"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:13

Potrefenáhusa To sa mi ešte nestalo, väčšina je suchá a má kôstky. Neviem či to u tých hrubošupých takisto záleží na odrode, doteraz som ale šťastie nemala.

Lamicka Je pravda, že prezreté klementínky nechutia celkom dobre. Ja mám rada kyslé mandarínky. 

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:23

Malenge no, že jde s tou pumpičkou rychle a lehce nafouknout a je malá a skladná. Ale nevím do jaký míry se ti ten tip bude hodit a jestli už ji třeba nemá :) 

Online viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:32
Reakce na Karja:

paktofonika Ano, mne z Rohliku kdyz jsem bydlela v Praze nekolikrat prislo spatne ovoce, oni to sice po stiznosti nejak financne nahradi, ale je to opruz.

​mě občas napadne že bych zas zkusila nějaký online nákup jídla, abych furt necajdala do obchodu, a jsem ráda že ten nápad vždycky zaplaším:-)

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:33

viktorka_od splavu Ovoce, zeleninu a maso je lepší kupovat osobně, ale jinak rohlik miluju 

49357 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:38

Potrefenáhusa nojo, ale já ovoce, zeleninu a maso kupuju 2-3x týdně, tak naco ještě další nákup

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:48

viktorka_od splavu Jsem zřejmě velmi nenáročná, kupuju na Rohlíku i zeleninu, ovoce a maso. Nikdy mi nepřivezli nic závadného nebo špatného. Spíš se mi stává, že něco v nákupu chybí, ale za to mi vždycky připíšou kredit a zatím to nikdy nebylo nic, co bych nutně hned potřebovala.

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:49

viktorka_od splavu

mne ty velký nákupy strasne obtezujou, takže to jsem kupovala na rohlíku, mouky, mléčný výrobky, trvanlivy veci a hlavně drogerii, vsechno, co bych nechtela tahat v ruce, kvůli zelenine a masu se nemusí do supermarketu

ted k nám rohlik nejezdi, tak mám utrum

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:54

Pinot Noir Mne ta zelenina přišla parkrat plesniva nebo natlucena, ale bez problemu to odecetli.spis mi tam ta zelenina přišla draha a v Praze jsem měla vecerku ve vedlejsim vchode, kde měli zeleninu slušnou 

ale já na rohlíku už teď delší dobu nenakupovala, bejvala sem spokojena (až na tu zeleninu s vyhradama)

a maso teda taky nebylo spatny, ze bych měla blbou zkušenost, ale měla jsem masnu taky před domem, takže na rohlíku jen lovecak z nase maso a sadlo z trms

49357 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:56

Potrefenáhusa mně zas vyhovuje koupit všecko naráz, naštěstí to tahat v ruce nemusím. nechodit tam osobně by bylo sice fajn, ale to že v nákupu není to, co jsem si objednala Pinot Noir mě vytočilo a od té doby jsem to nezopakovala.. přece když to chci koupit tak to potřebuju, i když ne zrovna v tu chvíli/ten den, bude to znamenat že stejně do toho obchodu budu muset pro tu jednu/víc věcí dojít, to pak pro mě postrádá smysl. no a zrovna to ovoce/zeleninu/maso vybírám prostě dost pečlivě a nevyhovuje mi ani, když si někoho pošlu, protože prostě čapne to první co je na kraji a neřeší, že to je z druhé strany nezralý/změklý... prostě nechci platit za to co mi nevyhovuje a závěrem tam stejně muset znovu, i když jsem to neměla v plánu

jo a masnu před domem/zeleninu za rohem nemám, takže stejně pro to musím dojít do supermarketu, pak to teda fakt nemá vert

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 16:59

Když tu padl ten Rohlik, kolik dáváte řidičům spropitné? 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:00

Pinot Noir Na Rohlíku mi přijde, že mají tu zeleninu až moc pěknou. A to někomu může přijít podezřelé 

