"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:31

Tulipe dík za tip, já loni kupovala myslím od flatika.cz.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:50
Reakce na Potrefenáhusa:

viktorka_od splavu Ovoce, zeleninu a maso je lepší kupovat osobně, ale jinak rohlik miluju 

​A to ja kupujem v podstate len mäso. Ale len na vývar, ináč mäso veľmi nejem. Teda až na párky a slaninu z Naše maso :D A to naše maso kupujem takisto na Rohlíku. 

Offline Estara
506 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:53

Malenge Ono dost záleží, v jakých podmínkách dotyčný jezdí.

Docela pěkně se dá vyřádit na osvětlení - nejen klasické přední/zadní světlo, ale i přídavná menší světla, čím líp je cyklista vidět, tím líp. Pokud jezdí po setmění po neosvětlených úsecích, tak se dají pořídit opravdu hodně výkonná světla s dalekým dosvitem.

Pro někoho, kdo třeba jezdí i v zimě, tak pořádné zimní (merino) věci, nejen triko, ale i spodky, ponožky, podkolenky, návleky na boty, nákrčníky, kukly, rukavice...

Případně do deště - pláštěnky, nepromokavé kalhoty apod. Ono je toho dost, ale je otázka, co už případně má nebo co využije.

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 17:58

paktofonika jako na rohlíku kupujes jen maso?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 18:01

Potrefenáhusa Väčšinou. Je to tak 5kg masa a kostí, možno i viac tak kto by sa s tým ťahal. Dnes som kúpila I zeleninu a dopadlo to blbo. Mne osobne tam príde všetko dosť drahšie ako v obchode a tých tu mam okolo seba dosť. Mäso tam kupujem, pretože z farmy a je lacnejšie ako napríklad v Sklizeno. Mäsiareň mam naproti, ale nedôverujem jej, mäsu s potravín takisto nedôverujem. Keď mám čas ist do Naše maso tak nákupim tak.. 

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 18:06

paktofonika Na arbesaku je docela vyhlasenej řezník 

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 18:51

Pinot Noir Jo blbe se s celou partou nakupuje, ale vis cim to taky je? Ze zrusili skoro vsude kosiky! Normalne ty kosiky do ruky....u nas v samosce to maji, takze jsem v lete byla schopna nakoupit i se trema detma,ale kdyz v supermarketu s kocarem, tak presne jako mam tlacit vozik za sebou nebo kde:-D. Taky bych asi objednavala kdybych mohla a na to ovoce zeleninu si zasla do obchodu, to je proste ulehceni;-)

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:04

Potrefenáhusa a v Lidický!

Online viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:08

Karja žejo! košík.. si chodím většinou s taškou, pokud nejedu fakt pro velenákup typu karton mlíka

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:13

viktorka_od splavu No nechapu peoc to tak maji...mozna aby vsichni vzali vozejk a koupili toho trikrat tolik....nevim, ale kosiky ma snad jen lidl ted a nevim, zda jsou vsude k dispozici ty male, asi ani ne.

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:16

Karja

a teď přemejšlim, na co byly ty boční úchyty - pro děti...? měli to vymakaný tenkrát!

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:18

Karja u nas lidl kosiky nema,ale maly voziky.Tak muzes nakupovat do tasky.Stejne musis ten nakup pak nekam z kosiku dat,ne?:-)

49357 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:22

Karja jj myslím že přesně proto. u nás jen jeden lidl má ještě i ty malý, jinak všude mají takový ty velký s kolečkama a vozejky. s obojím mám ten problém, že se vždycky pro něco vracím jen tak a zapomenu, kam jsem ten vehikl postavila a pak ho hledám:-) Zarinya jj přesně. aspoň vím, jak se mi to vejde

Online barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:23

Karja 

U nás maj košíky všude, v Albertovi, v Bille - v Lidlu naopak jen ty velký jezdící.

Online barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:24

Jo a když je to tady samá odbornice na mandarinky - který jsou ty s tou odfouklou šlupkou? Ty se nejlíp loupou...

49357 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:36

barbucha nojo, ale taky dost často bývají uvnitř vyschlý a plný pecek

Offline RoSa
10177 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 19:36
Reakce na Gatita:

Původně jsem se chtěla ale zeptat - dají se prosím někde v praze v kamenném obchodě koupit kompomenty na (české) perličkové vánoční ozdoby? O eshopech vím, ale budu to posílat jako minidárek dál. 

​v tý ulici pod Karlákem, když projdeš Václavskou pasáží, tam bejval obchod s výtvarnýma potřebama...

no a nebo na Plzeňský naproti modrý (celní) poště, tam jsem dráty a korálky viděla určitě - Teta Běta se to jmenuje

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 20:02

barbucha 

Já se vždycky domnívala, že ty starý mají tu odfouklou kůru, vždycky beru jen s tou pevně přisátou. Nějak se ke mně dostala informace, že ty odfouklý mají už starou a vyschlou dužinu a proto je jim “ kabátek” volný 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 20:17
Reakce na RoSa:

Karja

a teď přemejšlim, na co byly ty boční úchyty - pro děti...? měli to vymakaný tenkrát!

​Já si teda nejsem jistá, ale nebylo to spíš na to, aby nespadla láhev (kdysi byly láhve s mlékem zavíčkované jen takovým stříbrným silnějším alobalem či co to bylo...) Jako že se ta láhev postavila do toho úchytu - ten se přehodil dovnitř košíku, když bylo potřeba

Online Potrefenáhusa
38878 příspěvků moje polička 24. listopadu 2019 20:22

Torrah Já mám tenhle kosik nekde doma, protože v něm před lety přijel minigoliasek od strejdy z chalupy a žádný boční uchyty nemá