"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 16:31

Zu Dadoo Teda ale mě kód nefunguje.. Že by až zítra..? Od kdy to mělo platit? A nebo to nefunguje na slevněný, to bude ono..

Offline Zu
2779 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:00

Pavlena na boty ve slevě nefunguje, to jsem už zkoušela. Teď se musím přesvědčit, že ty Birkeny fakt potřebuju, navíc, když alespoň na ty platí ta sleva (mám jen jedny)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:34

Karja pomohl sambovi ten zabal?

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 20:41

razorblade no ono to tam prave bylo napsano takhle,nevim jestli uplne presne doslova,ale pusobilo to presne takto kostrbate a proste divne.kdyby napsali cizinec,nereknu nic.ale pokud tam uz takhle jaksi naznacuji,proc teda nenapsat rovnou slovak nebo nemec.pusobilo to fakt smesne.

Online Karja
44733 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 21:56

Zarinya Jeste si ho nedelal, ma to zatejpovane a vymysli kdejake kejkle do toho. Zitra zkusi nejake ty leky. Ale on to ma nejaky chronicky, jen ted se ho to nejak nechce pustit, ja myslim, ze ted mu k tomu prispel ten neustalej pobyt s detma doma. 

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 22:16

Karja pošli ho k doktoru, teď je na to výborná doba, já si to fakt užila - zavolám, domluvím se na přesnou hodinu a minutu, nečekám, pošle mě na rentgen, jedu tam a tam ani noha, nečekám, nechce po mně abych jí ten výsledek nosila osobně stačí mailem (fíííha není možná!:DDDD a po telefonu konzultace, rezultace, recepis:P snad se nedozví jako já, že to bude stářím;-)

Online Karja
44733 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 22:19

viktorka_od splavu :-D Tak nevim co by mu s tim udelali, on ma tyhlety doktory pres pater a fyzioterapeuty dost obehane. Takze by mu vrzli treba injekci, ale nic noveho by se nedozvedel. 

49363 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 22:22

Karja tak jestli se potřebuje dozvědět něco nového, tak ať si zajde do knihovny nebo tak něco, to je jasný:D

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 22:26

Karja ja jsem si minuly tyden hnula krkem takovym zpusobem, ze jsem zbytek dne byla jak na kolotoci. Nekdy po obede mi kruplo za krkem, koukla jsem se z okna a stromy jezdily dokolecka. Fuj. Ale vubec to nebolelo.

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 09:50

razorblade 

U nás to zakázaný není, zákon na to nemáme (pod "hanobení rasy" to asi nespadá )... ale znáš to - některý lidi jsou prostě... jak to říct slušně... snaživější.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 10:39

navíc v tomto případě mi přišlo poměrně důležité napsat, kdo to byl, protože myslím, pokud si to nepletu s jiným případem, že šlo o cizince, který při současných zavřených hranicích přijel nějak do čr, zdrogovaný a s borokovnicí. bylo to myslím na jižní moravě, takže by bylo dobré vědět, jestli to byl němec nebo polák, který přejel takto půl republiky a nikdo si ho nevšimnul, nebo rakušan, který tam přejel zelenou hranici.

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 12:51

Měla jsem za to, že jsem k tomu už kdysi něco četla. Teď jsem našla tohle, týkající se teda Německa, ale o nás je tam zmínka taky

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3041843-nemci-resi-zda-vzdy-zverejnit-narodnost-podezrelych-o-tech-z-ciziny-se-pise-tricetkrat

"Jen pokud souvisí s činem

...

V Česku upravuje problematiku poskytování informací z trestního řízení trestní řád. Podle něj má policie dbát na to, aby o zúčastněných lidech nezveřejňovala údaje, které přímo nesouvisejí s trestnou činností. Výjimku lze učinit například při pátrání po osobách nebo pokud to odůvodňuje veřejný zájem. „Obecně jsou informace poskytovány v rozsahu nezbytném pro dosažení účelu trestního řízení nebo účelu pátrání,“ sdělila na dotaz ČTK mluvčí českého policejního prezidia Lenka Sikorová."

49363 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 12:56

Potrefenáhusa tak v tomhle případě, kdy jsou zavřené hranice, právě původ dotyčnýho s tím činem přímo souvisí

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 12:59

viktorka_od splavu nevim, asi by stačilo cizinec, ne? 

49363 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 13:38

Potrefenáhusa ne, mě by třeba stejně jako JR zajímalo, jak, což samozřejmě znamená odkud, se sem ten "cizinec" dostal

Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 13:44

viktorka_od splavu Tak já ten kontext neznám, článek jsem nečetla, těžko se k tomu vyjadřovat, ten první příspěvek - dotaz zněl hodně obecně

Online Dadoo
11690 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 16:48

viktorka_od splavu proč by se dostával? Třeba tady žije deset let. A přesto je to pořád cizinec.

49363 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 17:48

Dadoo kdyz se provinil nepovolenym prekrocenim hranic, tak asi tezko:-)

Online Dadoo
11690 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 19:06
Offline Potrefenáhusa
38885 příspěvků moje polička 19. dubna 2020 06:39

prosim vás, někdo s iphonem a macem nakupujete online v ikee? Ani z iphonu, ani z macu mi to nejde, evidentně mi tam něco chybí, zřejmě je tam nějaký vyskakovací okno, který se mi neotevře, stáhla jsem si i aplikaci, abych zjistila, že se v ní dá jen prohlížet a dělat nákupní seznam, jinak nevim

jako máme tu ještě windowsáckej notebook, tam to zkusim zejtra, jelikož se v ikee dá teď nakupovat jenom v noci a mně se zatim nepovedlo se k tomu notebooku v nějakou takovou hodinu dostat