Karja uplně bez polštáře to není myslím moc zdravý![]()
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Peetra1 Díky!
viktorka_od splavu Nevim no, at si to vyresi sam, ale mela jsem za ukol se zeptat ,,pekelnic,, a zrovna si pamatuji, ze se to tu nedavno resilo. Jooo bez toho polstare, no kdovi jestli to neka od ty doby co spi bez, pac ten krk ma snad co mesic.
Jinak diky vsem za tipy, prvne zkusi to prohrati a kdyztak ta lekarna;-).
Karja Ptala se tu na to Catherinne , až odloží telefon a diář, možná doplní, co pomohlo ![]()
Peetra1 Balea voskový pásky z DM fungujou celkem dobře. ("celkem" hlavně proto, že to místo pod nosem prostě není ideálně rovný a pevný, aby se to tam krásně lepilo)
Karja díky, hlavně to o dodržení postupu je dobrá poznámka, jak kdybys mě znala ![]()
Peetra1 Ty balea pásky jsou ok, vyzkoušej. Držet se návodu je třeba, ale osvědčilo se mi, když se to napoprvé nepovede úplně ideálně, plácnout tam ten stejný pásek opakovaně, lepí celkem dost. Tím chci říct, že netřeba hned použít celou krabičku. Hodně zdaru ![]()
Peetra1 kupuju v DM, jsou u toho papírky napuštěné arganovým olejem na zklidnění pokožky
Peetra1 já taky z dm. jen to chce odhodlání hodně rychle trhnout, nedostatečnou rychlostí si akorát ublížíš. dnes se na to zrovna chystám ![]()
blbý dotaz:
opravdu němci běžně používají jako oslovení třeba "der johannes"? myslím to der před křestním jménem? je to spisovné?
Peetra1 taky doporučuju balea pásky z dm
Jiná Realita běžně v oslovení ne... a ve vyprávění asi jen když se chce ta osoba zdůraznit, taky to může být regionální nebo hovorové, ale běžné to podle mě není
Jiná Realita ja se s tim jeste nesetkala.
já sleduju na teleportu příspěvky německých kluků. a už jsem to tam právě několikrát viděla.
tohle bylo míněno, že asi zřejmě vypravěč o sobě píše, že dělá rekvizity, které měl vyfocené, a věta právě začínala "der ludwig arbeitet..." a už jsem to u nich viděla víckrát. moje němčina je zatím na úrovni, že jsme schopna pochopit, o čem mluví, ale takovéhle věci jdou pořád mimo moji úroveň.
Jiná Realita já jsem se s tím setkala víc, než bych byla řekla, když jsem se doma učila německy. Ale jen když se mluvilo "o mně", ne v přímé řeči. Něco jako: Á, už je tady Ta Mohučanka. Nebo: Třeba Ta Mohučanka, ta se už na ten kurs přihlásila. Atd.
(Pfalz a Bavorsko)
blbý dotaz:
opravdu němci běžně používají jako oslovení třeba "der johannes"? myslím to der před křestním jménem? je to spisovné?
Zaslechla jsem to víckrát, spisovný to asi nebude... já to vždycky vnímala spíš jako velmi lehce, familierně pejorativní nebo jak to říct. Der Frank sitzt immer zu Hause... většinou právě s nějakou podobnou "stížností".
myslim, ze je to tak, jak pisou ostatni. A podarilo se Ti tenkrat zjistit, jak se rekne zborit nekomu babovicky? Ja na to neprisla a zajimalo by me to;)
Gatita ne :( ptala jsem se i příbuzných žijících v německu, a takovéto přísloví tam podle všeho nemají :)
díky všem za názor!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.