"Blbé" dotazy / Co nutně potřebujete vědět

10. srpna 2014 15:10
Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 14:46

barbucha 

...já tu řepu myslela v kontextu toho, jakože mi tyhle rostlinný utrjechy nevadí, mám je ráda.

Aha, no, u nás asi hotovej sirup neseženu, Koupím zázvor čerstvý a vyrobím

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 14:55

Miru 

On to není sirup... dá se pít samotnej, jako po panákách (i když já bych vypila půl litru naráz ). Je i na internetu. S domácí výrobou bude asi dost crcání... no uvidíš sama. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. dubna 2020 15:10

Lamicka já bych řekla, že je to proto, ale nikdy jsem se tím blíž nezabývala. Obě moje děti to mají, brala jsem to tak, že je to proti zánětu středního ucha a bakteriálním zápalům plic. Podle naší doktorky to očkování  nemívá komplikace, je to mrtvá vakcína. Pokud by to doktor doporučil mě, tak jdu do toho. On ten zápal plic dost zničí i zdravého.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 15:12

Lamicka jj, pro seniory to byva konecna. Ja bych to na tvem miste zkusila, aspon tim omezis moznosti co ti ten kasel muze zpusobit.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 15:16

Evaeva 711990 Jeste se ho vyptam a asi do toho pujdu. Případně na mě funguje placebo :)

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 15:28

barbucha 

...díky, juknu na internet...

Offline jerry
11242 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 15:33

Miru 

U kopřivového čaje si ale hlídej pauzy - užívá se max. 2 týdny, pak musí být pauza (min. 2 a více týdnů). Je to dost "silná" bylina, musí se s ní opatrně.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 15:47

Lamicka myslim ze muzes klidne pockat az se dostanes k nejakemu alergologovi/plicari a budes mit vysetreni od nej. Ten urcite na ockovani bude mit nejaky nazor. Nyni nekolik mesicu nebude sezona respiracnich onemocneni, tak bys pripadne ockovani stihla jeste pred tou dalsi. Na druhou stranu, vakcina Ti nijak neublizi, pokud cekat nechces... 

U tech starsich to bude doporucene i proto ze casto maji nejakou chronickou nemoc, jsou celkove v horsi kondici, tak maji horsi prubeh nemoci i dele trva rekonvalescence a tak... 

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 16:16

jerry 

Aha, děkuji!.

Offline Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 16:23

Miru Zázvorový sirup koupíš třeba od Kytla. A taky Manufactura mívala.

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 16:30

Sweet Potato 

...dík

Ještěže jste tady takové přehleďačky!., díky...

Offline Sweet Potato
40441 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 16:36

Aranel No jasně, mea culpa. Mám před očima tu lahvičku, na ní Syrob a nějak se mi ten ypsilon propsal

Offline baltik
4988 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 16:50

A jak se divate na sorban draselny tady v tech celkem drahych a vyznenim prirodnich sirupech? 

Offline 0zero7
11894 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 19:25

Mirka Miru nealko piti co by bylo trochu odlisny a vic "barovy" jsem taky resila, ted po trech mesicich si teda dam i vino, obcas pivo nebo gin se sodou treba, ale nealko piju hodne porad (kdyz nepocitam normalne vodu a kafe, caj atd). Chutna mi soda s Bitters - daji se koupit ruzne druhy, do toho limeta, citron, mata. Taky jsou dobry nektery znacky artisan toniku, jestli mas rada horky, delaji se treba levandulovy nebo mata s okurkou. Nekde online to budou mit urcite. 

Pak ochucena soda, La Croix nebo Perrier, La Croix dela i kokosovou treba, zni to hrozne, ale je to jak leto v pixle! Dobry je i zazvorovy pivo, ale ma hodne cukru. Nektery maji toho zazvoru hodne, to je pak ostrejsi a je to lepsi. Namatkou jsem nasla toto.

https://www.candy-store.cz/la-croix-apricot-355ml.html

https://www.candy-store.cz/old-jamaica-ginger-beer-330ml.html

Me chutna i jedno nealko pivo, nema cukr ani kalirie, ale je to nej nealko co jsem zkusila, to ale asi neni tvoje preference :)

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 19:30

0zero7 

...a jaký je to nej nealko.?

Díky!

No, já buď nebudu pít vůbec nic a nebo stejně to vínko občas asi.

Určitě si ale pamatuju tip na zázvor shot, to má dost pozitiv.

Nepotřebuju nic sladkýho, to ani nechci, takže nesladký(viz suchá vína...), nebo klidně i hořký(pivo). No, když se jednou za sto let zadaří kvalitní tvrdej, tak dám čistej.

Offline Aranel
6621 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 19:30

0zero7 Jo, dražší kvalitnější tonik mě taky napadnul.

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 19:32

0zero7 Aranel

Toniky jsou ale sladký, ne.?

Já sladkej alkohol nepiju, takže ani sladký náhražky. To je pro mě jak limoška a ty taky nepiju

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 19:53

Miru o tom vínu a vlasech slyším poprvé!! Proč já sem lezu, teď na to budu při každé skleničce myslet

Offline Miru
16842 příspěvků moje polička 27. dubna 2020 19:57

Kammila 

...nemysli. Padají Ti.? Ne. Máš je beztak zdravý, hustý.

Já už tím zamořila i členy rodiny

ale uklidňují mě, že to mý "pití" na to nemůže mít vliv