Jiná Realita myslim, že to der Richard a tak je hovorový..se tak i můžou představit "ich bin der Richard und..." taky už sem to slyšela a četla
"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět
Ounz takže třeba kdybych chtěla vyjádřit něco ve smyslu "aaa, už tu máme marii" (řekněme, že to je kamarádka, která konečně, ale pozdě, dorazila), tak bych teoreticky mohla napsat "die maria"?
Jiná Realita myslím, že jo, pokud budou všichni vědět, že je to TA konkrétní Maria, a je to imho fakt hovorový. Slyšela sem to třeba v rozhovoru s muzikantama a četla taky v nějakým rozhovoru..
Jiná Realita myslím, že jo, pokud budou všichni vědět, že je to TA konkrétní Maria, a je to imho fakt hovorový. Slyšela sem to třeba v rozhovoru s muzikantama a četla taky v nějakým rozhovoru..
Jiná Realita hele a vyfotila sem ti to, v tomhle znění je to i v Aspekte neu B2

Ounz Takhle se mi zdá, že to je, asi jako když u nás někteří lidi říkají "já jsem nějakej Dvořák".
Ounz díky! nadhodím to i v hodině němčiny :)
Jiná Realita jasně :)
Jiná Realita já tě ráda čtu, myslím, že máš hodně širokej záběr zájmů. ![]()
Jiná Realita Já to slýchám úplně běžně. Ich bin der Max. Ich rede mit der Petra... A celkem určitě to i sama používám ![]()
Jiná Realita A ještě pro spestření... babička mého muže pocházela ze Sárska a pro ženy používala střední rod. Das Sabine ist da. Es scheint ganz glücklich zu sein. ![]()
Mám jeden blbý a zároveň trochu parfémový dotaz, jsem tady správně? ![]()
Potřebuji se poradit, zda toto má nějakou cenu a má smysl zabývat se vůbec prodejem. Flakony z fialového skla, předpokládám na parfémy, ale kdo ví. Nic o nich nevím, mám je po babičce (*1922), která je ale co se pamatuju nikdy nepoužívala. Našli jsme je na půdě.
Tomu s kovovým víčkem předpokládám něco chybí, prostřední má uštípnutá dvě místa na okraji víka. Kdyby to mohlo mít nějakou cenu větší než symbolickou, ráda bych je strčila do Aukce pro Olivera. Potřebovala bych ale případně poradit s nastavením počáteční ceny. Děkuju předem!

žluťásek Pěkná toaletní Art Deco souprava, flakonu napravo, jak píšete, chybí balonek - rozprašovač. Dala bych ji osobně třeba od tisícovky (myslím, že třeba na aukru nebo v bazaru by se prodala spíš levněji, v nějakém antiku by ji dali i dráž), takže takový průměr a vzhledem k účelům aukce se uvidí. Není vespod na skle značení?
tarra zítra to prozkoumám, děkuji za reakci ![]()
žluťásek ty jsou překrásné!
Jiná Realita hele a vyfotila sem ti to, v tomhle znění je to i v Aspekte neu B2
V některé učebnici pro ZŠ už jsem se s tím taky setkala a vysvětlovala jsem to stejně:)
žluťásek Toaletní sady tohoto typu vyráběla do 40. let 20. stol. i karlovarská sklárna Moser, v tom případě by cena byla jistě vyšší, při nepoškozených kusech i 3.000-5.000 za sadu; kdyby se jednalo o Moser, bude na dně značka.
žluťásek To mám doma po babičce taky, byla ročník 1923. Ráno jsem byla na hřbitově a jak tu probíráte němčinu - byla ze Sudet, mluvila jako rodilá mluvčí.
Vy co chodíte do práce v nějakém provozu, jak řešíte jídlo? Uvažuji že bych ve dny když je muž doma zas chodila do práce, pracuju ve velkém skladu, ale pauza na oběd je půl hodiny a jíme všichni cca 10-15 lidí v malé nevětrané kuchyňce/jídelně vlastní ohřáté jídlo. Další možností by bylo si sednout na paletu ve skladu, ale tam je dost prašno.
U nás separovali oddělení a na skupinky. Automaty na kávu a jídlo odvezli, kantýnu zavřeli i s jídelnou, jíst chodíme do zasedačky, kanceláře mají HO. Pár dní sem vozila nějaká firma obědy zatavené v jednorázovém jídlonosiči a ohřát si to musí každý v jedné mikrovlnce. Taktéž nám zabavili varné konvice. Nově asi týden je zakázáno kouřit v celém areálu firmy.
Kan A v té mikrovlnce si to ohříváte všichni???![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.