"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 10:07

viktorka_od splavu ja mam kolem sebe docela hodne paru, kteri pracuji v jedne firme. Ve vsech pripadech je sef muz (vlastni firmy), zena je podrizeny. Nejak to vyplynulo ze situace, chybel clovek, privest do firmy rodinneho prislusnika byl tak nejak logicky krok.

Na protekcnost bych se vyprdla, co je komu do toho, koho si kdo privedl do firmy, zvlast jestli je ta firma muze. Nesmis s tim mit problem ty.  

Novy obor - nebala bych se, ze to nezvladnu, ale ze se ukaze, ze to neni pro me. Z toho je cesta ven, prace je porad dost.

Blbe zamestnani, strasny sef - odesla jsem a nelituju.

Partner/manzel jako sef - tam vidim nejvetsi mozny problem. Musite se umet odstrihnout doma od pozice nadrizeny/podrizeny. Hodne lidi ma pak tendence dirigovat i doma. Toho bych se treba bala ja.

Offline slniecko admin
19580 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 12:31

dotaz z kategorie extrémně blbých, ale zajímá mě jakákoliv zkušenost, názor, tip... cokoliv vás k tématu napadne

partner/ka jako šéf v zaměstnání

změna práce i když daný obor moc neovládám

nechat na holičkách  zaměstnavatele, který se nechová dobře a jít za lepším "i po zlém"

jít za kariérou a vyšším výdělkem, když už je rodina zabezpečená, nebo dát přednost klidnému koutku "na důchod"

a tak dále a tak podobně...

díky moc předem!

​Jé, teoretické otázky na veci, do ktorým mi nakoniec nič nie je, to milujem !!!!

Takže

- partner/ka jako šéf v zaměstnání - poznám ľudí, ktorí tvrdia, že im to funguje, u nás to takmer skončilo čiernou kronikou...

- změna práce i když daný obor moc neovládám - v poho, naučíš sa, ak teda zamestnávateľ vie, do čoho ide. Ešte ťa tá zmena môže aj príjemne nakopnúť.

- nechat na holičkách  zaměstnavatele, který se nechová dobře a jít za lepším "i po zlém" - ano!!!

- jít za kariérou a vyšším výdělkem, když už je rodina zabezpečená, nebo dát přednost klidnému koutku "na důchod" - podľa mňa je to od povahy, no...a aj od okolností...ale ako ja si myslím, že hádzať flintu do žita len pre vek nemá zmysel, jedine, že by to s tým dôchodkom malo byť nejako nahnuté a potom v prípade problému by i riskovala chudobu na starobu, no....

- ešte niečo?

Offline viktorka_od splavu
49357 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 16:49

slniecko jeee diky! bod 2. proverim

Lamicka u nas mam spis ja tendenci "nosit praci domu" a toho se prave docela obavam:-/ obracene by to bylo v poho:P

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 17:09

To je ted nejaka novinka, ze doktori nenosi bile plaste? Vsimla jsem si toho uz u zastupujici detske lekarky a dnes jsem byla u praktika a ani jeden nemel plast. Jako moje doktorka mela pekny saty, ale pani doktorka z vedlejsi ordinace vypadala, ze se se chysta sjet nejakou reku (kapsace trictvratky, keeny a prouzkovane triko).

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 17:40

Lamicka U nás to tak je dávno, ale víceméně naši doktoři jen papírují. My nemáme určené pracovní oblečení vůbec. Já sice mám bílé kalhoty nebo sukni, ale trička různých barev, jednobarevný. Děcká doktorka má občas plášť přes svoje oblečení a občas ne. Svoji obvodní ani neznám, vyměnila se tak 5 let zpátky se svou maminkou a to jsem ji tak viděla naposledy. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 17:44

Renusatko ja si rikala, jestli to neni prevence syndromu bileho plaste :) 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 19:23

Lamicka Ono už to bílé oblečení hodně ustoupilo. I v nemocnicích jsou často nějak barevně odlišení různí pracovníci. Jiné to bude na lůžkovém, jiné v ambulancích a v soukromé sféře je to asi úplně volné. Nedávno u nás byla hygiena a oblečení je teda vůbec nezajímalo. Ale kolegyni sprdli, že má u soukromého umyvadla látkový ručník (používá ho na brýle)

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 20:06

Renusatko to bude jako v Pohotovosti, kde Cloony lecil v obleku a chirurgove meli barevne cepicky :))

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 21:16

Nevíte náhodou někdo, kde sehnat semena nebo sazeničky bambusu?

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 22:32

Sweet Potato to by ti mohla rict @999 ta ma ten zahadnej bambus, ne?

Offline brrr
12347 příspěvků moje polička 02. prosince 2019 23:22

MaeGandal Dík, ale nedaří se mi tam nic najít.

Offline Ginger
1216 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 06:47
Reakce na Sweet Potato:

​semena asi tezko, protoze bambusy kvetou pry jednou za 100 roku . Sazenice treba  http://www.bambusy.cz/http://www.bambusy.cz/ nebo https://bambusarium.cz/

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 08:01

Ginger Děkuju. To o kvetení platí jen u některých druhů, jiné kvetou normálně. Už jsem v mezičase našla, že na semena.cz prodávají, jen se mi nechce platit za poštovné víc než za ten pytlíček se třemi semínky. (Má to být nějaký sranda dárek)

Online RoSa
10177 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 08:44

Sweet Potato

a kolem Karláku/Myslíkova/Mánesa se nepohybuješ?

má tam výdejnu www.semeniste.cz

Offline Sweet Potato
40407 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 08:53

RoSa Super, děkuju.

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 10:10

Mimino jde dnes na trimesicni prohlídku a mela by dostat prvni hexu. Ja mam anginu a druhe dite hurca jak tuberak. Ockovat ci pockat? 

Offline Pinot Noir
29899 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 10:12

rasaNori Naše doktorka by teda v takovém případě neočkovala, ani kdybych nevím jak chtěla (a to bych samozřejmě nechtěla).

Offline rasaNori
8849 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 10:23

Pinot Noir pro nasi prave neni problem ockovat i kdyz ma dite rymu a pokaslava... Tak se bojim ze bude zase frflat. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 10:50

rasaNori nase neockuje jen kdyz je teplota. sama bych asi chtela posun kvuli angine, ale jen o par dni. Mela jsem taky 3 mesicniho touhle dobou, kdybychom cekali az budeme vsichni zdravi, tak bychom neockovali celou zimu. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 03. prosince 2019 16:25

Potrebujem malý kufor za rozumnú cenu. Len do auta, takže žiaden ultra super hyper truper držiak za 10k to byť nemusí, ale zase aby bol aspoň trochu kvalitný.