Rohlík mi obecně přijde dobrý, asi ho zase začnu využívat. Jak jsem mlsná, tak chci chleba od pekaře, maso od řezníka a křivou mrkev z trhu, ale nákupama jsem teď zabila půl den a to je do budoucna neudržitelné. A koukala jsem, že i ty různé rozvozové služby mají dobré dodavatele. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:03

Malenge Je to těžký, když nevíš, co už má.

ale třeba cykloponozky musí vždy potěšit. Nebo ta zmíněná pumpicka, třeba tato , nebo nějaký lehký hitech řetěz (bezpečnostní), nebo batoh - za mě je super Osprey Raptor. Rukavice, tam už je většinou potřeba zkoušení. Nebo pokud nosí MTB oblečení, tak není těžké trefit dres. 

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:04

Původně jsem se chtěla ale zeptat - dají se prosím někde v praze v kamenném obchodě koupit kompomenty na (české) perličkové vánoční ozdoby? O eshopech vím, ale budu to posílat jako minidárek dál. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:08

bram Vetsinou dvacku 

za mě zelenina a ovoce na Rohlíku nic moc, raději si vybírám sama. Třeba i slanina byla pokaždé tak strašně tučná, ze už tam objednávám jen věci, kde není možnost dodat něco v kvalitě, ktera se mi nelíbí.

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:15

Pinot Noir Já teda rohlík využiju jen občas, když si objednávám mouky a pak k tomu přihodím i ostatní nákup. Myslim, že to s tim plesnivým ovocem byl starší problém, dost to vylepšili, ale nedá se úplně spolehnout co člověk dostane. Typu..píšou grep kus cca 500g, objednam teda jen dva a dostanu dvě mikrokuličky? Jako oni mi to namarkujou na váhu, žejo, škodná nejsem, jen kdybych počítala s tou hmotností, sem v prkně. Nechápu, proč to neprodávaj na váhu (jde to, tesco to tak mělo) 

jinak všechno, co jim člověk zreklamuje, nahradí. Já to nedělam často, většinou nad těma drobnostma mávnu rukou, jen jednou se sešlo asi 5 věcí, to už sem frflala..ale teda, zachránili mi krk, když sem onehdá měla zlomenou hnátu, to fakt bylo velký ulehčení..

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:16

Malenge Když mně přijde, že si to ti nadšení cyklisti nejraději nakupují sami (zkušenost s vlastním mužem - co jsem mu koupila já, moc nevyužil. a taky už všechno má, k čemu např. dva camelbaky). Trefu jsem naopak udělala se serepetičkami typu obyčejné triko nebo ponožky s cyklomotivem, ale teda nejedná se o nijak zásadní dary ani o kategorii 60+. Jinak super dárek je i nějaký kurz - kamarád byl nadšený u Dresslera, ale to bych si jako překvapení taky netroufla koupit, už kvůli termínům. 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:17

viktorka_od splavu Oni ti tu zapomenutou věc dovezou, když ji potřebuješ. Pečivo mi přivezli obratem. Jinak jsem vždycky zvolila možnost připsání kreditu, protože to byla věc, kterou klidně můžou přivézt příště, nebo koupím příležitostně jinde. 

bram Dávám dvacku.

Gatita Taky bych si zeleninu a ovoce radši vybrala sama, ale momentálně s kočárkem a tím druhým érem spočívá můj nákup v kamenném obchodě buď v rychlém průletu supermarketem, kdy na nějaké vybírání není čas a jen házím nezbytnosti na kočárek, nebo v neustálé kontrole děcka jedním okem a napomínáním v případě obchodů s obsluhou. V současnosti prostě výhody dovezeného nákupu jednoznačně převažují.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:19

Pinot Noir Tě nenechají ani dopsat příspěvek, tak vidím ty nákupy Ale ne, já se nesměju, mně se spíš rosí čelo...

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:21

Gatita Jo! Holomci, hrabou mi do toho ;)

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:24

Gatita Malenge super trička s motivem kol mají tady