potreba skoro nic vezt s sebou, to je pohoda. ovsem kdyz leti moje dcera sem, plati si jeste kufr vetsinou, pac ona by s moji kosmetikou a kabelkama nevystacila;-))

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 13. března 2017 11:00
Reakce na Dadoo:

"Fakt se nám líbi. Dobře jí..."

To je dobrý kritérium 

49376 příspěvků moje polička 13. března 2017 13:08
Reakce na barbucha:

taky mě to zaujalo:-) je fakt, že ke chlapovi kterej se rýpe v jídle bych neměla důvěru...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 13. března 2017 15:08

Souhlas, já jedím uásadně se středně velkým batohem, který se dá všemi těmi popruhy různé stáhout a vytvarovat, takže se do toho dá nacpat spousta věcí. Ale na služební cestu v kabátě a polobotkách to fakt není. 

49376 příspěvků moje polička 13. března 2017 15:10
Reakce na MP Meri:

u nas se na sluzebky moc nelita:-))

Offline Dadoo
11695 příspěvků moje polička 13. března 2017 18:59
Reakce na barbucha:

viktorka_od splavu 

No co co?? Jasně, že to je dobrý kritérium  Jak k jídlu, tak k dílu.

Exmanžela manželovy dcery bych u jídla zabila! Všechno rozvrtal, děsně mu to totiž chutnalo, a vrátil rozpatlaný, nedojedený talíř.  A to i když si nandaval sám kolik chtěl. To bylo něco pro mě.. Já která prostě MUSÍM dojíst vše, co je na talíři, kdybych měla puknout, protože jídlo se přece nevyhazuje, je to neslušné a je to plýtvání.

Anglán pěkně dlabe, přidává si, je na něm vidět, že mu chutná a jídla si váží, ptá se co jí, zajímá ho vaření. Dokonce chtěl při vaření i pomáhat, pořád se ptal, jestli něco nepotřebuji. Maso nemusí, ale ochutná. Prostě naprosto přirozený a pohodový. 

V sobotu jsem pekla skořicovo-ořechové rolky a on se zeptal, jestli může a pak mi je krad ještě horké z plechu. A studené pak jedl tak. Snědl jich hromadu. A tím kuchařku potěší nejvíc.  

A díky moc za rady na cestu, zvážím tu tašku.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. března 2017 19:11

Mám prosbu na všechny turistické nadšence z Prahy a okolí, především bych ráda poprosila místní znalkyni historie dzizisketa :

o víkendu jedu do prahy a chceme udělat jednodenní výlet do blízkého okolí. Ráda bych na nějaký hrad nebo zříceninu, dobře dostupný, aby tam nebyly davy (takže ne Karlštejn). Docela se mi líbí Jenčov nebo Týřov.

Start z Prahy, ideálně vlakem, půjdou s námi dvě děti do 6 let, takže potřebuji pěkný terén a ne moc velkou vzdálenost od vlaku (případně parkoviště). Děti jsou zvyklé výletovat, ale přece jen mají krátké nožičky a potřebujeme, aby vydržely celý den. Vlakem tak hodinu od Prahy maximálně.

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 13. března 2017 19:33
Reakce na Guinea Pig:

Nejsem dzizisketa, ale zkusím to. Týřov ani Jenčov nejsou na trati a od busu pro děti taky docela daleko. Já bych doporučila jet vlakem do Křivoklátu, vyšplhat do kopce (je to dost, ale mohli by to ujít) a pak po vrstvenici do Zbečna. Akorát KT je zavřený, ale to teď většina hradů. Ještě je pěkná procházka ze Žebráku na Žebrák (z města na zříceninu), akorát do Žebráku autobusem.

Offline Guinea Pig
519 příspěvků moje polička 13. března 2017 19:37
Reakce na brrr:

Děkuji za nápad, jdu kouknout na mapu.

Offline Dadoo
11695 příspěvků moje polička 13. března 2017 20:40
Reakce na Guinea Pig:

A co třeba Svatý Jan pod Skalou??

Busem ze Zličína do Bubovic, pak přes Solvayovy lomy a vyhlídku nad Janem dolů do vsi. A zase busem na Zličín.

Trasa není dlouhá, ale moc hezká. A vyhlídka dechberoucí. Vláček zatím nejezdí, až od května.

Kdyby vám to bylo krátké, dá se z Jana jít po rovině, podél řeky do Srbska na vlak a vrátit se na Smíchovské nádraží.

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 13. března 2017 21:25
Reakce na Dadoo:

Úplně ti rozumím - vrtaly v jídle bych hnala od stolu! Dobrej strávník kuchařku vždy potěší, i kdyby měl vyžrat všechny zásoby 

Co se tý tašky cestovní týká, ještě si to rozmysli. Je pravda, že se dá nacpat všude, ale pár kilo to stejně má a pak se pronese, když s tím musíš chodit po letišti a na dopravu, je to vopruz. Jezdila jsem taky s takovou tou víkendovou, ale není nad kufr na kolečkách.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 14. března 2017 09:57
Reakce na Guinea Pig:

Co starý dobrý Okoř? (Pak se ideálně zastavit V Polích na oběd, ale to je spíš bezdětná varianta :) )

Offline Berta
3487 příspěvků moje polička 14. března 2017 12:38
Reakce na Emerald:

A pozor, pokud budete mít kufřík, tak se do těch rozměrů počítají i kolečka! Ještě pořád se najdou lidi, kteří na tuhle neznalost dojedou.

A to ještě nikoho nenapadlo udělat kufr se zatahovacím podvozkem? Že by se ta kolecka dala sklopit nějak dovnitř.